• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tartı mı Değirmen mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dwtexe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dwtexe

Barista
İsim
Ahmet Kaan
Daha fazla  
İsim
Ahmet Kaan
Değirmen
1Zpresso X-Ultra, Kingrinder P0
Ekipmanlar
V60, Clever, Mokapot
Yeni yeni nitelikli kahve işine girdim french press ile birkaç ay ilerledikten sonra v60 a geçtim şimdi de gözüme clever dripper ı kestirdim. Orjinal olduğuna inandığım makul fiyatlı bir satıcıya denk gelmediğim için alınacaklar listemdeki Tartı ve Değirmenlere göz atmaya başladım sizce önce hangisini almalıyım?

Tartı olarak timemore basic + hoş ve uygun fiyatlı duruyor ali den 1600 e geliyor

Değirmen olarak da yine timemore un C2 Upgrade ve C3 ürünleri hoşuma gitti 2k cviarı fiyatlara ali den getirtilebiliyor.

Sizce hangisini almak daha mantıklı?

Gün sona ermeden tchibo tartı(530) ile Kingrinder P0 (760) ürününü sipariş etttim. Önerileleriniz için herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Kesinlikle değirmen. Kahveyi taze öğütmediğin sürece ne kullandığının pek bir önemi yok maalesef. Yerinde olsam değirmenin yanında tartı da alırdım ama tartı için pahalı bir şeye gerek yok. En ucuz mutfak tartısını alman yeterli.

İlk etapta değirmen tercihini yaparsanız basit bir ev tartısıyla ve cep telefonunuzla idare edebilirsiniz belirli bir süre

Tartı olarak timemore basic + hoş ve uygun fiyatlı duruyor ali den 1600 e geliyor

C2 Upgrade ve C3 ürünleri hoşuma gitti 2k cviarı fiyatlara ali den getirtilebiliyor.
Bütçe bu ise eğer, tartıdan kırp, değirmene yatır.
Yine aliexpressten 500-600civarında tartı bulabilirsin. Ya da kaan tartı al, süre hesabını telefondan yaparsın

Ve ikisinide al. Değirmen önemliyse tartıda bi o kadar önemli.
Keşke reçeteleri bir çay kaşığı kahve, göz kararı su olarak verselerdi. Hiç tartıya ihtiyaç olmazdı.

ikisini birden bin-binbeşyüz tl’ye çıkarabilirsin.
Değirmen ; https://www.amazon.com.tr/KINGrinder-Aeropress-Tutarlılığı-Paslanmaz-Değirmeni/dp/B0CMPXHCNC/ref=mp_s_a_1_2?crid=22S41IKDM25P0&keywords=kingrinder+k0&qid=1704118875&sprefix=kingrinder+k,aps,160&sr=8-2

tartı; https://www.amazon.com.tr/Dijital-Kuyumcu-Kapasite-Hassasiyet-Professional/dp/B0C2LRFHR4/ref=mp_s_a_1_8?crid=1091C40OXGASY&keywords=hassas+tartı&qid=1704119036&sprefix=hassas+tartı,aps,271&sr=8-8

Bütçe bu ise eğer, tartıdan kırp, değirmene yatır.
Yine aliexpressten 500-600civarında tartı bulabilirsin. Ya da kaan tartı al, süre hesabını telefondan yaparsın

Ve ikisinide al. Değirmen önemliyse tartıta bi o kadar önemli.
Keşke reçeteleri bir çay kaşığı kahve, göz kararı su olarak verselerdi. Hiç tartıya ihtiyaç olmazdı.

ikisini birden bin-binbeşyüz tl’ye çıkarabilirsin.
Değirmen ; https://www.amazon.com.tr/KINGrinder-Aeropress-Tutarlılığı-Paslanmaz-Değirmeni/dp/B0CMPXHCNC/ref=mp_s_a_1_2?crid=22S41IKDM25P0&keywords=kingrinder+k0&qid=1704118875&sprefix=kingrinder+k,aps,160&sr=8-2

tartı; https://www.amazon.com.tr/Dijital-Kuyumcu-Kapasite-Hassasiyet-Professional/dp/B0C2LRFHR4/ref=mp_s_a_1_8?crid=1091C40OXGASY&keywords=hassas+tartı&qid=1704119036&sprefix=hassas+tartı,aps,271&sr=8-8
ben de az önce sizin kingrinder başlığınızı okuyordum hocam önerileriniz için teşekkür ederim. Kingrinder ile timemore arasında ne gibi bir fark var bahsedebilir misiniz?

Yerinizde olsam, ki oldum, en ucuz tartıyı ve alabildiğim en iyi değirmeni alırdım. Genel olarak verdiğin paranın hakkını en iyi öyle aldım. Değirmen gerçekten fark ediyor ama tartının farkını çok çok nadir durumlarda anlarsınız.

Kingrinder ile timemore arasında ne gibi bir fark var bahsedebilir misiniz?
Timemore c2 ler vaktinde f/p değirmen olarak öneriliyor ya da alınıyordu.
ve klik plakasında da kronik problemler çıktığını okumuştum. Hiç kullanmadım.

Gene başlangıçta önerebileceğim k0 ‘ı mütemadiyen kullanıyorum. Hatta son 10gündür cmdyi evde bıraktım memlekete k0 götürdüm. Bence f/p olarak müthiş bir değirmen.
Timemore f/p tahtını bana göre kaybetti. Onu alana kadar kingrinder k0 ya da 1zp q2 air kesinlikle alınabilir değirmenler oldular.

Timemore c2 ler vaktinde f/p değirmen olarak öneriliyor ya da alınıyordu.
ve klik plakasında da kronik problemler çıktığını okumuştum. Hiç kullanmadım.

Gene başlangıçta önerebileceğim k0 ‘ı mütemadiyen kullanıyorum. Hatta son 10gündür cmdyi evde bıraktım memlekete k0 götürdüm. Bence f/p olarak müthiş bir değirmen.
Timemore f/p tahtını bana göre kaybetti. Onu alana kadar kingrinder k0 ya da 1zp q2 air kesinlikle alınabilir değirmenler oldular.
verdiğiniz linkte k0 değil de p0 diye bir ürün var hiç inceleme vs göremeyince biraz huzursuzlandım. kingrinder k0 ı 1700 e amazonda buldum benzer bir fiyata da ali de satılıyormuş. ama 1zp q2 air ürününü bulamadım maalesef varsa linkleyebilirseniz çok sevinirim

Geri