• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Tadım notlarını alamıyorum

tanerkosar

Üye
İsim
Taner
Daha fazla  
İsim
Taner
Ne kadar çabalasam da bir türlü bir kahve içtiğimde üzerinde yazan tadım notlarını alamıyorum. Sebebi nedir ? Ne tavsiye edersiniz ?

AltayOzger

İyi Bilinen Üye
İsim
Altay
Daha fazla  
İsim
Altay
Değirmen
Timemore Chestnut G1 ve Timemore Chestnut C1
Ekipmanlar
V60-V60 İmmersion-Aeropress-Kalita-Cafflano Kompresso-Beko 2170 Espresso Makinası
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Denizli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Merkezefendi
Aaa @elbatin sana yoldaş çıktı :) Sorunuza gelirsek sorun herşey olabilir forumda bu konu hakkında bir sürü şey konuşuldu geçmişte aratırsanız mevcut konuları bulabilirsiniz. Su-Değirmen-Yanlış Demleme sorun herşeyde olabilir.

okankrc

İyi Bilinen Üye
İsim
Okan
Ben de aslında yerli kavuruculardan aldığım kahvelerde hiçbir zaman "tam olarak" üstünde yazan tatları teker teker hissetmedim. Ama yine de çok güzel tatlar alıp biraz daha geniş çaplı betimlediğim tatlar oldu. Bu durumu biraz da kendi damağımın yetersizliğine veya tecrübesizliğime yoruyordum. Circulor kahveleriyse benim yurtdışı bir kavurucudan ilk kahve alışım olmasına rağmen şimdiden zirveye yerleşti. Özellikle Nicaraguayı kendi tarifimle denediğimde yazan her şeyi tuhaf şekilde ayrı ayrı hissettim.

tanerkosar

Üye
İsim
Taner
Daha fazla  
İsim
Taner
Yalnız değilmişim 😄😄😄 Kaliteli bir kavurucunun iyi bir çekirdeğini alacağım. Önceki postta Null'un Workası çok önerildi. Bakalım onda alabilecek miyim , alırsan ya da alamazsam tekrardan yazarım. Herkese teşekkür ederim.

AltayOzger

İyi Bilinen Üye
İsim
Altay
Daha fazla  
İsim
Altay
Değirmen
Timemore Chestnut G1 ve Timemore Chestnut C1
Ekipmanlar
V60-V60 İmmersion-Aeropress-Kalita-Cafflano Kompresso-Beko 2170 Espresso Makinası
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Denizli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Merkezefendi
Yalnız değilmişim 😄😄😄 Kaliteli bir kavurucunun iyi bir çekirdeğini alacağım. Önceki postta Null'un Workası çok önerildi. Bakalım onda alabilecek miyim , alırsan ya da alamazsam tekrardan yazarım. Herkese teşekkür ederim.
En kilit nokta Su ve Ögütücü. Pınar Madran bulamıyorsanız Mavi Kapak Erikli Tavsiye ederim. Ögütücünüz nedir ?

mcciftci

Aktif Üye
İsim
MehmetCan
Daha fazla  
İsim
MehmetCan
Değirmen
comandante c40 mk3
Ekipmanlar
çelik hario V60-02, cezve, hario buono kettle, jocuu kettle
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kayseri, Sakarya, Milano
benim tavsiyem eger sehrinizde iyi bir kahve evi varsa; cekirdegine, suyuna, demlemesine gercekten guvenilebilecek, orada guzel bir V60 demlemesi icmeniz. eger tadim notalarinda yazan en azindan bir iki tadi o kahvede de almazsaniz bu durum sizin damak tadinizdan kaynakli olabilir. ben de sahsen pakette belirtilen her tadi aynen almiyorum; bazen bir iki tanesi, bazen de baska tatlar. unutmayalim ki tat duyusu oldukca duygusal ve tecrubeye dayali da bir olaydir, objektiflikten en uzak duyularimizdan biridir.

deniz

İyi Bilinen Üye
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
arçelik seffa mod
Değirmen
cunill tranquilo sd , lido 3 , baratza encore
Ekipmanlar
soy c2g, brikka 2 cups, överst, v60, kalita
Ne kadar çabalasam da bir türlü bir kahve içtiğimde üzerinde yazan tadım notlarını alamıyorum. Sebebi nedir ? Ne tavsiye edersiniz ?

sıkıntı yok yalnız değilsiniz ;) tavsiyem daha kaliteli bir değirmen ve daha düşük beklentiler.

