• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Suyu döküşüm nasıl ?

burkaykavlak

Yeni Üye
İsim
Burkay
Daha fazla  
İsim
Burkay
Merhaba 2 haftadır v60 ile kahve demliyorum
Gerekli ekipmanları yavaş yavaş toplicam

Elimde Philips Daily Collection HD9350/90 2200W Su Isıtıcı kettle var .Su kaynadıktan sonra 1-2 dk bekliyorum. iyi su döküşü sağlıyor gibi, gooseneck kettle almalı mıyım ?

Not: Videonun sesini kapatamadım ,abuk sabuk bi müzik ekledim😁 kusura bakmayın.

gooseneck kettle'da çok daha kontrollü akış sağlayabilirsiniz. bu şekilde döküş kahve yatağını orantısız bir şekilde dağılmasına sebep oluyor. ben de gooseneck kettle kullanmadan önce standart bir kettle ile döküş yapıyordum, fakat demleme bitince yatakta tepecikler ve çukurlar oluşması kaçınılmaz oluyor çok kontrollü bir döküş yapmıyorsanız.

Elimde Philips Daily Collection HD9350/90 2200W Su Isıtıcı kettle var .Su kaynadıktan sonra 1-2 dk bekliyorum. iyi su döküşü sağlıyor gibi, gooseneck kettle almalı mıyım ?

• Döküş debiniz tutarsız. Yüksek ve düşük debi var. Elinizdeki kettle ile daha iyisi zor olabilir.
  • Suyu kenarlardan dökmeye başlamışsınız. ortadan başlamak lazım.
  • Debi yüksekken kahve yatağı dalgalanıyor. Çalkalanıyor.
  • Döküş boyunca ıslanmayan kısımlar var. Her kuru bölgeyi hedef almanız lazım.
  • vs.
  • vs.
Kısaca bu döküş ile maalesef V60 demlemek çok zor.

Aşağıdaki oynatma listesindeki videoları izleyerek döküş hakkında daha iyi bir tecrübe edinebilirsiniz.

Gooseneck almanızı şiddetle tavsiye ederim. Böyle de oluyo işte gerek yok ona dememek ve eğer bütçe varsa en ucuzundan temel ekipmanları toplamak lazım. Yoksa kahve güzelleşene kadar çok çekirdek boşa gidiyor...

Kahvenin tadı iyiyse iyidir. :)

Geri