• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Square Mile Coffee Roasters

begefendi

Barista
İsim
Ercan
Daha fazla  
İsim
Ercan
Espresso Makinesi
Flair 58+
Değirmen
Niche Zero, Comandante C40, Fellow Ode
Ekipmanlar
Fellow Stagg EKG, Origami, Aeropress, Hario V60, Orea MK3, Felicita Arc, Soy C3G, Sage SDC450
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Yenimahalle
Londra'nın güzide kavurucusu Square Mile Coffee Roasters, 2008'de Anette Moldvaer ve James Hoffmann tarafından kuruldu. Bildiğim kadarıyla Hoffmann hala ekipte yer alıyor. Kahveleri 350gr'lık paketler halinde satılıyor. Sezonluk espresso ve filtre blendleri yanında ilgi çekici single origin çekirdekleri de mevcut.
Satın aldığım tarihte, meşhur blendleri hariç (blend deyince kralı olsa yine mesafeliyim) web sitelerinde yer alan tüm filtre kahvelerini sepete attım. Paketler bugün elime ulaştı. Sepeti onaylamadan evvel ücretiz sample eklemiştim, 30 gr'lık ilginç bir brezilya kahvesi göndermişler. Bu, mahşerin dört atlısını @Lorenzen ve @canyucel ile birlikte deneyip tecrübelerimizi buradan paylaşıyor olacağız. Daha önce deneyen arkadaşlar da yorumlarını eklerlerse kavurucu hakkında tartışabilir, belki ilerde bir toplu alım, indirim vs olaylarına girişebiliriz. (Hatta uslu bir çocuk olursak belki şirinleri bile...)
Not: Keşke firmayla bağım olsaydı :ROFLMAO:
IMG_5007.jpg

selamlar favori kavurucumdur kendileri hiç üzmeyen özellikle espressoda beni benden alan firmadır ..

Londra'nın güzide kavurucusu Square Mile Coffee Roasters, 2008'de Anette Moldvaer ve James Hoffmann tarafından kuruldu. Bildiğim kadarıyla Hoffmann hala ekipte yer alıyor. Kahveleri 350gr'lık paketler halinde satılıyor. Sezonluk espresso ve filtre blendleri yanında ilgi çekici single origin çekirdekleri de mevcut.
Satın aldığım tarihte, meşhur blendleri hariç (blend deyince kralı olsa yine mesafeliyim) web sitelerinde yer alan tüm filtre kahvelerini sepete attım. Paketler bugün elime ulaştı. Sepeti onaylamadan evvel ücretiz sample eklemiştim, 30 gr'lık ilginç bir brezilya kahvesi göndermişler. Bu, mahşerin dört atlısını @Lorenzen ve @canyucel ile birlikte deneyip tecrübelerimizi buradan paylaşıyor olacağız. Daha önce deneyen arkadaşlar da yorumlarını eklerlerse kavurucu hakkında tartışabilir, belki ilerde bir toplu alım, indirim vs olaylarına girişebiliriz. (Hatta uslu bir çocuk olursak belki şirinleri bile...)
Ekli dosyayı görüntüle 12926

Buna sesli güldüm :))

İncelemeler için şimdiden teşekkür ederiz. Merakla bekliyoruz.

Evet, Hoffmann hâlâ ekibin parçası.

Single seçimlerinden ziyade blendleri daha başarılı bence. Yanlış hatırlamıyorsam 2011'de karşılaşmıştım ilk defa kahveleriyle. O günden beri hâlâ tadı damağımda. Belki de psikolojiktir, bilmiyorum. Her espressoda sanki o asiditeyi, canlılığı, tadı arıyormuşum gibi geliyor bazen.

Square Mile'ı uzun süredir denemek istiyordum. Ekim ayı ortasında sweetshop (350 gr 15 pound) ve evangelista (350 gr 14 pound) espresso blendlerini denemeye karar verdim, tam sipariş geçeceğim zaman baktım aeropress 25 pound, türkiye'de 450 TL civarı satıldığını görünce onu da ekledim siparişi geçtim toplam 54 pound tuttu, hediye olarak da 30 gr lık deneme paketi olarak guatemala el carpintero (filtre) yollayacaklardı. elimde çok fazla kahve olduğu için, dhl express yerine çok ucuz olan (sanırım 4 pound'du gönderim ücreti) royal mail'ı tercih ettim.

siparişi vermemin ardından 1 gün sonra siparişiniz yola çıktı diye mail geldi, ancak royal mail olduğu için tabii ki bir takip numarası falan iletmediler. yaklaşık 3 hafta gelen giden olmadı, evden de çok fazla çıkmadım bu dönemde, kapıda ptt kağıdı yok falan. 3 hafta sonra mail attım, dedim ki gümrükte takılmış da olabilir, royal mail üzerinden bir bilgi edinmemiz mümkün mü şeklinde bir mail attım firmaya. firma 15 dk içinde çok üzgün olduklarını, siparişimin çoktan gelmiş olması gerektiğini ve bunun kendileri açısından kabul edilemez olduğunu ilettiler ve istemem durumunda aynı siparişi yollayabileceklerini (yalnız evangelista blend kalmadı onun yerine el pajal yollayabileceklerini söylediler) ya da hemen refund işlemlerine başlayabileceklerini ilettiler. ben de bu kargo durumundan ötürü yeni sipariş vermekte kararsız kaldığımı ancak refund işlemi için 1 hafta daha beklememizin uygun olacağını kendilerine söyledim. yarım saat sonra sizi bu kadar kahvesiz bekletmemiz iş ahlakımıza uygun değil diyerek direk refund işlemlerini başlattılar ve kredi kartına 1 gün içinde para iade oldu.

