• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tadına katlanamadığınız Çekirdeği ne yapıyorsunuz?

TayfunTmr

Barista
İsim
Tayfun Tamer
Daha fazla  
İsim
Tayfun Tamer
Espresso Makinesi
Flair 58, Wacaco Minipresso NS2
Değirmen
Femobook A68, Kinu M47, Mavo Phantox Pro
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Deep 27, Hero Dripper
İçerken hayal kırıklığına uğradığınız, demlediğinizde bitiremediğiniz elinizde kalan çekirdekler ne yapıyorsunuz?
 
Beğenmediğim çekirdeği iş yerinde Türk kahvesi olarak tüketmek için değerlendiriyorum. Uygun fiyata aldığım Türk kahvelik çekirdeklerle hatta öğütülmüş Mehmet Efendiyle vb karıştırıyorum.
 
İçerken hayal kırıklığına uğradığınız, demlediğinizde bitiremediğiniz elinizde kalan çekirdekler ne yapıyorsunuz?
250 gramlık paket altıysam zaten 3 v60 tarifi 50 gram 2 aeropress tarifi 23 gram 1 clever tarifi 28 gram derken 100 gram gidiyor zaten biri daha içilebilir oluyor genelde sonra kliklerle oynayarak en içilebilir hale gelince ordan devam ama hala olmadıysa 50 60 gram falan kalır onu da türk kahvesi yapıyorum. ama 30 pakette 1 bile değildir. Biri muhakkak uyar bana.
 
Latte de her türlüsü gidiyor.
Geçen bizim mahallede açılmış bir "sözde" kavurucudan güya pour over için çekirdek aldım. Espress çekirdeği bile bu kadar koyu kavrulmaz. Adam yakmış resmen. Kenara koydum sütlü gidiyor bir şekilde.
 
Herkese teşekkürler şöyle söyleyeyim, aslında kalitesiz çekirdek değil de, tat profili hiç benlik değil, baya baya alkol formatında,
Seveni vardır illaki ama bana zulüm oldu,
Süte koysam malibu kafasında içilir 🤣

Espresso da denemek için Flair i bekliyorum ,Robotta çözemedim
 
Pullygrind ile değirmen temizlemek için kullanıyorum, son zamanlarda yeni gelecek değirmenin seasosingi için de ayırdığım çekirdekler oldu. tadını beğenmediysem zorla içtiğim kahve bana eziyet gibi geliyor.
 
Ben işyerinde de isteyen arkadaşlara da demlediğim için orada hem kendi tüketimim hemde onlara nitelikli kahve sevdirmek amaçlı kullanıyorum win-win :)
 
Reçete deneme çekirdeği yapıyorum, bazen o çekirdeği benim için kurtardığı oluyor. Mesela genelde sabit olarak 1:17 demliyorum, 1:18 yapsam nolur, kalın gidip sıcaklık yükseltsem nolur gibi aklıma takılanları deneye deneye bitiriyorum paketi. Benim için de merak giderici, görece eğitici bi deneyim oluyor bi yandan. İlerdeki demlemelerimde yapabileceğim parametre değişikliklerine de referans oluyor bi yandan.
 
Paketin yarısını reçeteyle oynayarak bitiriyorum. Kalanına gelene gidene yapıyorum 😁 daha da bitmezse artan çekirdeklerle harman. Yaza doğru denk gelirse cold brew yapıyorum
 
Çöpe atmayın size fikir vereyim, bi marangoza gidip dikdörtgen bir kasa, önüne de cam, üstten de yuvarlak bir delik, ya da bir litre reçine herhangi bir daire kabın içine azcık reçine, azcık kahve çekirdeği bardak altlığı yaparsınız, çöp işin kolayı yazık günah 😂

images (4).jpeg
 
Geri
Üst