ontheotherhand
Barista
- İsim
- Burak
Daha fazla
- İsim
- Burak
- Değirmen
- Comandante C40 Chocolate Fineline MK4, DF64 v4
- Ekipmanlar
- Aeropress, Chemex 3 cup, Clever dripper, dijital termometre, French Press, Hario v60 02, Kalita Wave 185, Origami Air S, Timemore Fish 800ml Isı Ayarlı Kettle
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Ataşehir
Aliexpress'ten 5kg/0,1gr tartı aldım. Video'da görüleceği üzere 98 gr civarına geldiğimde 102 gr'a yuvarlıyor. Su dökmeye devam edersem, su 102 gr'ı geçtikten sonra sayı artıyor. Yani 98-102 arası (veya 198-202 vs) hep yuvarlama yapıyor. Elimle bastırıp kaldırınca ağırlık değiştiği için sonradan doğru değere dönüyor. Ayrıca, diyelim 17 gr kahve tarttım, içinden 1-2 gr kahve alsam da ağırlık değişmiyor ta ki çok fazla ağırlık eksiltene kadar.
Satıcı 10kg ile kalibre et dedi ama bir video paylaşmadı. 10 kg bu tartıyı bozar diye düşünüyorum, standart bir cevap gibi yazdı zaten. Daha önce bu tartıya kalibrasyon yaptınız mı, sorunu çözüyor mu?

Satıcı 10kg ile kalibre et dedi ama bir video paylaşmadı. 10 kg bu tartıyı bozar diye düşünüyorum, standart bir cevap gibi yazdı zaten. Daha önce bu tartıya kalibrasyon yaptınız mı, sorunu çözüyor mu?