• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Specific Coffee | Etiyopya Deri Kocha (Naturel)

PepukKahve

Barista
İsim
İsmail Gökcan
Daha fazla  
İsim
İsmail Gökcan
Kahve orta kavrumdan 1-2 tık koyu kavrulmuş. Çekirdek çok başarılı, biraz açık kavrulsa sonuçlar çok daha iyi olabilir bence.
V60 demlemelerimde istediğim reçeteyi oluşturamadım. O nedenle Aeropress ile demledim ve kahvedeki tatlılığı aromaları daha baskın olarak hissettiğimi söyleyebilirim. Aeropress reçetesi için @kahvetrip 'in Youtube kanalındaki reçeteden esinlenerek bir reçete oluşturdum.
İyi seyirler...

Aynı firmanın Baragwi Thimu'sunu aldım, kavrum hakkındaki düşüncenize katılıyorum.

Çekirdeği At Origin'den de almıştım.

Birbirine 180 derece zıt iki tecrübe oldu. Specific'in çekirdeği için "bu kadar da koyu kavrulmasına gerek yoktu sanki" diye düşünürken, At Origin'in çekirdeğinin de underdeveloped kaldığını düşündüm.

Colombia La Sierra Red Bomb'dan sonra Specific kavrumlarıyla ikinci deneyimim oldu bu kahve. Öncelikle iki çekirdekten de memnun kaldığımı söyleyeyim, biraz koyuya kaçan profilleri Kolombiya'ya "bence" bayağı yakışmışken Deri Kocha için de bence biraz fazla geldi. Bu düşüncede yalnız olmamak sevindirdi. :)

Ben Deri Kocha'yı sadece V60da deneyebildim. @Buff da Aeropressde daha iyi sonuç aldığından bahsetmişti.

90-91C su, biraz daha kalın öğütüm comandante 25-26 klik, bitiş 2:20 gibi deneyebilirsiniz. Tatlılık biraz daha ön plana çıkıyor ama asidite ve kavrum kaynaklı tatlar arka planda kalıyor. French press olarak da deneyebilirsiniz :)

Aynı firmanın Baragwi Thimu'sunu aldım, kavrum hakkındaki düşüncenize katılıyorum.

Çekirdeği At Origin'den de almıştım.

Birbirine 180 derece zıt iki tecrübe oldu. Specific'in çekirdeği için "bu kadar da koyu kavrulmasına gerek yoktu sanki" diye düşünürken, At Origin'in çekirdeğinin de underdeveloped kaldığını düşündüm.
Hafiften bitterlik geliyor bence de specificin kavrumundan, benim normalde kullandığım tariflerden (Rao'nun updated olan veya hoffmann) uzaklaşmam gerekti, çok bitter oluyordu. At origin'in kavurumunda da bazı kenyalarda olan o yanmış ama bitter olmayan tat vardı (tat tanımlama becerim de yandı, yanmış pamuk şeker belki?), ben sanki specific'in profilini tercih ettim normalde hep light roast tercih etmeme rağmen, ne yaparsam yapayım istediğim sonuç gelmedi at originin kavrumundan

Geri