mcciftci

Aktif Üye
İsim
MehmetCan
Daha fazla  
İsim
MehmetCan
Değirmen
comandante c40 mk3
Ekipmanlar
çelik hario V60-02, cezve, hario buono kettle, jocuu kettle
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kayseri, Sakarya, Milano
Kaliteli değirmenlere örnek verebilir misiniz ? Ne kadardan başlıyor fiyatları ?
https://www.gelbura.com/timemore
Timemore'larda su anda indirim var Globally'de bugune ozel. black friday'de tekrar indirim olabilir belki.(Gelbura indirimleri basliginda gorebilirsiniz) timemore'lar fiyat performans acisindan oldukca guclu. ben sahsen kullanmadim ama memnun olmayanini bu forumda gormedim.

okankrc

İyi Bilinen Üye
İsim
Okan
En kilit nokta Su ve Ögütücü. Pınar Madran bulamıyorsanız Mavi Kapak Erikli Tavsiye ederim. Ögütücünüz nedir ?
Bunu atlamışım. Çok doğru. Comandante ve Peak Water olmasa böyle olmazdı. Comandante yerine filtre öğütümlerini Timemorelar da güzel yapar aslında, iyi iş görür ama market suları Peak Water verimini ve sürekliliğini sağlayamaz bence.

nuclearmoonrise

İyi Bilinen Üye
Kahve notalarını almanın şart olduğunu düşünmüyorum. Tarifler çok etki ediyor. Mesela 4 döküş ile kakao tatlarını net alabildiğim bir kahveyi blooming + tek döküş demledim kakao tadı falan kalmadı. Öncelikli olarak yeni tarifler deneyin. Size nispeten daha iyi gelen bir tarif bulduğunuzda onda denemeler yapın demlemenizi stabilleştirmeye çalışın. Kahvedeki o yazılan iştah açıcı notaları almak eminim daha güzel olur ancak eğer henüz yeni başlayansanız acı olmayan, içilebilir kahveler yapmaya çalışın. Benim şu ana kadar kahvelerden alabildiğim bir meyve tadı yok. Herhangi bir meyveyle özdeşleştiremiyorum ancak lezzetli bir kahveyse o bana yetiyor. Zamanla diliniz damağınız gelişir bi de bakmışsınız turp notası alıyorsunuz...

Worka'daki meyvemsiliği alamıyorsanız hocam aman sağlığınıza dikkat diyeyim -ki paketi bile buram buram kırmızı meyve kokuyor- .

greenhopkins

İyi Bilinen Üye
İsim
Fatih
Daha fazla  
İsim
Fatih
Espresso Makinesi
Lelit Victoria; Arçelik K3185
Değirmen
Eureka Mignon Specialita, Comandante C40, Timemmore C2
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Tadım notu olayı fazlasıyla göreceli bence. Bazen öyle tadım notları yazıyor ki yazan şeyin tadını bilmediğinden almak da çok mümkün olmuyor. Tadım notuna bakıp da süt reçeli tadı aramak biraz yanıltıcı olabilir. Aynı kahve bence herkeste farklı çağrışım yapacaktır.

okankrc

İyi Bilinen Üye
İsim
Okan
Kahve notalarını almanın şart olduğunu düşünmüyorum. Tarifler çok etki ediyor. Mesela 4 döküş ile kakao tatlarını net alabildiğim bir kahveyi blooming + tek döküş demledim kakao tadı falan kalmadı. Öncelikli olarak yeni tarifler deneyin. Size nispeten daha iyi gelen bir tarif bulduğunuzda onda denemeler yapın demlemenizi stabilleştirmeye çalışın. Kahvedeki o yazılan iştah açıcı notaları almak eminim daha güzel olur ancak eğer henüz yeni başlayansanız acı olmayan, içilebilir kahveler yapmaya çalışın. Benim şu ana kadar kahvelerden alabildiğim bir meyve tadı yok. Herhangi bir meyveyle özdeşleştiremiyorum ancak lezzetli bir kahveyse o bana yetiyor. Zamanla diliniz damağınız gelişir bi de bakmışsınız turp notası alıyorsunuz...
Circulor alımına katıldınız mı? Geshada da Ugandada da neredeyse demleme şeklinden bağımsız bu çekirdekler her koşulda meyvemsiliği veriyor, en azından birkaç meyveyi çağrıştırıyor gibi geldi bana.