• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Anketi
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firmasını belirlemek için anketimiz başladı, detayları bu konudan öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı ve Instagram adresimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Talks with Coffee People - 3 | Director/Head of Coffee: Tim Wendelboe

orkunustel

İyi Bilinen Üye
Konum
İstanbul
İsim
Orkun Üstel
Daha fazla  
İsim
Orkun Üstel
Espresso Makinesi
La Marzocco Mini, Linea Classic, Linea PB, Strada EP, Modbar, Mavam, Steam
Değirmen
Mazzer Robur, Kony, Victoria Arduino Mythos 1, Anfim Scody 2, Mahlkönig EK43, K30, Peak, Comandante
Ekipmanlar
V60, Kalita, Clever, Acaia Tartı, Comandante Değirmen, Bonavita Kettle
Herkese merhaba!

Yayında tanıtıyor olsam da, bilmeyen arkadaşlarımız için kendisini kısaca tanıtmak isterim. Tim Wendelboe Nordic Approach'un ortak kurucularından biri, kendi adında kurduğu espresso barın ve kavurmahanenin kurucusu, direkt ticaret yoluyla yeşil çekirdek alıcısı, 2004 Dünya Barista Şampiyonu ve 2005 Dünya Tadım Şampiyonu. Aynı zamanda kendisinin ve ekibinin Nordic Roaster Competition'da 8 kez birinciliği var.

Ayrıca kendisi 2017'den beridir Demleme Şampiyonalarında en büyük destekleyicim ve sponsorum. :)

Düzenlemesi, ek görselleri hazırlaması, alt yazısıyla en yoğun çalıştığımız video bu oldu ancak tüm kahve severler için ansiklopedi niteliğinde yayın olduğuna inanıyorum. :) Tim Wendelboe ile yaptığımız canlı yayın için 13 soru toplamıştım ama yayın esnasında da sorular gelince toplamda 28 soru oldu! :)

Yayında Dünya Barista Yarışmalarından Dünya Aeropress Yarışmasına, kavurmadan demlemeye, işlem yöntemlerini, fermantasyonları, biyolojik ve organik tarım, kahve üretimi, ticareti ve ticarette şeffaflık hakkında daha bir çok konuyu konuştuk. Umuyorum hoşunuza gidecek, bir çok bilgi paylaşımının olduğu ve daha da olacağı faydalı bir yayın olmuştur.

Keyifli seyirler diliyor, yorumlarınızı bekliyorum!

Not: Süre/Soru kısayollarını gün içerisinde paylaşacağım.

 

orkunustel

İyi Bilinen Üye
Konum
İstanbul
İsim
Orkun Üstel
Daha fazla  
İsim
Orkun Üstel
Espresso Makinesi
La Marzocco Mini, Linea Classic, Linea PB, Strada EP, Modbar, Mavam, Steam
Değirmen
Mazzer Robur, Kony, Victoria Arduino Mythos 1, Anfim Scody 2, Mahlkönig EK43, K30, Peak, Comandante
Ekipmanlar
V60, Kalita, Clever, Acaia Tartı, Comandante Değirmen, Bonavita Kettle
Yayına ilginizi çeken sorulara gidebilmeniz adına kısayolları paylaşıyorum arkadaşlar.

Soruların kısayolları:

02:04 - Kahve sektörüne ne zaman ve nasıl başladın?
04:04 - Kendini nasıl tanımlarsın? Çiftçi? Kavurmacı? Barista?
09:48 - Şeffaflığının arkasındaki motivasyonu söyler misin?
11:47 - Nitelikli kahvenin bir lüks olduğunu düşünüyor musunuz?
12:58 - Aeropress Şampiyonasını düzenlemek kimin fikriydi?
18:15 - Akışı önlemek için neden Aeropress'i baş aşağı (ters) demlemiyorsun?
19:31 - Evde kahve kavurma hakkında ne düşünüyorsun?
20:12 - Kahvedeki trendler yetiştiricileri zorluyor ve birşeye yeterince uzun süre yatırım yapmalarına izin vermiyor mu?
22:07 - Manuel kahve değirmenleri düz bir yüzeye yerleştirilmeli midir?
23:06 - Kahve çekirdeklerini dondurmak hakkında ne düşünüyorsun?
26:05 - Sen ve takımının yarışmalardaki motivasyonu nedir?
30:01- Biyolojik kahve tarımının arkasında yatan vizyon nedir?
34:34 - Plastik şişelenmiş kahveler hakkında ne düşünüyorsun?
36:19 - Farklı toprak türlerinde kahve hasadı yapmanın yansıması nasıl oldu?
38:35 - Kahve sektöründe 5-10 yıl içerisinde neyin ya da nelerin önemli olmasını bekliyorsun?
43:00: Eğer tarlanda gazlı kompost çayı kullanıyorsan bitkiler nasıl tepkimeye giriyor?
45:20 - 'Neden 'Fermante Kahve Dalgası'' yaşıyoruz?
48:30 - Kedi mi o yoksa?
48:58 - Filizlenme İşlemi olan kahveleri duydun mu?
50:14 - İklim değişikliğine karşı çiftliklerinizde hangi önlemleri almayı planlıyorsunuz ya da alıyorsunuz?
51:07 - Eğer bir hasat aldıysan, yıldan yıla daha iyi briks ve meyvemsiliğini gördün mü?
52:43 - Herkesin bir ''gizli reçete'' sakladığı bir zamanda bu kadar açık ve paylaşımcı olmayı nasıl anlayabiliriz?
53:59 - Brezilya kahvelerinde, başka bir deyişle tat işlemlerinde herhangi bir evrim gözlemlediniz mi?
56:01 - Her bir tohumun besinini biyolojik olarak nasıl arttırıyorsun?
57:44 - Organik/Biyolojik kahve tarımında karbon/nitrojen oranının ne olması gerektiğini düşünüyorsun?
59:14 - Çiftçilerle tanışmış olmanın, yüz yüze konuşmuş olmanın senin ve onlar için önemi nedir?
1:02:30 - Direkt ticaretin çiftçi ve kavurma şirketi için faydaları nelerdir?
1:04:21 - Kahve sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkileneceğini düşünüyorsun?
 
Üst