NoPainNoCoffee
Barista
- İsim
- Vural Ufuk Eküt
Daha fazla
- İsim
- Vural Ufuk Eküt
- Değirmen
- 1ZPRESSO JXPRO
- Ekipmanlar
- Bialetti MokaExpress 6Cup,Bialetti Venüs 10Cup,Cafflano Kompresso ve Delter Coffee Press
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İzmir
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Seferihisar
Firma:Grizzly Coffee Roasters
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi: 2 Tam Tur + 1 Step[21]
Çekirdek Miktarı: 45 Gram
Çekirdek:EL Salvador Finca La Siberia
İşleme: Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:19/01/2022
Su Sıcaklığı:87°C - 88°C
Su:Doğal Kaynak Suyu
Demleme Notları: Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.
Tadım Notları: Kullandığım suyun çözücülüğünü görmek istedim ve bitterliğin sebebi çekirdeğin fazla çözünmesi diye mi merak ettiğim.Yaptığım denlemenin sonucu hem düşük bir gövde hem bitterlik hemde suya yakın bir lezzet olduğunu görünce anladım ki sorun fazla çözünen kahve değil çözünen fazla miktarda çekirdek ve suyum hala gövdesel ve lezzetsel çözünmeyi sağlamıyor.Yarın gramajı bir gram düşüreceğim ve sodayıda yarım şişe ekleyeceğim.Bakalım sonuç nasıl olacak.
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi: 2 Tam Tur + 1 Step[21]
Çekirdek Miktarı: 45 Gram
Çekirdek:EL Salvador Finca La Siberia
İşleme: Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:19/01/2022
Su Sıcaklığı:87°C - 88°C
Su:Doğal Kaynak Suyu
Demleme Notları: Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.
Tadım Notları: Kullandığım suyun çözücülüğünü görmek istedim ve bitterliğin sebebi çekirdeğin fazla çözünmesi diye mi merak ettiğim.Yaptığım denlemenin sonucu hem düşük bir gövde hem bitterlik hemde suya yakın bir lezzet olduğunu görünce anladım ki sorun fazla çözünen kahve değil çözünen fazla miktarda çekirdek ve suyum hala gövdesel ve lezzetsel çözünmeyi sağlamıyor.Yarın gramajı bir gram düşüreceğim ve sodayıda yarım şişe ekleyeceğim.Bakalım sonuç nasıl olacak.