• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şubat 2022 - Grizzly Coffee - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Firma:Grizzly Coffee Roasters
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi: 2 Tam Tur + 1 Step[21]
Çekirdek Miktarı: 45 Gram
Çekirdek:EL Salvador Finca La Siberia
İşleme: Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:19/01/2022
Su Sıcaklığı:87°C - 88°C
Su:Doğal Kaynak Suyu

Demleme Notları:
Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Kullandığım suyun çözücülüğünü görmek istedim ve bitterliğin sebebi çekirdeğin fazla çözünmesi diye mi merak ettiğim.Yaptığım denlemenin sonucu hem düşük bir gövde hem bitterlik hemde suya yakın bir lezzet olduğunu görünce anladım ki sorun fazla çözünen kahve değil çözünen fazla miktarda çekirdek ve suyum hala gövdesel ve lezzetsel çözünmeyi sağlamıyor.Yarın gramajı bir gram düşüreceğim ve sodayıda yarım şişe ekleyeceğim.Bakalım sonuç nasıl olacak.

Honduras Luis Beltran Alvarado kahvesinde yaşadığım problem çözüldü. @nuclearmoonrise ve @cemtolgaizm teşekkürler. Kısaca kahve çok kolay çözünüyormuş. Standart ölçülerde bile fazla çözünme olmuş anladığım kadarıyla. İlk 3 denememi yukarıya yazmıştım. Bu sabah da kalın öğütüp yaptım. Kalın öğütümde çok temiz bir fincan çıktı. Fakat ince öğütüm kendine has karakteri daha çok koruyor gibiydi. Kahveyi ince öğütücekseniz kibar döküşlerle toplam süreyi 2:30 gibi ayarlayabilirsiniz. 88 derece uygundur. Kalına doğru giderseniz de 93 olabilir. Benim öğütümüme 93 derece yetti.
Nihai olarak fazla çözünmeden kaçınarak şu 2 tarif güzel oldu:
1. 15gr inceye yakın kahve 240gr su 88 derece 4 döküş ile 2:30 bitiş.
2. 16gr kalına yakın kahve 240gr su 93 derece 4 döküş ile 2.10-2.15 bitiş.

Honduras Luis Beltran Alvarado kahvesinde yaşadığım problem çözüldü. @nuclearmoonrise ve @cemtolgaizm teşekkürler. Kısaca kahve çok kolay çözünüyormuş. Standart ölçülerde bile fazla çözünme olmuş anladığım kadarıyla. İlk 3 denememi yukarıya yazmıştım. Bu sabah da kalın öğütüp yaptım. Kalın öğütümde çok temiz bir fincan çıktı. Fakat ince öğütüm kendine has karakteri daha çok koruyor gibiydi. Kahveyi ince öğütücekseniz kibar döküşlerle toplam süreyi 2:30 gibi ayarlayabilirsiniz. 88 derece uygundur. Kalına doğru giderseniz de 93 olabilir. Benim öğütümüme 93 derece yetti.
Nihai olarak fazla çözünmeden kaçınarak şu 2 tarif güzel oldu:
1. 15gr inceye yakın kahve 240gr su 88 derece 4 döküş ile 2:30 bitiş.
2. 16gr kalına yakın kahve 240gr su 93 derece 4 döküş ile 2.10-2.15 bitiş.
Afiyetler olsun :) Deney yapması keyifli bir kahve aslında.

İyi akşamlar, ben La siberia ve Brundi olarak alım yapmıştım, elimdeki çekirdek stoğunu önce bitirmek adına iki çekirdek içinde kavrumundan 6 gün sonra bir bölüm kenara ayırıp buzluğa attım. İki çekirdek içinde pipetle havasını alıp olabildiğine havasız şekilde iki kat paketleme yaptım. La siberia yı buzluktan çıkarıp 1 gece oda sıcaklığında erimesine izin verip kullandığımda tat profili olarak aynı lezzeti korumasına rağmen bayılarak tükettiğim, hatta bir nebzede hemen içip bitirmeyeyim diye buzluğa attığım brundi aynı koşullar altında çimen notaların ortaya çıktığı içilmez bir hal aldı.
Daha önce buzluğa kahve atıp da başına böyle bir şey gelen oldu mu? Acaba degassing süresini tamamı ile bekleyip kahveyi o şekilde mi dondurmak lazım, konu hakkında bilgisi olan biri varsa ve beni aydınlatabilirse çok sevinirim.

