• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Şubat 2026 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Merhabalar,

Oncelikle guzel dusunce ve sozleriniz icin ben tesekkur ederim.
Sorularinizi asagida yanitlamaya calisayim;
1; kutular tamamen hava gecirmez degiller, gaz salinimi yapiyor olarak gozlemdik biz, olcmemiz mumkun olmamakla birlikte, valf kadar oluyordur diye tahmin ediyorum. Dort dortluk bir cozum degil tabiki, sizin saklamak icin daha uygun bir cozumunuz olursa transfer edebilirsiniz.
Kisa zamanda maliyet fonksiyon olarak en uygun cozum olarak bunu bulabildik. Acikcasi kisa vadede farkedilebilir olumsuz bir problem yarattigini gozlemlemedik. Hepsini olamasa bile dikkatinizi en cok ceken, sizi en cok heyecanlandiran birkac kahveyi farkli ambalaj yada kavanoza alabilirsiniz. Ambalajlar ile ilgili olumlu/olumsuz geri donuslerde onemli, bizim icinde bir nevi test oluyor. Sonrasi icin degerlendirip degerlendirmemek icin karar vermemize yardimci olacaktir.
2. Receteler icin kolay ulasilabilir olarak caffefour su kullandik. Daha iyi bir alternatif olarak abant tavsiye edebilirim, fakat herkesin ulasmasi mumkun olmayabilir. Diger bir alternatif olarak taskesti degerlendirebilirsiniz.
3. Burada sanirim sorunuzu ben tam anlayamadim, hatta simdi kontrolde ettim fakat goremedim. Recetelerde tum referanslar red clix olarak vermeye calistik, en arka sayfadada 3 degirmen icin referans araligi verdik. Sizin kafanizi karistiran tam olarak hangi bolum, bir fotografini iletebilirseniz, daha kolay anlayacagim, ben farkedemiyor olabilirim, kusura bakmayin.

3. -Guncelleme- simdi farkettim ne demek istediginizi, haklisiniz duzenlemede bir problem olmus. Tum recete ogutum referanslarini red clix olarak alin lutfen. Sonraki sayfada diger degirmenler icin nasil cevireceginizi gorebilirsiniz. Uyariniz icin tesekkurler.
Kitapcikta genelde 26 klik civari verilmis red clik icin miydi bu deger dogru mu anliyorum

Comandante 12 click espressonun kalın tarafına yakın bir öğütüm ayarı. @OkanT siz normalde kalın öğütüm öneriyordunuz diye hatırlıyorum. Bu kadar ince öğütüm önermenizin sebebini öğrenebilir miyiz acaba?

Kitapcikta genelde 26 klik civari verilmis red clik icin miydi bu deger dogru mu anliyorum

Comandante 12 click espressonun kalın tarafına yakın bir öğütüm ayarı. @OkanT siz normalde kalın öğütüm öneriyordunuz diye hatırlıyorum. Bu kadar ince öğütüm önermenizin sebebini öğrenebilir miyiz acaba?
Merhaba,

Ogutum ayarini referans verirken demleme surelerini baz aldik,
sizde oyle yapin lutfen. Kullandiginiz gramaja gore verilen sure icinde kalmak icin inceltme yada kalinlastirma yapabilirsiniz.

uzun süre sonra kahveleri bitirip alıma katıldım. merakla bekliyorum
1770893061116.png

Moka servis hatası diye bir hata alıyorum, alım yapamıyorum. Acaba sebebi ne olabilir?
Merhaba, ödeme altyapısı ile ilgili bir hata. Seçtiğiniz seçeneğin hemen altında ikinci bir "Kredi Kartı" seçeneği var, onu seçerek devam edebilirsiniz. Eğer yine bir sorunla karşılaşırsanız bana özelden ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
ben de meet lab'dan sonra aylık alıma özellikle seçkide bir kahvenin varlığı sebebiyle katıldım :) emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

ve kalibre :) 2024 yılında denediğim çoğu kahve kendilerine aitti. nisandan başlayıp, yılsonuna kadar anaerobik fermente olmayan 11 tane farklı kahvelerini denemiştim. ilk defa naturel işlenmiş kenya kahvesini sayelerinde deneyip (george muia, oldonoyo sabuk estate), özellikle inmaculada pink bourbon kahvelerini çok beğenmiştim. o zaman denediğim çoğu kahveleri için ortak yorumum -v60 demleme için- ilk 3-4 yudumda hafif tortulu bir tat var ama bu sonra hissedilmeyip kahveden farklı tatları alabilmek mümkün diye olmuştu.

