• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tartı mi demleme ekipmanı mı?

KahvekolikMimar

Barista
İsim
Atakan Çolak
Daha fazla  
İsim
Atakan Çolak
Değirmen
Molent G50
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Beşiktaş
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Kadıköy/Şişli/Çekmeköy
Herkese merhaba, hali hazırda olan başlıklardan hangisine yazabilecegimi bilmediğimden yeni konu olarak açtım. Kararsız kaldığım bir konu oldu. Sizce Timemore Black Mirror tartı mi almalıyım, yoksa kronometre ve görüntü dışında Kaan Tartı onunla birebir aynı işlevi görür mü? O durumda aeropress almayı düşünüyorum çünkü. Fikir ve öneri verebilirsiniz çok sevinirim.

Herkese merhaba, hali hazırda olan başlıklardan hangisine yazabilecegimi bilmediğimden yeni konu olarak açtım. Kararsız kaldığım bir konu oldu. Sizce Timemore Black Mirror tartı mi almalıyım, yoksa kronometre ve görüntü dışında Kaan Tartı onunla birebir aynı işlevi görür mü? O durumda aeropress almayı düşünüyorum çünkü. Fikir ve öneri verebilirsiniz çok sevinirim.
Tartı dediğiniz şeyin fonksiyonu aynı. Bende ikisi de var.

Timemore süreci kolaylaştırıyor ve şık duruyor. Ayrıca kronometre derdiniz yok. Bunlar seçim için bir kriter mi, düşünmeniz lazım.

Bütçe sınırlıysa, Kaan Tartı gayet iş görüyor. O yönden aklınızda soru işareti olmasın.

Tartı dediğiniz şeyin fonksiyonu aynı. Bende ikisi de var.

Timemore süreci kolaylaştırıyor ve şık duruyor. Ayrıca kronometre derdiniz yok. Bunlar seçim için bir kriter mi, düşünmeniz lazım.

Bütçe sınırlıysa, Kaan Tartı gayet iş görüyor. O yönden aklınızda soru işareti olmasın.
Teşekkür ederim, aklıma asıl takılan nokta tutarlı ölçüm yapması ve tepki hızının iyi olması, eğer bu konularda gayet yeterli ise tercihimi pahalı bir tartidan ziyade yeni bir ekipmanda kullanmak isterim.

Haklısınız, sadece tepki süresi ve ağırlık hassasiyeti iyi bir tartı istiyorum, şu noktada estetik olsun ya da kronometresi olsun diye bir isteğim yok :D Ama iki pour-over ekipmanım var o sebeple elimde şuan idare ettiğim mutfak tartısı çok yeterli gelmiyor artık. Kaan Tartı baya övülmüş sitede o sebeple ona yönelmek şuan baya mantıklı geldi.

Bir de rica etsem bana 2-3 kg olanın linkini atabilir mi bilen biri, yanlış bir şeyi almak istemiyorum.

Haklısınız, sadece tepki süresi ve ağırlık hassasiyeti iyi bir tartı istiyorum, şu noktada estetik olsun ya da kronometresi olsun diye bir isteğim yok :D Ama iki pour-over ekipmanım var o sebeple elimde şuan idare ettiğim mutfak tartısı çok yeterli gelmiyor artık. Kaan Tartı baya övülmüş sitede o sebeple ona yönelmek şuan baya mantıklı geldi.

Bir de rica etsem bana 2-3 kg olanın linkini atabilir mi bilen biri, yanlış bir şeyi almak istemiyorum.
Tepki süresi bir tık geride ama yine de idare eder.

Teşekkür ederim, aklıma asıl takılan nokta tutarlı ölçüm yapması ve tepki hızının iyi olması, eğer bu konularda gayet yeterli ise tercihimi pahalı bir tartidan ziyade yeni bir ekipmanda kullanmak isterim.
O yönden sorun yaşamazsınız ama Kaan tartının da farklı modelleri var. Aynı tartı gibi görünüyor ama farklı markalar diyelim.

Ben şahsen kaan tartıyı sadece çekirdek gramajı için kullanıyorum, kahve demlerken 0.1 hassasiyette su ölçümüne ihtiyaç yok bence. Kahve demlerken ortalama bir fiyata seneler önce aldığım bir mutfak tartısını kullanıyorum 1g hassasiyetli. Yanında da ucuza bir kronometre veya telefon kronometresi ile gayet tamamlanabilir.

En iyisi malum tartıyı almak bu durumda. Kronometresi de var. Ekipmanlarınızı tamamladıktan sonra düşünün bence daha üst bir tartıya geçmeyi. Çünkü çok bir fark yaratmıyor. Hele filtre demlemelerinde pek de bi anlamı yok. Espresso yapıyorsanız onda bi tık daha önemli. Ama açıkçası ben hala giriş seviyesi bir tartı kullanıyorum ve memnunum

Kolaylaşır ve daha rahat kullanırsınız fakat bütçeye bağlı, telefon kronometresi de aynı işlevi görür yoksa,

@KahvekolikMimar Farklı bir demleme yöntemi deneyimlemek kahveden alacağınız keyfi arttırma potansiyeline sahipken, tartı tarafı ise gözünüze hitap edip bir miktar da demlemelerinizde kolaylık sağlayacaktır.

Damak tadları herkes için farklı olabilir fakat kendi adıma ben aeropressi v60 ile birlikte sıklıkla kullanıyorum.👍 Özetle Kaan tartı ve kronometre ile aynı işleri halledebileceğim için paramı aeropress ya da farklı bir demleme tecrübesine yatırırdım.☕

Geri