• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Stanley + Philips filtre kahve makinesi iş görür mü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Corvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Corvo

Barista
Merhaba, işe başladığım için adam akıllı nitelikli kahve içemez oldum, ofisteki kahveler de pek sarmıyor.

Linkteki makine + düzgün bir termosla(tadını bozmaması çok önemli, önerinizi bekliyorum)
v60a yakın aromatik, dengeli kahveler elde edebilir miyim, nitelikli çekirdekler ile?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, işe başladığım için adam akıllı nitelikli kahve içemez oldum, ofisteki kahveler de pek sarmıyor.

Linkteki makine + düzgün bir termosla(tadını bozmaması çok önemli, önerinizi bekliyorum)
v60a yakın aromatik, dengeli kahveler elde edebilir miyim, nitelikli çekirdekler ile?

V60 ile demlemelerime başlamadan önce 3 yıla yakın bir süre philipsin buna benzer (sanırım bir üst) bir modelini kullandım. Her ne kadar üst sınıf çekirdekler kullanmasam da neredeyse makineye konan her çekirdeğin benzer sonucu verdiğini düşünüyorum.
James hoffmann'ın bir videoda bahsettiği yöntemleri uygulamama rağmen bir nebze daha iyi sonuç alsam da makine ile demlemelerde kahve çekirdeklerinden %100 verim aldığımı düşünmüyorum.

Şu ofislere neden doğru düzgün kahve alınmaz. Tamam maliyet de önemli de, akşama kadar o ofislere tıkılıyoruz bari doğru düzgün kahve içelim azcık. Kahve diyarının filtre kahvesi var mesela, o kadar kötüki. Seven var mı bilmiyorum ama bizim ofiste bi ben içiyorum, ben de yokluktan.

hocam görseliniz paylaştığınız makine o paraya size güzel kahve sunmaz maalesef, v60 çıktısına yakın istiyorsanız maalesef en mantıklı çözümlerden birisi moccamaster satın almak, stanley + philips 2000 tl, moccamasterın fiyatı epey artmış fakat uzun süre makine ihtiyacınız olmaz. bu ekipman ticari amaçla dükkanlarda kullanılıyor ve yıllardır düzgün bir şekilde çalışıyorlar ev kullanıcıları için ise ömrü epey uzun olacaktır.

diğer alternatif ise frenchpress saçma gelebilir fakat düzgün kullanıldıgında gerçekten iyi kahve içebildiğiniz bir ekipman, lezzeti ve keyfi arttırabileceğiniz bir sürü trick mevcut.

hocam görseliniz paylaştığınız makine o paraya size güzel kahve sunmaz maalesef, v60 çıktısına yakın istiyorsanız maalesef en mantıklı çözümlerden birisi moccamaster satın almak, stanley + philips 2000 tl, moccamasterın fiyatı epey artmış fakat uzun süre makine ihtiyacınız olmaz. bu ekipman ticari amaçla dükkanlarda kullanılıyor ve yıllardır düzgün bir şekilde çalışıyorlar ev kullanıcıları için ise ömrü epey uzun olacaktır.

diğer alternatif ise frenchpress saçma gelebilir fakat düzgün kullanıldıgında gerçekten iyi kahve içebildiğiniz bir ekipman, lezzeti ve keyfi arttırabileceğiniz bir sürü trick mevcut.
Galiba beklentimi karşılamayacak philips.

Peki kahvenin tadını bozmayıp sıcak tutacak termos öneriniz var mıdır hocam

Aslında demlenmiş bir kahvenin uzunca süre bir termosta bekleyip(hangi marka olduğu önemli değil) tadının değişmemesi, bu demleme işinin tabiatına aykırı. Filtre kullansak bile, termosa/bardağa düşen küçük partiküller demlenmeye devam ediyor.

Burada gene beklentiler önemli oluyor.
Mesela ne kadar sıcak tutmak istiyorsun?
Alaaddin kullandım yıllarca, 10+yıldan sonra kapak contası gevşediği için zojirushi aldım. Alaadin zojirushiden daha uzun süre sıcak tutuyordu. Ama içinde kahve kalınca 10gün sonra mecbur beyaz sirkeye yatırıyorsun.
Zojirushide nerdeyse hiç koku kalmıyor ve taşıma için çok hafif. Sadece ağız yapısı benim hoşuma gitmedi. Bardağa koyarken splash var. Ama 2-3 saat içinde olan bütün tüketimlerde müthiş keyif aldım. Tetran kosta rica aquiares'i geçen pazar termos'a koyup 2 saat sonra parkta içtiğimde zarıl zarıl vişne likörü gibi olmuştu. İçine votka koy sırıtmaz. Öyle güzeldi. Bu termosta 5güne yakın kahve unuttum ama gene koku kalmadı. Bu konuda gayet başarılı.
Carter Mug aldım eşime, o da çok memnun.

Sanırım termoslar, kahvenin aromalarını yuvarlayıp birleştiriyor gibi ve hiç bir zaman, bu üçlü içerisinde acımış bir kahve içmedim.

Merhaba bunun için seramik kaplı olan fellow ve zojirushi termoslarına bakabilirsiniz. Eğer çalıştığınız yerde sıcak suya erişebiliyorsanız clever dripper, french press veya aeropress gibi pratik ürünlerle ofiste demlemek daha iyi olacaktır diye düşünüyorum tat açısından

Clever, aeropress ya da delter.
Ofiste sıcak su vardır mutlaka. Kendi kahveni kendin yap. En güzeli. Ben öyle yapıyorum.

Galiba beklentimi karşılamayacak philips.

Hocam metal termos bardak yada termos bir nebze tadı değiştiriyor maalesef, seramik kaplı olanlar her zaman daha iyi. Fellow carter olabilir onlarda da contaların koku yapması durumu var fırında ısıtarak çözülebiliyor, forumda araştırırsanız yeterli bilgiye ulaşırsınız. Onun dışında Zebercet'in yukarıda açıkladığı sebeplerden tadın değişimi maalesef gerçekleşecek.

Elinizde switch varmış aslında kettle ihtiyacınızı da ortadan kaldırıyor o yüzden bence kullanmak mantıklı. Bir kaç deneme sonunda öğütüm ve süre üzerinde oynayarak optimuma çıkarabilirsiniz sonuçları.

Geri