• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tanışma ve Öneri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kiwi21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kiwi21

Üye
İsim
Kıvanç
Daha fazla  
İsim
Kıvanç
Merhaba sevgili kahve severler,

33 yaşında İzmirli bir kahve severim. Zor karar verebilen yapımdan dolayı yaklaşık 2-3 haftadır eve almak istediğim espresso makinelerini inceliyorum. Bugün sonunda Nespresso'nun kapsüllü makinaları ve yanına süt köpürtücü Aeroccino'ya karar verip satın alacakken Nespresso'nun makinelerle beraber gönderdiği 5 kutu kapsül kampanyasının 31 Aralık'ta son bulduğunu görüp vazgeçtim. Bilmiyoırum belki de doğrusu oldu.

Daha sonra iki makina daha gözüme çarptı. Siz değerli kahve severlerden yardım ve görüş almak istedim. Kahve dünyası hem konu hem bütçe olarak uçsuz bucaksız bir derya durumunda. Alınacak makine yılbaşı/doğum günü hediyesi olacağından bütçem atmış olduğum makineler civarında. Öneri ve yorumlarınızda bunu göz önüne alabilirseniz memnun olurum.

Arada kaldığım iki makine aşağıdaki iki makinedir;

Alacağım makine ile ilgili beklentim; kendim için tatminkar bir espresso performansı ve eşim ile annem için süt köpürtme/ısıtma performansıyla cappucino ve latte'ye uygun olması. Kahve öğütücüsü için Mart ayı gibi yurtdışından gelecek bir arkadaşımdan kahve öğütücüsü rica edeceğim. O zamana kadar 2 aylık süreçte alacağım çekirdek kahveyi espresso'ya uygun bir şekilde çektirip o şekilde kullanmayı düşünüyorum.

Değerli görüşlerinizi rica eder, sağlıklı bir yıl dilerim.

Kıvanç.

Öncelike aramıza hoşgeldiniz.

İki cihazda benzer özellikte bu durumda ucuz olanı almak daha mantıklı görünüyor. Ucuz olanın müşteri yorum ortalaması daha iyi. Bu tip cihazlarda karşılaşacağınız en büyük problem süt köpürtme. Espresso aldıktan sonra süt köpürtmek için buhar modunu aktif etmeniz gerekiyor bu durumda kazanda ki suyu buhar olması için bekleyeceksiniz buda yaklaşık 3-4dk demek. Sonrasında tekrar espresso yapmak isterseniz kazanın soğumasını buharın tekrar su olmasını bekleyecekseniz buda oldukça uzun bir süre demek. Kahvenizi öğütülmüş almanız kısa sürede bayatlamasına neden olacaktır. Bu da espressodan alacağın keyfi azaltacaktır.

İlginize ve verdiğiniz bilgilere çok teşekkürler. Ucuz dediğiniz cihazın plastik yapıda olduğunu gördüm incelemelerde. Pahalı olan seçeneği tercih ettim. 15-20 güne Amazon Almanya'dan gelecek hayırlısıyla.

Ayırmış olduğum bütçeyle hediye 5 kutu kapsül seçeneği geçerli olsaydı öğle saatlerinde kapsüllü kahve makinesini alacağımı düşündüğümüzde bu seçenek daha olumlu oldu diye düşünüyorum.

Teşekkürler, sağolun.

Dipsiz bir kuyuya girmiş gibiyim, hayırlısı olsun :)

Espresso sevgimi evde yaşayabilmek adına Gran Gaggia Prestige modelini aldım. Hem değirmenim olmadığından hem de makineyi tanımak amacıyla Tchibo'dan 100'er gram 4 farklı türde çekirdekten espresso makinesi için çektirdim.

Deneme yanılma yöntemiyle bir takım şeyleri bulmaya çalışıyorum. Makineyle birlikte gelen hem ölçü olarak kullanılabilen hem de tamper görevi gören plastik kaşıkla kahvemi yapmayı deniyorum. Kahve tarafında bir amatöre göre %70'lerde bi tatmin sağlamışken süt köpürtme kısmında sıkıntılarım var. Onu da nasıl aşacağımı çok bilemedim. Eşim ve annem latte seviyor. Süt bazen tam ısınmıyor, bazen hiç verimli köpük oluşturamıyorum.

Foruma ilk mesajım kahve makinesi önerisiydi. Bu da makineyi aldıktan sonra bir iç dökme mesajı olarak dursun burada. Nasip olursa aylar sonra dönüp yüzümde bi tebessümle okurum belki :)

Teşekkürler, sağolun.

Dipsiz bir kuyuya girmiş gibiyim, hayırlısı olsun :)

Espresso sevgimi evde yaşayabilmek adına Gran Gaggia Prestige modelini aldım. Hem değirmenim olmadığından hem de makineyi tanımak amacıyla Tchibo'dan 100'er gram 4 farklı türde çekirdekten espresso makinesi için çektirdim.

Deneme yanılma yöntemiyle bir takım şeyleri bulmaya çalışıyorum. Makineyle birlikte gelen hem ölçü olarak kullanılabilen hem de tamper görevi gören plastik kaşıkla kahvemi yapmayı deniyorum. Kahve tarafında bir amatöre göre %70'lerde bi tatmin sağlamışken süt köpürtme kısmında sıkıntılarım var. Onu da nasıl aşacağımı çok bilemedim. Eşim ve annem latte seviyor. Süt bazen tam ısınmıyor, bazen hiç verimli köpük oluşturamıyorum.