bu süre içinde denediğim guatemala, isauro solares, la cabana - pacamara kahvesi ise şu zamana kadar denediğim kahveler içinde kahveye bakış açımı bütünüyle, tamamen değiştiren, nasıl bu kadar farklı olabilir dediğim 6 kahveden birisi olmuştu. muazzam, şahane, bambaşka bir deneyimdi benim için. bunda da o bahsettiğim hafif tortulu bir tat vardı tabii.

kalibre de kahvelere özel çalma listesi oluşturduğuna göre bu müthiş kahvenin bendeki karşılığı da sanki bir ilhan irem şarkısı gibi ya da jimmy page'in 3 numaralı gibson les paul'u ile kashmir'in o müthiş riff'ini dinlemek gibi bir şey benim için :D

bu sefer de seçkide yeni bir pacamara kahvesi de çok güzel olmuş :) beni etkileyen de bu oldu zaten.

ve künye kitapçığı, tüm kahve paketlerini sakladığım için bu çok çok daha hoşuma gitti doğrusu :) çok güzel düşünülmüş.

tekrardan çok teşekkürler :)

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    94.9 KB · Görüntüleme: 128
ben de meet lab'dan sonra aylık alıma özellikle seçkide bir kahvenin varlığı sebebiyle katıldım :) emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

ve kalibre :) 2024 yılında denediğim çoğu kahve kendilerine aitti. nisandan başlayıp, yılsonuna kadar anaerobik fermente olmayan 11 tane farklı kahvelerini denemiştim. ilk defa naturel işlenmiş kenya kahvesini sayelerinde deneyip (george muia, oldonoyo sabuk estate), özellikle inmaculada pink bourbon kahvelerini çok beğenmiştim. o zaman denediğim çoğu kahveleri için ortak yorumum -v60 demleme için- ilk 3-4 yudumda hafif tortulu bir tat var ama bu sonra hissedilmeyip kahveden farklı tatları alabilmek mümkün diye olmuştu.

bu süre içinde denediğim guatemala, isauro solares, la cabana - pacamara kahvesi ise şu zamana kadar denediğim kahveler içinde kahveye bakış açımı bütünüyle, tamamen değiştiren, nasıl bu kadar farklı olabilir dediğim 6 kahveden birisi olmuştu. muazzam, şahane, bambaşka bir deneyimdi benim için. bunda da o bahsettiğim hafif tortulu bir tat vardı tabii.

kalibre de kahvelere özel çalma listesi oluşturduğuna göre bu müthiş kahvenin bendeki karşılığı da sanki bir ilhan irem şarkısı gibi ya da jimmy page'in 3 numaralı gibson les paul'u ile kashmir'in o müthiş riff'ini dinlemek gibi bir şey benim için :D

bu sefer de seçkide yeni bir pacamara kahvesi de çok güzel olmuş :) beni etkileyen de bu oldu zaten.

ve künye kitapçığı, tüm kahve paketlerini sakladığım için bu çok çok daha hoşuma gitti doğrusu :) çok güzel düşünülmüş.

tekrardan çok teşekkürler :)
Merhabalar,

Cok tesekkurler guzel sozleriniz icin. Tekrar hatirladik bizde, icmis kadar olduk :)
Anlattiklarinizdan yola cikarak, anaerobic olmasina aldanmadan, la providencia ve los nogales chili bourbon aklinizin bir kosesinde bulunsun.
Ben hosunuza gidebilecegini dusunuyorum bu iki kahvenin.

Küçük gramajları sunmanız güzel fakat 60 gr ile 200 gr arasında gr/tl olarak %50den daha fazla bir fark var. Fiyat politikanız tabiki sizin bileceğiniz iş ama bu fark bence hoş değil

Küçük gramajları sunmanız güzel fakat 60 gr ile 200 gr arasında gr/tl olarak %50den daha fazla bir fark var. Fiyat politikanız tabiki sizin bileceğiniz iş ama bu fark bence hoş değil

Merhabalar,

Öncelikle geri bildiriminiz için teşekkür ederim.
60gr sık ambalajlar sürekli kullandığımız bir gramaj tipi değil, bu etkinlik için özel/ekstra bir seçenek olarak eklemek istedik.
Ana amacıda set olarak sunmaktı (bu durumda fark biraz daha azalıyor).
Gramaj olarak hesaplandığında %27 gibi bir fark var doğrudur. Fakat bunun belli sebepleri var. 200gr ambalaj ile 60gr ambalajın maliyeti hemen hemen aynı. Buradan ekstra bir maliyet doğuyor. Aynı zamanda, standart öyle bir düzenimiz olmadığındanda kaynaklı olarak, 60gr lık bir ambalajı yapmak yaklaşık 30-40sn sürüyor, buda hemen hemen 200grlık ambalaj ile aynı. 3x iş gücü anlamına geliyor.
Daha öncede söylemiştim, ambalaj, kargo vb diğer maliyetlerin yüksekliğinin hammadde yani kahve çekirdeğine oranı oldukça yüksek, o yüzden daha yüksek gramaj sunmak çok daha akıllıca aslında, gr/maliyet olarak hesaplarsak.
Nasıl ki 200-250gr yerine 1kg lık paket alınca biraz daha iskontolu olmasını bekliyorsak, buradada fark olması normal karşılanmalı diye düşünüyorum.
Bunu açıkladıktan sonra, eleştirinizi tabiki anlıyoruz, ve dikkate alacağız. Konuyla ilgili daha uygun çözümler yaratmak adına kendimizi zorlayacağız. Teşekkürler.

