• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Süt ile İşi Olmayan, İyi Espresso Yapabilecek Makine Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RzAk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RzAk

Barista
İsim
Rıza
Daha fazla  
İsim
Rıza
Espresso Makinesi
Flair Classic
Değirmen
Comandante C40, Timemore C1
Ekipmanlar
V60, Delterpress, Spyhon, Gooseneck Kettle, Black Miror, Kaan Tartı, Konchero As21267A
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Maltepe
Sitedeki yorumların hepsini okudum. Kaliteli espresso içmek istiyorum. Sütle işim yok. Olursa sadece yaz aylarında soğuk kahve kokteyleri yapacağım. Bu nedenle buhar çubuğu ihtiyacım (fiyatı etkileyen bir unsursa maliyeti azaltmak adına söylüyorum) yok. Ancak oldukça iyi espresso yapabileceğim, tecrübem arttıkça espresso shot alma konusunda bilgi ve tecrübemi kahveye yansıtabileceğim uzun yıllar bana yetecek bir espresso makine almak istiyorum.

Cihazda; pid, pre infision, sıcaklık ve basınç göstergesi, porta filtrenin 58mm olması, içinden metal tamper çıkan cihaz öneriniz var mı. Bütçe olarak 5.000 TL nin üstüne çıkmak istemiyorum.

Öneri paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

istediğiniz tüm özelliklere sahip lelit victoria var ama 7.500 tl fiyatı. eğer 5.000 tl'yi aşamam diyorsanız birkaç özelliği elemeniz gerekiyor.

Cafelat Robot. Hype değildir, süt ile işi olmayan kişi için 3000+ dolarlık espresso kalitesini 600 dolara içebileceğiniz bir alet.

58 mm, sıcaklık iyi korunuyor, tamamen basınç ayarlı, lever makineler gibi çıktı, kullanım kolaylığı, sessizliği, temizlik kolaylığı sayabileceğim güzel özelliklerinden.
efenim lafı açılmışken sizden detaylı bir cafelat robot inceleme+tips and trick, canım espresso istedi bu alet ile kaç dakikada alıyorum(hazırlığı ne kadar uzun sürüyor ve yoruyor) bilgisi ve rutini, ve diğer manuel aletlerle(flair 2. el konunuzu gördük hehe) karşılaştırma yazınızı bekliyorum..😁😁

efenim lafı açılmışken sizden detaylı bir cafelat robot inceleme+tips and trick, canım espresso istedi bu alet ile kaç dakikada alıyorum(hazırlığı ne kadar uzun sürüyor ve yoruyor) bilgisi ve rutini, ve diğer manuel aletlerle(flair 2. el konunuzu gördük hehe) karşılaştırma yazınızı bekliyorum..😁😁

Cafelat Robot incelemesi sözüm var, Flair’den de bahsedeceğim. Editi çözdüm, artık IGTV gelir :)

Robotun fiyatı düşer mi acaba:rolleyes: veya amazonda satılsa da yurtdışından uyguna alabilsek..

Selamlar,
Ayarlanabilir Pre-Infusion süresi + PID kontrol ile aşağıdaki makineyi alırdım ben yerinizde olsam. Robot güzel ama bir kaç versiyon daha geliştirilmesi lazım, zamanla bu manuel cihazların pazarda çok daha iyi bir yer alacağını düşünüyorum hoş aletler.

Fiyat 'da 5000 sınırlarında sanırsam...

--Düzeltme >>> PID modülünün fiyatı daha yüksekmiş. Bu nedenle 58 MM portafiltre must değilse >>>

Lelit Anna PL41TEM PİD Ayarlı Espresso Kahve Makinesi​

GelBura.com 'da fiyatları uygun oluyor, takip etmek lazım.

Son düzenleme:
Selamlar,
Ayarlanabilir Pre-Infusion süresi + PID kontrol ile aşağıdaki makineyi alırdım ben yerinizde olsam. Robot güzel ama bir kaç versiyon daha geliştirilmesi lazım, zamanla bu manuel cihazların pazarda çok daha iyi bir yer alacağını düşünüyorum hoş aletler.

Fiyat 'da 5000 sınırlarında sanırsam...

--Düzeltme >>> PID modülünün fiyatı daha yüksekmiş. Bu nedenle 58 MM portafiltre must değilse >>>

Lelit Anna PL41TEM PİD Ayarlı Espresso Kahve Makinesi​

GelBura.com 'da fiyatları uygun oluyor, takip etmek lazım.

Lelit anna modelinde pre-infusion yok galiba. Grace PL81T modelinde var olduğu yazıyor. Neden standart 58 mm yapmamışlar anlayamadım. Sırf bu yüzden lelite soğuk bakıyorum ancak maalesef istediğim özellikler istediğim fiyata sadece 57 mm de var. Grace ve Anna arasında tam ne fark var anlayamadım. Anna pre-inf varsa çok iyi fiyatı bunu ciddi ciddi düşüneceğim mecburen.

