• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tartı ve kettle önerileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erayerinc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erayerinc

Barista
İsim
Eray
Daha fazla  
İsim
Eray
Merhaba, kendim öğüterek kahve demememe işlerine yeni başlıyorum. Tartı, kettle ve hatta v60 ile serverda belki lazım olacak.

Tartı konusunda ikilemim var. Timemore basic plus ve acaia pearl. Timemore gördüğüm kadarıyla aliexpresste 1000₺ civarlarına bulunabiliyor. Ancak kendi mağazasında birden fazla fiyat ve ilan var. Bir fark vs filan mı var aralarında bilemedim. Acaia ise espresso Perfetto satıyor. Ancak şu an stok yok. Muhtemelen ay sonuna doğru gelecek muhtemelen. Muhtemelen fiyatı 4k ve üstü olur muhtemelen. Aradaki farka değer mi sizce? Ne gibi farkları var?

Benim şu an delonghi marka en az 15 Yıllık bir kahve makinem var. Kahvedeki aromalara etkisi olur mu bilemiyorum. Siparişim gelince deneyeceğim. Eğer istediğimi alamazsam v60 ve server almayı düşünüyorum. O nedenle şimdiden bakmaya başladım. Sizinse önerilerinize açığım. Clever dripper hoşuma gitti bu adada. Altında bir server, bardak vb. Olmadığında aşağıya akıtmıyormuş sanırım. O özellik hoşuma gitti. Bu tarz öneriniz olursa sevinirim.

Eğer v60 alırsam kettle ihtiyacımda olucak. Mevcutta standart bir kettle var ama düğmesi ve kapağında problem var. Bu işlere girişmeseydim de yine bir arayışım vardı. Ancak bir karara varamadım. Alacağım ürünü kahve dışında da kullanacağım. Genelde forumda gördüğüm modeller maximum 1lt. Bu miktar kahve kullanımım dışında da kullanacağım için yeterli değil. Minimum 1,5lt olması benim için daha iyi olacaktır. Tabi kaz boynu 1,5lt kettle varmıdır bilmiyorum. Eğer mümkünse sıcaklık ayarlı veya sıcaklığı üzerinde veya alt tabelasında gösteren modeller olursa güzel olur. O nedenle sizlere danışmak istedim. Önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Link varsa atabilirmişsiniz. Birde benim görme engelim var. %15-20 arası görüyorum. O nedenle tartının üzerindeki rakamların okunabilirliği benim için önemli bir konu.

BETHJIAM Hassas Kahve Tartısı, Mutfak Tartısı - Hassaslık: 0.1 gr. / Max: 3 kg - Zamanlayıcılı Dijital Tartı, Terazi, Çok Renkli https://www.amazon.com.tr/dp/B0B5RV65Q5?ref_=cm_sw_r_apann_dp_K1024VJ6MCBXX3EDR9D7

Tchibo ununkini yazıları baya büyük olduğu için ekledim. Ancak sanırım ışık desteği yok.

Halil hocamın dediği gibi, tartıda ve server da pahalıya gitmek lükse kaçıyor. Yine de siz bilirsiniz.

Server da bunu kullanıyorum oldukça iş görüyor. Fakat bu kavanozla da çözülebilir.

Fujika tartı hakikaten tam bir f/p ürünü. Yalnız isminin Fujika olduğuna aldanmayın dünya çapında bir çok farklı isimle satılıyor. Dolayısıyla yüksek kalite beklentiniz olmasın, günün sonunda hepsi Çin üretimi. Benim trendyoldan aldığım ürünün kasasında sonradan farkettiğim bir sorun vardı. Mecburen japon yapıştırıcı/bant vs ile devam ediyorum :) Ama gerek Led Ekranı, gerek hassasiyeti, gerek tepkime hızı ile bence çok ideal bir tartı.

Bu arada ben de yukarıdaki satıcıdan almıştım. Yazarken fark ettim ki ürün değişim talebime olumlu yanıt vermişler. Tavsiye ederim (y)(jelatinini sökmüşsün, japonla yapıştırmışsın vs gibi sebepler ile sonradan sıkıntı çıkarmazlarsa eğer :))

Son düzenleme:
600 ml serverler çok küçük gelmiyor mu? 2 kişilik demleyince 500 ml'si doluyor e 600 ml zaten. Düzgün sallanmıyor. Litrelik kavanoz kullanıyorum ben 2 kişilik demlesem bile rahatça sallayabiliyorum.
Benim çıktılar genelde 180/200 en fazla 250/280 o yüzden yeterli geliyor.

Link varsa atabilirmişsiniz. Birde benim görme engelim var. %15-20 arası görüyorum. O nedenle tartının üzerindeki rakamların okunabilirliği benim için önemli bir konu.

Fujika ile benzer modellerin ışıklı panelini buzlu plastik bir parça kapatıyor. Daha önce bir arkadaşımız için ışıklı kısmın rakamları kapsayan orta kısmını kestik. Bu sayede led olduğu gibi tüm ışık gücü ile ortaya çıktı. O da daha rahat gördü bu vesileyle. Tabi koruyucu katman olduğu için ya dikkat etmek ya da ışığı azaltmayacak başka bir şeyle korumak gerekir su damlama ihtimaline karşı.

Tchibo elektrikli kettle kullanıyorum ve memnunum. Huyunu tam kavrayınca tam istediğiniz derecede demleme yapmak mümkün. Daha önce Escobaista markasıyla satılan bir lettle deneyip güç bela iade etmiştim.
F/p olarak değerlendirilip, alınıp kullanılabilecek bir ürün.

Fujika tartı ile timemore fish kettle kullanıyorum. Tavsiye ederim.

Tarti icin ayirdiginiz butceyi bilmem ama ortalama ve hatta ortalama alti para ayirin kalan payi degirmen icin degerlendirin derim

Fujika sürekli kendini çabuk kapatıyor. Bir bendeki mi öyle acaba dostlar?

Geri