İyi akşamlar, ben La siberia ve Brundi olarak alım yapmıştım, elimdeki çekirdek stoğunu önce bitirmek adına iki çekirdek içinde kavrumundan 6 gün sonra bir bölüm kenara ayırıp buzluğa attım. İki çekirdek içinde pipetle havasını alıp olabildiğine havasız şekilde iki kat paketleme yaptım. La siberia yı buzluktan çıkarıp 1 gece oda sıcaklığında erimesine izin verip kullandığımda tat profili olarak aynı lezzeti korumasına rağmen bayılarak tükettiğim, hatta bir nebzede hemen içip bitirmeyeyim diye buzluğa attığım brundi aynı koşullar altında çimen notaların ortaya çıktığı içilmez bir hal aldı.
Daha önce buzluğa kahve atıp da başına böyle bir şey gelen oldu mu? Acaba degassing süresini tamamı ile bekleyip kahveyi o şekilde mi dondurmak lazım, konu hakkında bilgisi olan biri varsa ve beni aydınlatabilirse çok sevinirim.
Afiyetler olsun, anladığım kadarıyla Burundi çok güzeldi de dondurucudan çıkartınca kötüleşti mi? Hava almadığına emin misiniz? Biraz daha yüksek sıcaklıkları denediniz mi? Degassing'i tamamlamak bence daha iyi ama tartışma noktası o herkesin fikirlerine açığım. Yine de Burundi'nin 7-8 günlük bir degassing süresi var zaten sorun olmaması lazım 6. günün, enteresan geldi bana.

Dvinia bende tekrar tekrar içme isteği uyandırıyor.Umarım her zaman bu çekirdeğe sahip oluruz.🤗
Kaçırmışım mesajı, afiyetler olsun :) İşin üzücü tarafı Divina'dan çok fazla da kalmadı. Bitmeden kapmak lazım :D

Afiyetler olsun, anladığım kadarıyla Burundi çok güzeldi de dondurucudan çıkartınca kötüleşti mi? Hava almadığına emin misiniz? Biraz daha yüksek sıcaklıkları denediniz mi? Degassing'i tamamlamak bence daha iyi ama tartışma noktası o herkesin fikirlerine açığım. Yine de Burundi'nin 7-8 günlük bir degassing süresi var zaten sorun olmaması lazım 6. günün, enteresan geldi bana.
Her paketi 40 gr olacak şekilde 3 er paket hazırladım hem Burundi den hemde La siberia dan, La sibera nin her 3 paketinde de problem yaşamadım ama Brundi için ise tam tersi oldu. Çok anlam veremiyorum ondan dolayı. Ayrıca Brundiyi ben espresso olarak tükettim buzluğa atmadığım kısmını, yani sıcaklık koşulları açısından sabit bir durum söz konusu.
Bir kaç gün daha bekleyip yeniden deneme yapıcam ama belki de dediğiniz gibi Brundi ler hava aldı bir şekilde ondan böyle oldu şansıma :(

Merhaba @cemtolgaizm,

sitenizden ilk siparişim olacak, ikili el salvador kahvelerinden sipariş edeceğim fakat öğütüm seçeceği bulunmuyor. kahveler çekirdek olarak mı geliyor ikili seçeneklerde. bir de Alaska blend moka pot için uygun olur mu öğrenmek isterim sizden ya da deneyimleyen arkadaşlardan.

Merhaba @cemtolgaizm,

sitenizden ilk siparişim olacak, ikili el salvador kahvelerinden sipariş edeceğim fakat öğütüm seçeceği bulunmuyor. kahveler çekirdek olarak mı geliyor ikili seçeneklerde. bir de Alaska blend moka pot için uygun olur mu öğrenmek isterim sizden ya da deneyimleyen arkadaşlardan.
Selamlar, şimdiden afiyetler olsun. Bundle'lar çekirdek olarak gönderiliyor. Özel talebiniz olursa WhatsApp iletişim hattından ulaşırsanız yardımcı oluruz. :)
Alaska Blend espresso labrum bir kahve bu nedenle moka pot için de uygun olduğunu düşünüyorum. Beğenenler de vardı forumda sanırsam. Güzel mi değil mi deneyenler karar versin, bence çok güzel :)

Selamlar, şimdiden afiyetler olsun. Bundle'lar çekirdek olarak gönderiliyor. Özel talebiniz olursa WhatsApp iletişim hattından ulaşırsanız yardımcı oluruz. :)
Alaska Blend espresso labrum bir kahve bu nedenle moka pot için de uygun olduğunu düşünüyorum. Beğenenler de vardı forumda sanırsam. Güzel mi değil mi deneyenler karar versin, bence çok güzel :)
Çok teşekür ederim, çekirdek olarak siparişimi iletiyorum birazdan :)

Geri