• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şubat 2022 - Kahve Kulübü Toplu Tadım Etkinliği - Sonuç

El Salvador divina ile Molent G50 40 klik
92 derece suya 13/210 melita filtre ile Clever yapıyorum.
210 ml suyu koyup üstüne kahveyi koyuyorum hızla yüzeyden karıştırıyorum krema rengi gelince bırakıyorum.
2 dk 15 sn demleden sonra servera boşaltıyorum.
3 dk da servera iniyor.
Aroma muazzam fincan nasıl bitiyor anlamıyorum soğudukça lezzetleniyor.
İşin alacaklısı bir arkadaşım var v60 yapıyor.
Ne zaman ona kahve yapsan bir aksilik oluyor Bir türlü tutturamıyorum 😊🤙

6214349b86719 nolu siparimde kargo geldi ve icinden sadece kahve cikti ben ise abaca filtrede soylemistim rica etsem ilgilenebilirmisiniz
Selamlar, yanlışlık için kusura bakmayın. Hemen bilgisini veriyorum arkadaşlarıma.

April yöntemi ile demleyen oldu mu hiç 13/200. Orta kalın diyor april reçetesinde ama ben orta ince yapmaktan yanayım. Su 90 derece yaklaşık. 50 ml döküşler 00.00(bloom), 00.30, 01.00, 01.30 (son döküş ile birlikte swirl ve easy tap) ve 2.30 gibi de bitiş. Fikirlerinizi merak ediyorum bu demleme konusunda

Son düzenleme:
Bende Indonesia ve Honduras oropendula siparişimi geçtim, ancak bu siparişleri geçerken kargonun ücretsiz olması için yaklaşık 2 saat boyunca uğraştım… Diğer Honduras çekirdeğinizi denemek isterdim ancak nasip olmadı. Gelecek çekirdeklerden ümitliyim.6216cc2c32cb2 ref nolu siparişimde şu anki elinizde bulunan çekirdekleri sipariş ettim, elinizde bulunan çekirdeklerden kasıt 15/17 kavrum olanlar değil midir? Teşekkür ederim.

Bende Indonesia ve Honduras oropendula siparişimi geçtim, ancak bu siparişleri geçerken kargonun ücretsiz olması için yaklaşık 2 saat boyunca uğraştım… Diğer Honduras çekirdeğinizi denemek isterdim ancak nasip olmadı. Gelecek çekirdeklerden ümitliyim.6216cc2c32cb2 ref nolu siparişimde şu anki elinizde bulunan çekirdekleri sipariş ettim, elinizde bulunan çekirdeklerden kasıt 15/17 kavrum olanlar değil midir? Teşekkür ederim.
Afiyetler olsun şimdiden, evet mevcut kavrum olunca yukarıda belirttiğim tarihlerden gönderilecek. :)

Siberia'yı hem çok farklı parametreler ile hem de farklı demleme yöntemleri ile denedim. Maalesef aromatik ve parlak bir fincan elde etmeyi başaramadım. Genel olarak kahveyi deneyimleyip beğenmeyen üyeler tarafından buruk denmiş. Kesinlikle katılıyorum. Tabii ki buruk diye kötü olacak değil ama benim kahveden alabildiğim tek şey monoton bir burukluk oldu. İçilemez bir kahve değil ancak ben beğenmedim. Bir dahaki Grizzly tecrübemde çok daha güzel bir kahve içeceğime eminim. İlginize teşekkürler :)

Falcon Specialty Bundle Filter ile alıma katıldım, teşekkürler.

6218a5ee61479 sipari numarası ile alıma katıldım. Emeği geçenelere teşekkürler. Alırken mevcut kavrum seçmiştim. 21/02 kavurumlu gönderebilirseniz benim için çok iyi olur.

Grizzlyden tavsiye edebileceğiniz kahve var mı? Daha önce williams roastery'den ethiopia buku hambela denemiştim ama hoşuma gitmemişti çok aromalıydı biraz zor içtim açıkçası. Bunu göz önünde bulundurarak bir tavsiyede bulunabilir misiniz?

Grizzlyden tavsiye edebileceğiniz kahve var mı? Daha önce williams roastery'den ethiopia buku hambela denemiştim ama hoşuma gitmemişti çok aromalıydı biraz zor içtim açıkçası. Bunu göz önünde bulundurarak bir tavsiyede bulunabilir misiniz?
Net bir sekilde El Salvador Divina Providencia'yi tavsiye edebilirim.

İyi günler, finca orapendula ve burni telong için demleme önerileri alabilir miyim? (Plastik hario v60, hario mini slim Plus) ayrıca degassing 7 gün kalmasına rağmen 30 gr 480 ml su ile blooming ve tek döküm ile acı olmayan ancak aromaların baskın hissedilmediği, önden çekirdek tatlarını aldım. Bunun için bir öneriniz var mı? Teşekkürler

İyi günler, finca orapendula ve burni telong için demleme önerileri alabilir miyim? (Plastik hario v60, hario mini slim Plus) ayrıca degassing 7 gün kalmasına rağmen 30 gr 480 ml su ile blooming ve tek döküm ile acı olmayan ancak aromaların baskın hissedilmediği, önden çekirdek tatlarını aldım. Bunun için bir öneriniz var mı? Teşekkürler
Hocam gramaji 16-20 gr arasina dusurup, 1:16 oranla blooming + 2 dokusu 2.30 - 3 dk civarinda bitirecek sekilde denemenizi oneririm. Ogutumu ona gore ayarlayabilirsiniz. Hario mini slim plus araliklarini bilmiyorum.

@Ufuk bence birini Honduras Finca Oropendula seçebilirsin.

Firma: Grizzly Coffee
Kahve: Honduras Finca Oropendula
Kavurma Tarihi: 07.02.2022
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: 1zpresso jx 20
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 93°
Demleme Süresi: 2:20

Tarif (13/210)

00:00 => 55 Gr
00:30 => 55 Gr
00:55 => 110 Gr
01:30 => çok hafif bir spin

Kahvenin karaftaki kokusu müthiş aromatikti. Içerken de yine çok hoşuma giden bir aroma kendini belli ediyordu. İlk demlememde 12'den vurdum.
@cemtolgaizm bu kahve bi harika dostum :) ellerine sağlık.

Ay bitmeden ben de bir Burundi bir burni telong aldım.
Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Geri