• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Su sicakligi ve rao spin hareketinin etkileri

Taso27

Üye
Konum
İstanbul, Bahçelievler, İçerenköy
İsim
Tahsin Bozar
Daha fazla  
İsim
Tahsin Bozar
Espresso Makinesi
Lelit Mara X
Değirmen
Niche.comandante c40 nitro
Ekipmanlar
V60,moccamaster,chemex
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Bahcelievler
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Icerenkoy
Twitter
T4s0
Herkese merhabalar, bu islere ciddi anlamda yeni baslayan birisi olarak bende birkac bisey yazmak istedim. Yaklasik 2 aydir farkli farkli kahveler deniyorum. Zaman zaman demlediğim kahvelerde sicaklik, tek dokus-iki dokus gibi varyeteler deniyorum. Ve gercekten sunun farkina vardim ki suyun sicakligi inanilmaz derecede tada etki etmekte(olumlu manada) veya kahvenizi aci,zevksiz yapabiliyor. Ayni yontemle demledigim kahveyi 93 ve 95 derecelerle demleme yaptigimda tadim olarak cok fark hissettim. Ayni zamanda rao spin olarak yapilan hareketin dikkatli yapilmasi yoksa yine kahvede tad olarak olumsuz anlamda cok etki yaptigini gordum. Fikirlerimi paylasmak istedim. Herkese keyifli demlemeler.
 
Herkese merhabalar, bu islere ciddi anlamda yeni baslayan birisi olarak bende birkac bisey yazmak istedim. Yaklasik 2 aydir farkli farkli kahveler deniyorum. Zaman zaman demlediğim kahvelerde sicaklik, tek dokus-iki dokus gibi varyeteler deniyorum. Ve gercekten sunun farkina vardim ki suyun sicakligi inanilmaz derecede tada etki etmekte(olumlu manada) veya kahvenizi aci,zevksiz yapabiliyor. Ayni yontemle demledigim kahveyi 93 ve 95 derecelerle demleme yaptigimda tadim olarak cok fark hissettim. Ayni zamanda rao spin olarak yapilan hareketin dikkatli yapilmasi yoksa yine kahvede tad olarak olumsuz anlamda cok etki yaptigini gordum. Fikirlerimi paylasmak istedim. Herkese keyifli demlemeler.
Teşekkürler paylaşım için. Rao spin'de ne gibi bir yanlışlık yapıyordunuz, kaçınmak için soruyorum.
 
Bence özellikle aşırı toz bırakan kahvelerde rao spini çok şiddetli yapmamak gerek rao spin yatağı düzleştiriyor ancak şiddetli sallayınca kahve yatağındaki partiküller tekrardan harekete geçiyor. Bir de spin işlemi gövdeyi arttırıyo. Ben lilydrip kullandığım zaman blooming dışında drippera hiç temasta bulunmuyorum. Çok yararı oluyor bence.
 
Teşekkürler paylaşım için. Rao spin'de ne gibi bir yanlışlık yapıyordunuz, kaçınmak için soruyorum.
Aslinda taha arkadasimiz cok guzel aciklamis, bende toz birakan kahvelerde etkisinin negatif oldugu yonunde dusunuyorum. Kendi yaptigim yanlisa gelince, gereginden fazla savurma yaptigimda tahminimce kahve yatağı bozuldugundan son akisi bozuyorum ve acimtrak bir tat elde ediyorum. Belki de elim cok aliskin degildir. :)
 
Bence özellikle aşırı toz bırakan kahvelerde rao spini çok şiddetli yapmamak gerek rao spin yatağı düzleştiriyor ancak şiddetli sallayınca kahve yatağındaki partiküller tekrardan harekete geçiyor. Bir de spin işlemi gövdeyi arttırıyo. Ben lilydrip kullandığım zaman blooming dışında drippera hiç temasta bulunmuyorum. Çok yararı oluyor bence.
Lilydrip ile ben de aynısını yapıyorum, yararlı olduğu konusunda hemfikirim :)
 
@Kahveciningalaksirehberi sıcaklık değişikiliği ile ilgili konuda yapılmış bir testten bahsediyordu. 100 kişi üzerinde yapılan bir deneyde farklı su sıcaklıklarında demlenen diğer şartlar aynı olmak üzere Tad'a bir etkisi olmadığı ortaya çıkmış.
 
@Kahveciningalaksirehberi sıcaklık değişikiliği ile ilgili konuda yapılmış bir testten bahsediyordu. 100 kişi üzerinde yapılan bir deneyde farklı su sıcaklıklarında demlenen diğer şartlar aynı olmak üzere Tad'a bir etkisi olmadığı ortaya çıkmış.

Evet, teşekkürler ileti için.

SCA Webinar'ında paylaşılan slayt ve sunuyu umarım public açarlar, sıcaklık hakkında değinebiliriz.

Deneyde sıcaklığın tek başına değil, PE (yüzde olarak extraction9 ve TDS ile birleştiğinde o acı tatlara ulaşıldığını göstermişler. 3 etken sırasıyla değiştiriliyordu; diğer değişkenler sabit iken sıcaklığın değiştiği örneklerde bir fark olmadığı görülmüş.

Hatta @pofpof adlı arkadaşımız Probador alımında acı, kavruk tatları bir nebze hafifletmek adına bypass yapmayı önerdiğinde aklım almasa da mükemmel sonuçlar vermişti. Demek aslında TDS'i düşürdüğümüz içinmiş.
 
Son düzenleme:
Rao Spin ile ilgili bir yazı yayınlanmış. Dileyen okuyabilir.
 
Geri
Üst