• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Starbucks Porselen Dripper

Umut Atakul

Barista
İsim
Umut
Daha fazla  
İsim
Umut
Değirmen
Timemore C2
Ekipmanlar
Mokapot, Kütahya Porsenelen V60 Dripper ,French Press, Epinox Kuğu Boyunlu Demlik (Kirpi Süzgeçli),
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
İdealtepe
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Maltepe
Selamlar forum ahalisi!

Kaç zamandır denemek istediğim kahve ekipmanları içerisinde olan Melitta benzeri 1 x 4 filtreler ile uyumlu dripperlar. Araştırırken Starbucks'ın kendine ait üretimi ait olduğunu gördüm. Kullanıp deneyimleyen var mı?

starbuks.jpg

Selam, kullanmadım ama çizgileri pek güzel durmuyor. Düz huniden ne farkı var diye düşündürmedi değil

Selam, kullanmadım ama çizgileri pek güzel durmuyor. Düz huniden ne farkı var diye düşündürmedi değil
Filtre kahveler için kullanılan filtreler ile uyumludur diye umuyorum. Ondan aslında markasından bağımsız olarak ilgimi çekti.

Kullanmadım ama stabucks ilişkili gereksiz pahalı olacağını tahmin ediyorum

bende var tum filtrelerle kullaniliyor, kalin ve saglam bir yapisi var starbucksin kahve fincanlarina oturuyor fiyati sanirim 210 tlydi yanlis hatirlamiyorsam.
birde hario aldim bakalim arada fark olacak mi?

Bu tür driperlar arasında en kalitelisi diyebilirim. Bir süre kullandım. Uzun aralıklarla da olsa halen de kullanıyorum. V60 a göre daha gövdeli fincanlar elde ediliyor. Üzerindeki çizgiler de filtre kahve makinelerinin kahve haznelerinin biçimlerinden esinlenilmiş sanırım. Bir çok markanın bu tür demleme ekipmanları var. Bir dönem Tchibo da da vardı.
Tabiiki hario V60 kalitesini ve aroma zenginliğini elde etmek mümkün olmuyor ama gövdeli kahve sevenler için iyi bir seçenek.

ben migroslarda satılan Touchme marka seramik dripper kullanıyorum. bununla birebir aynı neredeyse. nasıl bir farkları vardır bilemedim, ben bendekinden gayet mutluyum.

akış hariolara kıyasla çok daha yavaş. bu nedenle çok daha kalın öğütmek gerekiyor. mesela ben çoğu demlemeyi timemore 27-35 klik arası yapıyorum bunda.

farklı farklı denemeler yaptım ama çoğunlukla lezzetli bardakları 22gr - 400ml su oranı, ilk döküş 80ml 30 sn blooming sonrasında 1:20 de bitecek şekilde döküşü tamamlayıp totalde 2:30, 3:00 dk arası demleme işlemini bitirmeye çalışıyorum. sonuç oldukça temiz ve lezzetli kahveler.

Bu fiyat olarak çok pahalı ama migros touch me porselen dripper vardı 40tl aynısı hala satılıyorsa en iyi alternatif o melitta tarzı

O dripper için de migroslara baktım ama yoktu maalesef

1 sene once almış kullanmistim tek bir deligi var v60 performansi bekliyorsaniz almayin derim tikanma yapiyor. koseye attim duruyor bir daha kullanirmiyim hic sanmiyorum.

aynen hem zor hemde ters basinc yapiyor cesmeden su icerken dirsege kadar islandigim zamanlara goturmustu beni delikten akan su dripperdan masaya teraziye heryeri islatirdi

Kahveden ekmek ye, bu kadar tercih edil yaptığın drippera bak 😀 Bide dünyanın parasıymış.

2019 ekim yada kasım ayında ilk aldığım dripper. 04 boyunu 65 Tl gibi bir rakama almıştım.

İki kişilik demlemeler yaptığımdan bana uymuştu. Önce Rossmann kağıdı sonra bir arkadaşın önerisiyle Tchibo 04 lük beyaz filtre ile kullandım. 80 tane filtre 20 TL. (Hala aynı fiyat)

Seramiği bence başarılı iyi ısıtırsam vasat üstü 2 fincan alabiliyordum.

Şu an Kalita cam 185 ve Switch ile demleme yapıyorum.

Arada ucuz yada kalan çekirdekleri Starbucks ın (melitta tipi denen) dripper ile bitiriyorum kendi adıma memnunum.

Konuda yazıldığına göre şu anki fiyatı 210 TL. Alternatiflerini düşününce bu rakamın ciddi fazla olduğu görüşündeyim.

Daha uygun fiyatlı migrostaki tocuh me dripper dışında önerisi ya da bilgisi olan var mı?

Geri