• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Specific Coffee ile 26 gün süren Trendyol alışveriş süreci

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan brkg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

brkg

Üye
İsim
Burak
Daha fazla  
İsim
Burak
Herkese merhaba arkadaşlar,

Ameuustan yapılan filtre alımıyla ilgili yaşanan gelişmelerden forumdaki çoğu kişi haberdardır sanırım. Bu gelişmelerde yazdığım mesajlarda bilgilendirme eksikliği haricinde Ameuus’un e-postasında bahsettiği hava koşulları ve gümrük işlemlerindeki sıkıntılardan dolayı Specific Coffee ile ilgili iyi niyetli düşünüp herhangi bir şey yazmamıştım. Fakat az sonra yazacaklarım @cornelius ’un filtre alımı konusunda yazdığı gibi “…alenen insanı aptal yerine koyma…” tanımına aynen uyuyor.

Öncelikle bilmeyenler için Specific Coffee, Neşve satış mağazası adıyla trendyolda faaliyetini yürütüyor. Trendyoldaki mağazalarından 21.10.2021 tarihinde verdiğim iki adet Kinu M47 el değirmeni siparişi tam altı gün sonra teslim edildi. Sıkıntılar ise teslim ile beraber başladı. Gelen ürün iki değil fotoğraflarda görüldüğü gibi kullanılmış, üzerinde çizikler ve kahveler bulunan sadece "tek bir” değirmen.

26 gündür süren ve bugün para iadesi ile sona eren bu olayda okuyanları çok sıkmamak adına tüm mesajlaşmaları buraya yazmak istemiyorum. Sorunlarla ilgili info@specific.coffee adresine gönderdiğim ve bildirdikten sonra şirket yetkilisi Samet Korkmaz tarafından verilen bir cevap var ki aynen buraya yazıyorum;
* Öncelikle yaşadığınız sıkıntı için özür dileriz.
Kinu M47 değirmenler test edildikten sonra kullanıcılara gönderiliyor. Test aşamasından sonra sanırım temizlik tamamlanmadan gönderilmiş.
Eksik gelen ürün içinde hemen trendyol üzerinden eksik koduyla size gönderim sağlatıyorum.

Test edilmiş ürün!!! istemediğimi belirttiğimde de şu an stoktaki ürünlerinin testi yapılmış ürünler olduğu ve benim için fabrikadan yeni talepte bulunulduğu söyleniyor.

Bundan sonraki "ürünleri ne zaman göndereceksiniz" sorularını geçiyorum ki öyle azımsanacak miktarda değiller. Artık son olarak sürecin uzayıp sıkıntılı olabileceğini düşündüğümden trendyol yasal iade süreci için talep oluşturmanın son günü iade talebi oluşturdum ve onun da süresi yarın 16.11.2021’de doluyordu. Karşı taraf son yolladığı e-postada son olarak şöyle yazdı onu da yazayım ki eksik kalmasın;

*Trendyoldan iade talebi göndermişsiniz, ürünleri istiyor musunuz yoksa iade mi talep ediyorsunuz?

Bu son yollanan e-posta 12.11.2021’de saat 14:00 civarı yazıldı ve ben de tamam gönderin dememe rağmen ürünler gönderilmedi.

Bugün ürünleri iptal edin trendyoldan para iademi yapın dememle birlikte kendisinden biz kargoyu verdik şu an aktarma merkezinde cevabını aldım. Sürat Kargo İldem şubesini Cumartesi günü üç defa bugün sabah da bir defa, belki atlamışlardır diyip Sürat Kargo müşteri hizmetlerini de iki defa arayıp öyle bir kargonun olmadığı cevabını aldığım paket birden ortaya çıktı ve saat 14:09’da takip numarasıyla beraber Sürat Kargodan mesaj geldi.

Geri kalan whatsapp veya eposta yazışmalarını gerekirse buraya eklerim. Firma yetkilisinin cevabına göre aktarma merkezinde olan!!! ama aslında şubeden hiç çıkmamış kargo iptal edildi ve trendyol iadem yapıldı.

Buraya kadar okuyan arkadaşların kafasında umarım firma ile ilgili biraz fikir oluşmuştur. İşini gerçekten hakkıyla yapanlar haricinde bu şekilde çalışanların da anlatılması gerektiğini düşünüyorum.

Okuyan herkese teşekkürler, umarım faydası olmuştur.

Ekli dosyalar

• 20211027_181301S.jpg
    20211027_181301S.jpg
    59.6 KB · Görüntüleme: 392
  • 20211027_181317S.jpg
    20211027_181317S.jpg
    82.7 KB · Görüntüleme: 367
  • 20211027_181327S.jpg
    20211027_181327S.jpg
    78.3 KB · Görüntüleme: 406
Son düzenleme:
Testi yapan Kinu mu Specific'in kendisi mi onu merak ettim.
Sanırım spesific in kendisi. Firmanın böyle bir şekilde paketleme yaptığını düşünmüyorum. Ki bunu üreten firma zaten gerekli kalite kontrolünü yapıp, gerekli temizliğini yapıp öyle paketliyordur. Bu firmada zaten öyle böyle bir firma değil, Comandante'nin muadili hatta bazı konularda Comandante'den daha iyi performansa sahip profesyonel bir ürün üreticisi. Siz hiç duydunuz mu Togay İnay'ın tüm paketleri açıp değirmenlerle kahve öğütüp sonra size yolladığını. Çok garip bir kalite kontrol şekli :/