Olumlu cevabınız için teşekkür ederim.
Cevabınıza bağlı olarak En yüksek fiyatlı çekirdeğiniz olan chılı bourbon tl/gr bazlı olarak incelediğimizde;
1 kg paketlerde 6,996 tl/gr
200 gr paketlerde 6,975 tl/gr
60 gr paketlerde ise 10,58 tl/gr olarak karşımıza çıkıyor.
Yani 200 gr paketler ile 60 gr paketler arasında %51.7 artış varken, 200 gr ile 1 kg arasında ise sadece 0.30 lük bir indirim (iskonto) sağlamış görünüyor.
Bu aradaki fark, biz kahve severler olarak sizlerin sunduğu çeşitli kahvelere ulaşmamızda maddi olarak sorun yaratıyor.
İyi çalışmalar dilerim.

Olumlu cevabınız için teşekkür ederim.
Cevabınıza bağlı olarak En yüksek fiyatlı çekirdeğiniz olan chılı bourbon tl/gr bazlı olarak incelediğimizde;
1 kg paketlerde 6,996 tl/gr
200 gr paketlerde 6,975 tl/gr
60 gr paketlerde ise 10,58 tl/gr olarak karşımıza çıkıyor.
Yani 200 gr paketler ile 60 gr paketler arasında %51.7 artış varken, 200 gr ile 1 kg arasında ise sadece 0.30 lük bir indirim (iskonto) sağlamış görünüyor.
Bu aradaki fark, biz kahve severler olarak sizlerin sunduğu çeşitli kahvelere ulaşmamızda maddi olarak sorun yaratıyor.
İyi çalışmalar dilerim.
Konuyu burada uzatmak, ilgisini çekmeyenleri sıkmak istemem ama sizi bir gün kavurmahanede ağırlamak çok isterim, keyifle birlikte tüm maliyetleri, giderleri hesaplayalım, bizim bakış açımızıda açıklamaya çalışayım, gözümüzden kaçan bir detay, hata olabilir varsa düzeltelim. Kahvelerde bizden, Los Nogales Chili Bourbon sözümüz olsun :)

Nazik davetiniz için teşekkür ederim. Forumdaki arkadaşların çoğunun bu olaylardan müzdarip olduğunu bildiğim için yazdım. Kimseyi sıkmak istemem tabiki. Uzatmanın hiç bir alemi yok. Sizlere iyi çalışmalar hayırlı işler dilerim.

Fiyat politikasından konu açılmışken, indirim koduyla Neo Classic Blend 1kg fiyatı piyasadaki ne olduğu belirsiz kahvelerden 300 tl civarı ucuz. Açıkcası 2-3 ay içinde tüketmek sorun değilse ciddi anlamda espresso setup için almayı düşünüyorum.

Merhaba,

Ogutum ayarini referans verirken demleme surelerini baz aldik,
sizde oyle yapin lutfen. Kullandiginiz gramaja gore verilen sure icinde kalmak icin inceltme yada kalinlastirma yapabilirsiniz.
Kitapçıkta genelde 3 döküş olduğu görülüyor, aralarında bekleme var mı? Bunun dışında çoğu reçete birbirine yakın olduğundan örnek olarak bir video çekebilir misiniz? Sizin de bildiğiniz gibi bir çok değişken parametre bulunduğundan stabil bir sonuç almak zor olabiliyor pour over tarafında. Isı, su, kullanılan kağıt, dripper, öğütüm boyutu, suyun debisi, döküş yönü ve uzaklığı gibi. Hem merakımdan hem de biraz acemiliğimden kaynaklı nasıl demlediğinizi görebilirsem daha iyi anlarım diye düşünüyorum. Diğer arkadaşlar katılır mı bilmiyorum ama benim nezdimde çok yararlı olacağı kesin.

Sevgili @OkanT
Seçkinizdeki kahveler içinde demlemeye uygun en asidik kahveniz hangisi,bilgi verir misiniz?

Geri