Merhaba,

Hangi değirmen ile kullanacaksınız? Değirmen de bütçeye dahil mi?
Eğer toplamda 5000 TL bütçem olsaydı, hiç acele etmeden en fazla 1000 - 2000 TL bandında ikinci el bir gaggia classic kovalar, kalan tüm paramı da değirmene yatırırdım.

Merhaba,

Hangi değirmen ile kullanacaksınız? Değirmen de bütçeye dahil mi?
Eğer toplamda 5000 TL bütçem olsaydı, hiç acele etmeden en fazla 1000 - 2000 TL bandında ikinci el bir gaggia classic kovalar, kalan tüm paramı da değirmene yatırırdım.
Comandante değirmenim var. Zaten espresso işine geç girmemdeki neden değirmenimin uygun olmamasıydı.

O kadar çok farklı öneri gelmiş ki işiniz çok zor :) karar verince konuya sonucu yazabilir misiniz?

Lelit anna modelinde pre-infusion yok galiba. Grace PL81T modelinde var olduğu yazıyor. Neden standart 58 mm yapmamışlar anlayamadım. Sırf bu yüzden lelite soğuk bakıyorum ancak maalesef istediğim özellikler istediğim fiyata sadece 57 mm de var. Grace ve Anna arasında tam ne fark var anlayamadım. Anna pre-inf varsa çok iyi fiyatı bunu ciddi ciddi düşüneceğim mecburen.
Neye karar verdiniz, sonuçlandırabildiniz mi?

Lelitler fiyat ve özellik olarak çok iyi ama 57 mm ölçüsünü kullanmayı cesaret edemedim. Bu nedenle Gaggia Classic alıp upgrade etmeye karar verdim.

Lelitler fiyat ve özellik olarak çok iyi ama 57 mm ölçüsünü kullanmayı cesaret edemedim. Bu nedenle Gaggia Classic alıp upgrade etmeye karar verdim.
Son durumda seçiminizden memnun musunuz? Sonrasında farklı modellere yöneldiniz mi?

Günde 2 fincan (nadiren 4) alacağım (süt ile hiç alakam olmayacak) bir makine arayışındayım.

Espresso deneyimim sıfır. Yorumlar videolar ve forumdaki kimi arkadaşlarla yazışmalarım sonucu 4 ürün belirledim.

Cafelat Robot, Ascaso Dream Zero, Quickmill Orione ve A. Dream Pid.

Lelit için çok seçenek olduğundan şu ana kadar inceleyemedim bu markadan önerilere de açığım.

Zaman sorunum yok. Dolayısıyla ritüelin kendisi keyifli olsun yeter.

Cmd sahibiyim, şu an kabul etmekte zorlansam da bu espresso dünyasına girersem sürecin bir noktasında elektrikli öğütücüye gerek duyacağımı içten içe hissediyorum. O zaman geldiğinde de sanırım max. Eureka Specialita kadarlık bir bütçe ayırabilirim.

Robot hakkında forumdaki herşeyi okudum.

Gaggia Classic ile Dream Zero farkı, D. Zero ile D. Pid farkı merak ettiğim konuların başında geliyor.

İstanbul'a döndüğümde Gelbura ve Espresso Perfetto'ya giderek yerinde öneri almak gibi hedefimde var.

Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Herkese keyifli fincanlar dilerim.

Not: Bir seçenekte espresso dünyasına hiç adım atmamak.

sütle işi olmayan, hazırlık süresini 10 20 dakika altında tutmak isteyen, senede bir kazan temizliği vs yapmak istemeyen, sepetiydi tamperiydi 1000 lira daha harcamak istemeyen, çok açık kavrum espresso denemeleri yapmayacak (robotla da ön ısıtma yaparak iyi sonuçlar alınabilir ama mantığına aykırı aletin), basınç profillemeye meraklı, üst üste aynı shotu alabilmeye önem veren, bütçesi de büyük kazanlı (küçük kazanda shot sırasında bile sıcaklık düşüyor, ard arda üç shot alınca makina toparlayana kadar çıkıp dışarıda kahve içersiniz) dual boiler cihazlara bütçesi yetmeyen, elektrik tüketimi konusunda hassasiyeti olan, manuel ve mekanik ekipmanlara meraklı kişiler robot almalı.

adam çok güzel alet yapmış. yapmış da her sene upgrade çıkarıp alanı yaşlı gözlerle yeni versiyona da baktırmıyor. facebook grubunda sürekli üreten kişiyle iletişime geçebiliyorsunuz. bir sorun olunca direkt kendisi müdahil olup gerekirse yedek parçayı gerekirse yeni üniteyi gerekirse de deneyimini paylaşıyor.

Geri