bu konuşmalardan 3 gün sonra, zemin katta oturan komşu geldi, size bir posta gelmiş 2 hafta önce kadar sanırım diye ptt kağıdını getirdi. ptt sağolsun kenara bırakmış kağıdı gitmiş, o da komşunun bahçesine uçmuş. şaşkınlıkla ptt'ye gittim yaklaşık 100 tl'lık vergiyi ödeyerek paketi aldım, hemen square mile'a mail attım, dedim kusura bakmayın ama böyle oldu, ben bu parayı size iade etmek istiyorum. kesin bir dille bunu kabul edemeyeceklerini ve bana böyle bir tecrübe yaşattıkları için çok üzgün olduklarını söylediler.

uzun lafın kısası, bu forumda daha önce yurtdışı kavurucularda benzer deneyimler yaşamış insanların tecrübelerini okurken abartıyorlar mı acaba derdim ama cidden adamların tek önceliği müşteri memnuniyeti. sipariş vermek isteyenler için özet geçecek olursak 700 gr'lık espresso blend ve aeropress toplam 750 TL tuttu. kahveleri henüz denemeye başlamadım ancak fiyat açısından bana gayet uygun geldi.

Son düzenleme:
Ülkemizde de benzer müşteri memnuniyeti örnekleri mevcut aslında :)
Bende ofise Calibre Coffee'den 1 Kg Öğütülmüş ve 250 Gram Çekirdek sipariş etmiştim.
Hepsi öğütülmemiş çekirdek gelmişti. Okan Turfanda Bey'e mail gönderdim. Ankara'da anlaşmalı veya iş ortağı olup çekirdeği öğüttürebileceğim bir yer var mı onu sordum. Kendisi 1 Kg öğütülmüşü tekrar gönderdi, çekirdek içinde herhangi bir kahveciden rica edip öğüttürebileceğimi söylemişti sağolsun. Tabii bu durumdan sonra kendime elektrikli bir öğütücü aldım :)

20 Kasım'da Square Mile'dan kahve ekipmanı alırken dayanamayıp çok övülen espresso blendlerinden red brick'i de aldım, alırken maalesef 4 poundluk takipsiz kargoyu seçtim 8 poundluk takipli kargo yerine ve bugün 13.gün, PTT'den hiç ses-seda yok, taze kavrum çekirdek seven biri olarak umarım PTT kahveyi erken elime ulaştırır ama bir yandan da kahve 350 gram olsa bile gümrükte sıkıntı çıkabileceği tahmini üzerinde duruyorum, daha önce Square Mile'dan kahve alışverişi deneyimi olan birileri varsa beni aydınlatabilirlerse sevinirim.

Square Mile'ı uzun süredir denemek istiyordum. Ekim ayı ortasında sweetshop (350 gr 15 pound) ve evangelista (350 gr 14 pound) espresso blendlerini denemeye karar verdim, tam sipariş geçeceğim zaman baktım aeropress 25 pound, türkiye'de 450 TL civarı satıldığını görünce onu da ekledim siparişi geçtim toplam 54 pound tuttu, hediye olarak da 30 gr lık deneme paketi olarak guatemala el carpintero (filtre) yollayacaklardı. elimde çok fazla kahve olduğu için, dhl express yerine çok ucuz olan (sanırım 4 pound'du gönderim ücreti) royal mail'ı tercih ettim.

siparişi vermemin ardından 1 gün sonra siparişiniz yola çıktı diye mail geldi, ancak royal mail olduğu için tabii ki bir takip numarası falan iletmediler. yaklaşık 3 hafta gelen giden olmadı, evden de çok fazla çıkmadım bu dönemde, kapıda ptt kağıdı yok falan. 3 hafta sonra mail attım, dedim ki gümrükte takılmış da olabilir, royal mail üzerinden bir bilgi edinmemiz mümkün mü şeklinde bir mail attım firmaya. firma 15 dk içinde çok üzgün olduklarını, siparişimin çoktan gelmiş olması gerektiğini ve bunun kendileri açısından kabul edilemez olduğunu ilettiler ve istemem durumunda aynı siparişi yollayabileceklerini (yalnız evangelista blend kalmadı onun yerine el pajal yollayabileceklerini söylediler) ya da hemen refund işlemlerine başlayabileceklerini ilettiler. ben de bu kargo durumundan ötürü yeni sipariş vermekte kararsız kaldığımı ancak refund işlemi için 1 hafta daha beklememizin uygun olacağını kendilerine söyledim. yarım saat sonra sizi bu kadar kahvesiz bekletmemiz iş ahlakımıza uygun değil diyerek direk refund işlemlerini başlattılar ve kredi kartına 1 gün içinde para iade oldu.

