• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Syphon filtre nasıl saklanır?

Secron

Üye
İsim
Cengizhan
Daha fazla  
İsim
Cengizhan
Espresso Makinesi
Lelit Bianca, Picopresso
Değirmen
1zpresso K Pro, Eureka Atom Specialty 75, Timemore Sculptor 078
Ekipmanlar
Hario v60, kalita 155, timemore crystal eye, chemex, aeropress, minipresso, prismo, clever, origami,oceanrich, mokapot, syphon, cold dripper, lilydrip, melodrip, balance cone, phin
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Merhaba, syphonun bez filtresini nasıl saklamak uygun olur? Su dolu bir kabın içinde buzdolabında mı? Ne kadar süre sağlam kalır böyle?

Merhaba
Bende woodneck var sifon yok. Onun bez filtresi için kapalı kapta su içinde buzdolabında saklıyorum. Haftada bir kullanım öncesi kaynar suda 5dk bekletip kuruladıktan sonra kullanıma başlıyorum.
Aynı şeyler bez bez filtre olduğundan sifon filtresi için de geçerli bence
Bezin kullanmıyorken kuru kalmaması en önemli nokta
Kullanım süresi ile ilgili net bir bilgi bulamadım. Fakat kullandıkça kahve tanecikleri içine siniyor. Bence kullanıma bağlı en kötü 3 ayı geçirmemek lazım.

Merhaba
Bende woodneck var sifon yok. Onun bez filtresi için kapalı kapta su içinde buzdolabında saklıyorum. Haftada bir kullanım öncesi kaynar suda 5dk bekletip kuruladıktan sonra kullanıma başlıyorum.
Aynı şeyler bez bez filtre olduğundan sifon filtresi için de geçerli bence
Bezin kullanmıyorken kuru kalmaması en önemli nokta
Kullanım süresi ile ilgili net bir bilgi bulamadım. Fakat kullandıkça kahve tanecikleri içine siniyor. Bence kullanıma bağlı en kötü 3 ayı geçirmemek lazım.
Çok teşekkür ederim :)

merhaba; sifon demlemenin avantajları ve dezavantajları nedir? aromalı mı gövdeli mi fincanlar elde edilir? kavrum tipi ne olmalıdır? üstün yanları nedir? bu forumda pek rastlamadım syphon demlemeye. sanki demlemelerin kralı v60 mış gibi bi izlenim oluştu grubu takip ettikçe ben de :)

merhaba; sifon demlemenin avantajları ve dezavantajları nedir? aromalı mı gövdeli mi fincanlar elde edilir? kavrum tipi ne olmalıdır? üstün yanları nedir? bu forumda pek rastlamadım syphon demlemeye. sanki demlemelerin kralı v60 mış gibi bi izlenim oluştu grubu takip ettikçe ben de :)
Hocam uzun zamandır kullanıyorum. Avantajı: tekrarlanabilir olması. V60-Frenchpress arasında bir gövdesi var fakat V60'a daha yakın. Daha temiz bardaklar sunduğunu düşünüyorum. Açık kavrum çekirdeklerde 2-3 dakika hedefliyorum. Koyu kavrumda ise 45 saniyr 1.30 dakika. Syphon alacaksanız eğer kesinlikle mutfağınızdaki lavabo başlığını şu plastik hareket ettirilebilir olanlar ile değiştirmenizi öneriyorum. 2 senedir bir defa bile kırma tehlikesi yaşamadım.

Syphonun içmesi değil yapması keyifli hocam. Aromayı öldürüyor. Çok düz ama yüksek gövdeli bir kahve çıkıyor. Misafirler bayılır görüntüsüne

Geri