• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Suyu doğru döküyor muyuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan elbatin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Son zamanlada alçaktan ve yavaş dökmeye başladım. Naturel olmasına rağmen Cascavel 20 klik 2.35 sürmüştü, yıkanmış Turaco 19 klikte 2.53 sürdü.

Süreye çok fazla takılmadan biraz inceleceğim. Sonuca fincandaki çıktıya göre karar verirsem daha iyi olacak.
Ben de öyle yapıyorum. Çıkan fincan beni mutlu ediyorsa süre, klik falan çok takılmıyorum.

Öğütüm incelince teorik olarak süre tabii ki uzar. Döküş, filtrenin tıkanması vs etkenleri hesaba katmadan söylüyorum. Süre konusu demlenen kahve miktarıyla da çok orantılı. Benim en ufak kupam 400 ml falan. Demlerken hanıma da demliyorum. Haliyle istisnalar hariç her demlememde 40-45 gram kahve kullanıyorum. O yüzden sürede ne desem yalan olur. Benim genelde demlemelerim bu gramajlarda 3:00-3:30 ama 20-25 grama inince 2:15-2:30 oluyor tabii. Suyu daha alçaktan, düşük debiyle dökmeyi denediniz mi?
400 ml çok çokmuş. Kupamdaki 200 ml'den fazla bir miktarı bitirmekte zorlanıyorum. Güzel sonuç alabilsem hep 13 gram ile demleme yapardım.

Bu arada forumu sadece bir kavurucu olarak değil bir kahvesever olarak da kullanmanız güzel hareket.

400 ml çok çokmuş. Kupamdaki 200 ml'den fazla bir miktarı bitirmekte zorlanıyorum. Güzel sonuç alabilsem hep 13 gram ile demleme yapardım.

Bu arada forumu sadece bir kavurucu olarak değil bir kahvesever olarak da kullanmanız güzel hareket.

İlk 200 ml ben ne demlemiştim, bu neydi acaba diye düşünürken bitiyor :)

Kavurucu olmadan önce de kahveseverdim :)

İlk 200 ml ben ne demlemiştim, bu neydi acaba diye düşünürken bitiyor :)

Kavurucu olmadan önce de kahveseverdim :)
Ben de büyük dozcuyum, en küçük demlememde 36 gr kahve kullanıyorum. Buna alıştığım için küçük dozlarda zorlanıyorum ve çıkan sonuçtan memnun olmuyorum genelde. Süreye falan da takıntı derecesinde takılmıyorum. 40/600 demlemelerim 4:30’u falan geçebiliyor duruma göre, bazı arkadaşlar sinir krizi geçirir herhalde bu sürelerde 😁

Ben de büyük dozcuyum, en küçük demlememde 36 gr kahve kullanıyorum. Buna alıştığım için küçük dozlarda zorlanıyorum ve çıkan sonuçtan memnun olmuyorum genelde. Süreye falan da takıntı derecesinde takılmıyorum. 40/600 demlemelerim 4:30’u falan geçebiliyor duruma göre, bazı arkadaşlar sinir krizi geçirir herhalde bu sürelerde 😁
Hahahahahaha ben 4 üstü olanları linç yememek için yazmıyorum. Bak bir de kavurmacı olacak derler diye gizli gizli demleyip içiyorum :)))))

Geri