Foruma ilk mesajım kahve makinesi önerisiydi. Bu da makineyi aldıktan sonra bir iç dökme mesajı olarak dursun burada. Nasip olursa aylar sonra dönüp yüzümde bi tebessümle okurum belki :)
French press ile süt köpürtmek bazen daha kolay :) El alışkanlığı biraz zaman istiyor. Bende de Beko varken, başlarda zorlanmıştım ama sonra açıyı ayarlayınca kendinden güzel kıvamlı sütler elde etmiştim. Su kalmaması lazım. Buhar gücü de bazen yetersiz kalabiliyor o makinelerin ama olmaz diye bir şey yok. Denemeye devam :)

French press ile süt köpürtmek bazen daha kolay :) El alışkanlığı biraz zaman istiyor. Bende de Beko varken, başlarda zorlanmıştım ama sonra açıyı ayarlayınca kendinden güzel kıvamlı sütler elde etmiştim. Su kalmaması lazım. Buhar gücü de bazen yetersiz kalabiliyor o makinelerin ama olmaz diye bir şey yok. Denemeye devam :)
Teşekkür ederim yorumunuz için. Pandemiden dolayı arkadaşlarımı davet edemediğimden kendimi, eşimi ve ailemi kobay olarak kullanıyorum :) Dediğiniz gibi denemeye devam.

Pitcher aldım. Boğumun başladığı yere kadar dolaptan çıkardığım sütü koyup buhar çubuğunu da tam sütün bittiği yerde sabit tutmaya çalışıyorum videolardan anlayabildiğim kadarıyla. Bilmiyorum sizin farklı bir ipucunuz olur mu?

Değerli bir üyemiz makinenizdeki portafiltre basınçlıysa -ki basınçlı- standart bi elektrikli öğütücünün işimi göreceğini belirtti. Diğer yandan forumun genel düşüncesi el değirmenlerini daha efektif olduğu yönünde. Burada da kendi adıma kararsızlık hakim anlayacağınız.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Pandemiden dolayı arkadaşlarımı davet edemediğimden kendimi, eşimi ve ailemi kobay olarak kullanıyorum :) Dediğiniz gibi denemeye devam.

Pitcher aldım. Boğumun başladığı yere kadar dolaptan çıkardığım sütü koyup buhar çubuğunu da tam sütün bittiği yerde sabit tutmaya çalışıyorum videolardan anlayabildiğim kadarıyla. Bilmiyorum sizin farklı bir ipucunuz olur mu?

Değerli bir üyemiz makinenizdeki portafiltre basınçlıysa -ki basınçlı- standart bi elektrikli öğütücünün işimi göreceğini belirtti. Diğer yandan forumun genel düşüncesi el değirmenlerini daha efektif olduğu yönünde. Burada da kendi adıma kararsızlık hakim anlayacağınız.
İyice okuyun bakın, sorunuz olursa ben de yardımcı olmaya çalışırım. Zor bir karar. Bir kere alınıyor. Basınçlı sepetler daha kolay ve hatayı örtebiliyor ama yine de öğütücü bu işin en önemli kısımlarından.

El değirmenleri ile ilgili paylaşımlarım forumda mevcut. Okumayı tercih etmiyorsanız, profilimdeki Youtube kanalımız ve instagram hesabımdan da paylaşımlar yapıyorum.

İyice okuyun bakın, sorunuz olursa ben de yardımcı olmaya çalışırım. Zor bir karar. Bir kere alınıyor. Basınçlı sepetler daha kolay ve hatayı örtebiliyor ama yine de öğütücü bu işin en önemli kısımlarından.

El değirmenleri ile ilgili paylaşımlarım forumda mevcut. Okumayı tercih etmiyorsanız, profilimdeki Youtube kanalımız ve instagram hesabımdan da paylaşımlar yapıyorum.
Estağfurullah, okumayı tercih etmemek ne demek. Ortada verilen bir emek var. Tüm yazılar da okunur, videolar da izlenir. Teşekkür ederim verdiğiniz emekler ve ilginiz için.

Makinenin portafiltre ölçüsü 54mm gözüküyor. Sizce tamper'e ve/veya leveler'a gerek var mı? Var diyorsanız da tamper/leveler alırken hangi kritere dikkat etmeliyim ve bu portafiltre ile uyacak kaç mm'lik tamper almalıyım? Aliexpress'te falan bir kaç model gördüm. Onlar da iş görür mü?

edit : Kaç mm diye sormamın sebebi şu; bulduklarım hep 53mm. Benim portafiltre 54mm. Birebir aynısını mı bulmak gerekiyor yoksa 53mm de yeterli mi?

Son düzenleme:
Hoşgeldiniz ; birebir aynı olması lazım Hocam , aksi takdirde sıkıştıramadığınız kenarlardan su daha hızlı akarak tüm kahve ile buluşamaz ve kanallama oluşur.

Hoşgeldiniz ; birebir aynı olması lazım Hocam , aksi takdirde sıkıştıramadığınız kenarlardan su daha hızlı akarak tüm kahve ile buluşamaz ve kanallama oluşur.
Teşekkür ederim, sağolun.

Amazon dahil her yerde 53mm'lik tamperler görüyorum. 54mm portafiltre sıradışı bi portafiltre boyutu mu acaba? :unsure:

Geri