Sanırım spesific in kendisi. Firmanın böyle bir şekilde paketleme yaptığını düşünmüyorum. Ki bunu üreten firma zaten gerekli kalite kontrolünü yapıp, gerekli temizliğini yapıp öyle paketliyordur. Bu firmada zaten öyle böyle bir firma değil, Comandante'nin muadili hatta bazı konularda Comandante'den daha iyi performansa sahip profesyonel bir ürün üreticisi. Siz hiç duydunuz mu Togay İnay'ın tüm paketleri açıp değirmenlerle kahve öğütüp sonra size yolladığını. Çok garip bir kalite kontrol şekli :/
Testi Specific yapıyor, üzerindeki çiziklere bakılırsa düşme testi vb. testler de yapıyorlar.
Ben de öyle düşünmüştüm de netleştirmek için sordum. Büyük rezalet.

Büyük rezalet cidden. Doğrudan kinu’ya durumu bildirin bence. Kimlerle çalıştıklarını bilsinler, markayı da zor durumda bırakır bu tarz olaylar.
Kesinlikle katılıyorum, 1 aylık paranızı kurtarmaya bakın bence. Ne ahlaksız esnaflarımız var. Kimse de kusura bakmasın. Yakın tarihte kampanya yapan bir kavurucu firma, hala reçete oluşturacak, hala öğütüm yapacak ve hala mini bir numune kahve yollayack. İnşallah kahvesi iyidir diyorum bende degassing bitti sayılır

kendileri kaybeder kara listemin en tepesine yazdım. Bir sürü kahve almayı düşünüyordum. Sanırım bedava vermedikleri sürece almam.

Gerçekten rezalet, bu durumu resmi üreticiye söylemek gerekli.

Bu şekilde test mi yapılır yapılsa dahi bu şekilde ürün mü yollanır.. İnsanların aklıyla alay etmesinler. Gördüğüm yerde uzaklaşacağım firmalar listesine ekledim.

Test dedikleri de muhtemelen blogger lara yollayıp reklam yapma durumlarıdır.

Yani 1 değil 2 değil 3 değil.... Bu firma kadar insanı yoran bir firma yoktur ya. Cup dripper eklenti parçası, ameuus filtrelerin gönderimi, bu olay. Daha önce biz de buradan 2 adet v60 almıştık. 1 hafta sonra 1 tanesi gelmişti. Aradığımızda önce yanlışlık olmuş dediler, sonra kargoya verdiklerini ama yolda kırıldığı için teslim edilmediğini söylediler, sonra stokta o rengin olmadığını söylediler,1 hafta sonra aradığımızda kim olduğumuzu tanımadılar unutmuşuz dediler. Uğraşıp 1 ay sonrasında 2. V60 elimize ulaşmıştı. Cup dripper olayında da uğraşıp durduk. Gerçekten müşteri ilişkileri çok zayıf bir firma. Yani büyük yatırımlar yapıyorsun ama ticaretteki en önemli şeyi yani müşteriyi unutuyorsun.

Sizin yerinize bıçakların seasoning işlemini de yapıyoruz o yüzden bu kadar kahve kalıntısı diyeceklerini de bekliyordum ama demediler.

Tahminim İçerik Üreticilerine yolladıkları elden ele gezen değirmeni satmaya çalışmışlar temizlemeye bile tenezzül etmeden. Sıfır bir ürün alıyorsanız satıcı bunun testini yapmaz. Test yapılırsa fabrikada yada serviste yapılır ve sıfır gibi temizlenerek çizik vs olmadan kutulanır. Kinu gibi bir değirmenin zaten sorunlu olma ihtimali yok derecede diyebilirim. Fabrika'nın kalite kontrol standartı zaten mevcuttur. Gerçekten Ayıp Firma ile ilgili daha öncede bu tarz duyumlar almıştım demek ki doğruymuş.

Cmd'mi Kinu ile değiştirmeyi düşünüyordum, sanırım Espresso Petfetto ya da başka güvenilir bir firma getirene kadar beklemek gerekecek. :)

Bu firma ile alakalı öyle şeyler okudum ki, sanki trollük seviyelerini biraz daha geliştirseler sosyal medya fenomeni olarak daha fazla para kazanabilirler gibi geliyor. 🙄

Bence de influencer hesaplara yollanan teşhir değirmeni gibi duruyor bu.

Yazın başıma gelen bir olaydı.
Satın almadan önce düşünmek gerekir.

Ekli dosyalar

• 46D9016C-7B7F-4C8A-A679-CC0CF5C2A9E3.jpeg
    46D9016C-7B7F-4C8A-A679-CC0CF5C2A9E3.jpeg
    79.3 KB · Görüntüleme: 340
  • 28351556-5D94-487E-918D-6B282E05FCE9.jpeg
    28351556-5D94-487E-918D-6B282E05FCE9.jpeg
    79.3 KB · Görüntüleme: 325
  • BA555A02-492B-498C-9BE1-3BD0F2171DBB.jpeg
    BA555A02-492B-498C-9BE1-3BD0F2171DBB.jpeg
    87.2 KB · Görüntüleme: 317