• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Süt köpürmüyor :(

Chief4vVv

Yeni Üye
İsim
Fatih
Daha fazla  
İsim
Fatih
Merhaba , Lelit mara x marka espresso makinası aldım. 2 haftadır ne yaptıysam sütü köpürtemedim :). Normal olarak da köpürmüyor . Pitcher koyduğum seviyede ısınıp kalıyor. 350 ML ve 600 ML pitcher lar da denedim ama olmadı. Eğimi verip açtığım da süt çok güzel şekil de dönüyor fakat hiç bir hareket yok. 20 - 25 saniye cıvarı süt artık 70 Derece geçince kapatıyorum. Tüm marka sütleri denedim ama olmadı beceremedim. Makina da problem yoktur inşallah.

İşlem iki kısımdan oluşuyor. Önce hafif kağıt yırtılma sesi gibi ses duyana kadar yavaş yavaş pitcher ı aşağıya indireceksiniz, sütün hacminin artmasını, içine hava hapsetmesini sağlayan kısım bu kısım, istediğiniz hacme ulaşınca tekrar pitcherı hafif yukarı alacaksınız, bu aşamada köpük ve süt homojen dağılıyor, istediğiniz ısıya gelinceye kadar bu şekilde sabit tutun. Pitcher daki hareketler çok ufak olmalı. Ben de Mara x kullanıyorum. Gayet yeterli köpürtmesi.

İşlem iki kısımdan oluşuyor. Önce hafif kağıt yırtılma sesi gibi ses duyana kadar yavaş yavaş pitcher ı aşağıya indireceksiniz, sütün hacminin artmasını, içine hava hapsetmesini sağlayan kısım bu kısım, istediğiniz hacme ulaşınca tekrar pitcherı hafif yukarı alacaksınız, bu aşamada köpük ve süt homojen dağılıyor, istediğiniz ısıya gelinceye kadar bu şekilde sabit tutun. Pitcher daki hareketler çok ufak olmalı. Ben de Mara x kullanıyorum. Gayet yeterli köpürtmesi.
Her işlemi denedim ama olmadı zaman alacak sanırım. Veya birinin gelip bana öğretmesi lazım :))

Her işlemi denedim ama olmadı zaman alacak sanırım. Veya birinin gelip bana öğretmesi lazım :))
Evet biraz alışmak gerekiyor, hareketler çok ufak olmalı, çok fazla köpürtünce de iyi olmuyor, soğuk süt kullanın, pitcherın ısısı elinizin ısısıyla eşitlenince pitcherı ufak yukarı alıp ikinci kısıma geçin, sütüde 65 derece civarında tutun, ben genelde elim yandıktan 5sn kadar sonra kapatıyorum.

İstediğiniz hacme ulaşıncaya kadar aşağıya indirip kağıt yırtılma sesi duyacaksınız (streching), sonra hafif dibe batırıp süt dönüp iyice karışscak

Mara x v2 kullanıyorsanız xmode coffee ve xmode steam diye 2 modu var hangi modu kullanıyorsunuz xmode coffee kullanıyorsanız sıkıntınız bu da olabilir

İstediğiniz hacme ulaşıncaya kadar aşağıya indirip kağıt yırtılma sesi duyacaksınız (streching), sonra hafif dibe batırıp süt dönüp iyice karışscak
O zaman ilk aşama biraz aşağı indirip hacim yakalamamız gerekiyor. Daha sonra içeri sokmak gerekiyor. Video da ki arkadaş İlk başta aşağıda tutup daha sonra kağıt sesi için yüzeye çıkarıyor.
Mara x v2 kullanıyorsanız xmode coffee ve xmode steam diye 2 modu var hangi modu kullanıyorsunuz xmode coffee kullanıyorsanız sıkıntınız bu d
Hiç bir fikrim yok. Nereden bakmamız gerekiyor ? V2 kullanıyorum

Mara x v2 de xmode coffee de shot bittikten hemen sonra 1.5 bara çıkıyor basınç bu da zaten yeterli oluyor. İki shot arasında çok bekleyip basınç düşerse de tekrar ufak bi flush yapınca tekrar buhar basıncını kısa sürede yükseltiyor.

Mara x v2 de xmode coffee de shot bittikten hemen sonra 1.5 bara çıkıyor basınç bu da zaten yeterli oluyor. İki shot arasında çok bekleyip basınç düşerse de tekrar ufak bi flush yapınca tekrar buhar basıncını kısa sürede yükseltiyor.
İlk sütü köpürtüp , sonra shot alsam ? Basınç düşmeden almış olurum.

siz bence önce lelit mara x v2 videosu izleyip cihazınızı biraz tanıyın, sonrasında da attığım videoyu izleyin. tüm sorularınıza yanıt bulacaksınız.
İlk sütü köpürtüp , sonra shot alsam ? Basınç düşmeden almış olurum.
soruya gelirsek eğer sütü bekletince homojenliği kayboluyor. önce shot sonra süt daha mantıklı, tersini yapanlar da var ama.

siz bence önce lelit mara x v2 videosu izleyip cihazınızı biraz tanıyın, sonrasında da attığım videoyu izleyin. tüm sorularınıza yanıt bulacaksınız.

soruya gelirsek eğer sütü bekletince homojenliği kayboluyor. önce shot sonra süt daha mantıklı, tersini yapanlar da var ama.
Peki süt köpürtme de , minimum bar kaçta olmalı ? Genel de 1.5 civarı oluyor benim yaptığım da.

Screenshot_20230124_160847_Samsung Notes.jpg
Sağ taraftaki düğmenin özellikleri bu şekilde ama basınca bakılınca sorunun o olmadığı anlaşılıyor. Yüksek yağ oranlı bir sütle pratik yaparak tekniğinizi geliştirebilirsiniz.

Hocam herkese teşekkürler. Çok sağlam bir köpük aldım. Benin sorunum arkadaşın dediği gibi hava vermiyormuşum için. Galiba fazla bandırıyordum çubuğu. Şimdi biraz dışarıda bıraktım hatta nerdeyse yüzeyde bıraktım. İncecik köpük oldu krema tarzı. Fincanım çok dar olduğu için şekil veremedim. Güzel bir fincan almam lazım :)

Hocam herkese teşekkürler. Çok sağlam bir köpük aldım. Benin sorunum arkadaşın dediği gibi hava vermiyormuşum için. Galiba fazla bandırıyordum çubuğu. Şimdi biraz dışarıda bıraktım hatta nerdeyse yüzeyde bıraktım. İncecik köpük oldu krema tarzı. Fincanım çok dar olduğu için şekil veremedim. Güzel bir fincan almam lazım :)
Ben de yeni öğrendim sayılır süt köpürtmeyi, şu fincanlarla güzel sonuç aldım. Beyaz da gri de güzel 🙂

D3CB193E-20B1-4616-85C8-C3E559B83892.jpeg

Geri