• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Switch'in ardından demleme ekipmanı önerisi?

Arkadaşlar merhaba. Switch 03 almıştım. Kalabalığız; üstelik kullanması kolay, hataları telafi edebiliyor, hem de başka v60 ekipmanı almama gerek kalmaz diye. Fakat 03 olduğu için eğer switchini kullanmayacaksam kahve yatağına yeterince yakınlaşamıyorum. 02 boyutunda hangi ekipmanı önerirsiniz? Aeropress ve cleverım var. Pour over bir şeyler arıyorum.

Arkadaşlar merhaba. Switch 03 almıştım. Kalabalığız; üstelik kullanması kolay, hataları telafi edebiliyor, hem de başka v60 ekipmanı almama gerek kalmaz diye. Fakat 03 olduğu için eğer switchini kullanmayacaksam kahve yatağına yeterince yakınlaşamıyorum. 02 boyutunda hangi ekipmanı önerirsiniz? Aeropress ve cleverım var. Pour over bir şeyler arıyorum.
Switch ozelligini kaybetmeme opsiyonunuz olsun diyorsaniz Hario'nun veya Timemore'un cam olan 02'lerini switch ile de kullanabilirsiniz. Hario tam uyuyor. Timemore ise %99.9 uyuyor diyebiliriz (2-3 haftadir hic problem yasamadan kullaniyorum).

Ne kadar Timemore cok benzer bir ekipman olsa da en ust tarafta kanal olmamasi belli bir miktar yukselen suyun kahveye degmeden bypass olarak kacmasini engelleyip kullanim kolayligi sagliyor. Ayrica en alt tarafindaki derin kanallar daha hizli akis saglayip daha ince ogutume izin veriyor.

Su aralar dedigim gibi favori yontemim swtich + cam Timemore 02.

Fakat 03 olduğu için eğer switchini kullanmayacaksam kahve yatağına yeterince yakınlaşamıyorum
Burada yaşadığınız problem mesafe arttığı için ajitasyonun artması mı? Yüksekten düşen suyun yatağı bozması.

Cam V60 02, hatta belki 01 alabilirsiniz, dilediğinizde kendisi olarak, dilediğinizde switche oturtarak kullanırsınız.

Suyu şapırdatmak zorunda kalıyorum hocam. O da yatağı bozuyor, evet.

Kahve yatağının üzerine bir elinizle çorba kaşığı tutarak suyu kaşığın üstüne doğru dökün bu hızını yavaşlatacak melodrip etkisi yaratacak. Ajitasyonu oldukça azaltır. Kaşığı ve suyu gezdirerek eşit demlemeyide sağlarsınız.

Switch'in altını daha önce hiç çıkarmadım. Nasıl yapabileceğime dair video da bulamamıştım. Kırarım diye korkuyorum.
Herhangi bir prosedürü yok. Direkt çekerek çıkartıyorsunuz. Pek kırılacak bir malzemesi de yok korkmayın. 🙂

Geri