bu konuşmalardan 3 gün sonra, zemin katta oturan komşu geldi, size bir posta gelmiş 2 hafta önce kadar sanırım diye ptt kağıdını getirdi. ptt sağolsun kenara bırakmış kağıdı gitmiş, o da komşunun bahçesine uçmuş. şaşkınlıkla ptt'ye gittim yaklaşık 100 tl'lık vergiyi ödeyerek paketi aldım, hemen square mile'a mail attım, dedim kusura bakmayın ama böyle oldu, ben bu parayı size iade etmek istiyorum. kesin bir dille bunu kabul edemeyeceklerini ve bana böyle bir tecrübe yaşattıkları için çok üzgün olduklarını söylediler.

uzun lafın kısası, bu forumda daha önce yurtdışı kavurucularda benzer deneyimler yaşamış insanların tecrübelerini okurken abartıyorlar mı acaba derdim ama cidden adamların tek önceliği müşteri memnuniyeti. sipariş vermek isteyenler için özet geçecek olursak 700 gr'lık espresso blend ve aeropress toplam 750 TL tuttu. kahveleri henüz denemeye başlamadım ancak fiyat açısından bana gayet uygun geldi.
Merhaba, ben de Square Mile'dan çekirdek kahve siparişi verdim ptt-gümrük vs sorunlarını hiç düşünmeden ama şimdi yavaştan endişelenmeye başladım, o kahve bana ulaşır mı diye, siz en son ne zaman Square Mile'den sipariş verdiniz?

Merhaba, ben de Square Mile'dan çekirdek kahve siparişi verdim ptt-gümrük vs sorunlarını hiç düşünmeden ama şimdi yavaştan endişelenmeye başladım, o kahve bana ulaşır mı diye, siz en son ne zaman Square Mile'den sipariş verdiniz?
Ben en son 6 ay kadar önce sipariş verdim ama bu sefer takipli kargoyu seçtim, ondan önce 2-3 defa takipsiz kargo ile vermiştim max. 10 gün içerisinde geliyor takipsiz bile olsa. Sizin ptt tarafında işler karışmış olabilir.

@bleu rebel En son siparişimi ben de takipsiz vermiştim. Paketi maalesef kaybetmişler. Square Mile ile iletişime geçince hemen para iadesi yaptılar.
Geçmiş olsun hocam, her ne kadar para iadesi olsa da insan üzülüyor yine de paket kaybolunca. Biraz daha bekledikten sonra ben de Square Mile ile iletişime geçeceğim, takipli kargo seçmedim diye kendime kızıyorum, takip-takipsiz kargo arasındaki 4 poundluk fark önemsiz bir meblağ aslında risk açısından düşünüldüğünde.

Ben en son 6 ay kadar önce sipariş verdim ama bu sefer takipli kargoyu seçtim, ondan önce 2-3 defa takipsiz kargo ile vermiştim max. 10 gün içerisinde geliyor takipsiz bile olsa. Sizin ptt tarafında işler karışmış olabilir.
Ben de en son Temmuz ayında takipsiz kargo vermiştim, 10 gün içinde Ptt elime ulaştırmıştı gümrük vergisini ödeyerek, sanırım yine ona güvenerek takipsiz kargo seçtim ama bu sefer içinde kahve olduğu için takipli seçmem gerekiyordu. Çağlayan Ptt Dağıtım Merkezinde işler hep karışık genelde, telefonla veya bizzat şubeye giderek paketi sormayı planlıyorum.

Son düzenleme:
23168DF2-587A-4CB4-B734-3F0211566036.jpg

Daha önce 2021'de denediğim square mile ile yollarım bu ay tekrar kesişti. İngiltere'den bir arkadaşım vesilesiyle aldım, etiyopyaları için uygulamadığım tarif kalmadı ne yazık ki beğenemedim. Fiyatı bir tık daha ucuz olan Kolombiya / el trapiche ise keyifli bir kahveydi özel bir yanı yoktu. Sweven, Plot, Obadiah gibi kavurucular varken uzun bir süre deneyeceğimi sanmıyorum.

Ekli dosyalar

• A1D12712-6956-4CC0-9F3C-F6461474472B.jpg
    A1D12712-6956-4CC0-9F3C-F6461474472B.jpg
    87.2 KB · Görüntüleme: 64
Ptt, bugün kahve ve ekipmanı bana ulaştırdı, Square Mile, sample olarak da 30 gramlık Peru Huabal yollamış, 221 lira gümrük vergisi ödedim ama takipsiz kargoyu bir daha tercih etmem.

Ekli dosyalar

• IMG_6882.jpeg
    IMG_6882.jpeg
    90 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Ptt, bugün kahve ve ekipmanı bana ulaştırdı, Square Mile, sample olarak da 30 gramlık Peru Huabal yollamış, 221 lira gümrük vergisi ödedim ama takipsiz kargoyu bir daha tercih etmem.
Merhaba,kahvelere toplamda her şey dahil ne kadar ödediniz ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Geri