• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sözen el degirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sadekahve
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sadekahve

Yeni Üye
İsim
Serdar
Daha fazla  
İsim
Serdar
Espresso Makinesi
Delonghi esam 2600
Değirmen
Molent g50
Ekipmanlar
V60
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
İsmi tarihi olarak zikredilen sözen el değirmeni firmasının halen tarihi bir eser üretmesini aklım almıyor. Hayatımda bir iki kez formlarda yazı yazmışımdır. Kendimi tutamadım yazacam. Amcam biraz ürünlerini geliştirsen. Yine bildiğimiz tarihi el degirmenlerini üret tamam ama. Bu kadar yıldır sende bir klikli rulmanlı tozsuz bir şeyler yap be amcam. Belgeselini çekmişler çok eski bilinen bir firma olduğun için. Gerçekten saygı duyuyorum yaptığı işe kullaniyorumda baharat tamam ama kahvede sanırım sadece türk kahvesi ...

Bırakın burrı sadece klik ile başlanılabilir geliştirmeye 😄 yani ardı ardına 2 öğütüm yapılınca bile aynı öğütüm olmuyor 😄

Her boyutta kahve tanecigiyle yapilan bir demleme olursa ancak işe yarar. Bu kadar yıldır, kahve içerken benimle muhabbet eden degirmen yapması gerekirdi bence...

adam değirmen satmıyor, tarihi eser satıyor, biblo satıyor artık ne derseniz onu satıyor. yeniliğe, inovasyoana vesaire ihtiyaçları yok. yerliden çok turistiğe çalışıyorlar. tarihi el değirmeni diye eminönü başta olmak üzere ülke çapında turiste satış yapıyorlar.

Keşke yapsalar. Zaten işin içindeler yıllardır. Ülkemizden bir ürün daha bütün dünyadaki kahve severlerin çekirdeklerini ögütse. Baska bir ürün varmı bilmiyorum ama hızımı alamadım...

Adamın iyi kahve çekmek için üretilmiş kaliteli bir değirmen derdi yok ki yenilik yapsın. Adamın derdi Turist öpmek.

Sil baştan başlamaları lazım bunun için, burr u daha düzgün bir malzemeden üretmeleri lazım, şimdiki burrları 2 aya iz bırakıyor, kroma çevirmeleri ve tutarlı öğütüm için mühendisliğini düzeltmeleri lazım. Klik sistemi getirmeleri lazım, dış cephesinin en azından bir kısmını koku bırakmayacak türde kaplamaları lazım, çevirme kolunu daha düzgün bir forma sokmaları lazım. Kısacası yeni bir ürün meydana getirmeleri lazım 😄

Yeni bir ürün geliştirecek kapasite ya da tecrübe olmayabilir firmada. Kazandıkları da kendilerine fazlasıyla yetiyor ki 3 kuşktır aynı ürünle devam ediyorlar. İstikrar da iyi bir şey ama vizyon şart.

Ben 56 yaşındayım. Küçükken bizim evde vardı. Rahmetli babaannemde de anneannemde de aynı değirmenden vardı. Zaten sanıyorum her evde vardı. Kahve de evde kavrulduğu için, zaten değirmen şarttı. Küçükken özenirdik, ağlamayalım zırlamayalım, onunla oyalanalım diye elimize tutuştururlardı, sıkılana yorulana kadar kolunu çevirirdik.

Sanırım 7-8 yıl kadar önceydi, İstanbul’dayken, merak ettim, yerini buldum, gittim. Dar bir kapısı olan kapısı gibi dar ufacık bir dükkan. Dükkanda da bir kişi vardı, yukarda yaparız, aşağıda satarız, 120 yıldır aynı dükkandayız, dedi. Eskisinden tek farkı, şimdi hazır boru geliyor, içine mekanizmayı monte ediyoruz, eskiden metali büker boru yapardık önce dedi. Burdan alabiliyor muyuz dedim, tabii ki dedi, yukardan pırıl pırıl bir tane getirdi naylona sarılı, 35 lira ver yeter dedi. O aralar dışarda dükkanlarda 70-80 lira filandı fiyatı. Bizden 30 liraya alıyorlar, 2 katı 3 katı fiyata turistleri kazıklıyorlar diye yakındı.

Şu an evde Sözen dışında 2 el değirmenim, 2 de elektrikli değirmenim var. Ama Türk kahvesi yapacağım zaman raftan Sözen’i çekerim, onunla öğütürüm. Eskiler için Sözen’in yeri anlamı başkadır, onunla kahve çekmek bir ritüeldir.
Valla abi bu yazıdan sonra gidip sözenime sarılasım geldi 😄

Ben 56 yaşındayım. Küçükken bizim evde vardı. Rahmetli babaannemde de anneannemde de aynı değirmenden vardı. Zaten sanıyorum her evde vardı. Kahve de evde kavrulduğu için, zaten değirmen şarttı. Küçükken özenirdik, ağlamayalım zırlamayalım, onunla oyalanalım diye elimize tutuştururlardı, sıkılana yorulana kadar kolunu çevirirdik.

Sanırım 7-8 yıl kadar önceydi, İstanbul’dayken, merak ettim, yerini buldum, gittim. Dar bir kapısı olan kapısı gibi dar ufacık bir dükkan. Dükkanda da bir kişi vardı, yukarda yaparız, aşağıda satarız, 120 yıldır aynı dükkandayız, dedi. Eskisinden tek farkı, şimdi hazır boru geliyor, içine mekanizmayı monte ediyoruz, eskiden metali büker boru yapardık önce dedi. Burdan alabiliyor muyuz dedim, tabii ki dedi, yukardan pırıl pırıl bir tane getirdi naylona sarılı, 35 lira ver yeter dedi. O aralar dışarda dükkanlarda 70-80 lira filandı fiyatı. Bizden 30 liraya alıyorlar, 2 katı 3 katı fiyata turistleri kazıklıyorlar diye yakındı.

Şu an evde Sözen dışında 2 el değirmenim, 2 de elektrikli değirmenim var. Ama Türk kahvesi yapacağım zaman raftan Sözen’i çekerim, onunla öğütürüm. Eskiler için Sözen’in yeri anlamı başkadır, onunla kahve çekmek bir ritüeldir.

aynı kasa sözen harici 1-2 marka daha varmış, artık sadece sözen kaldı. babannemlerdeki kantarcılar el değirmeni de benim hatırlayabildiğim ilk çocukluk oyuncaklarımdan. bayılırdım çevirmeye çalışmaya, kurcalamaya vs.. ellerim kokmasın diye fazla elletmezlerdi. geçenlerde baktım değirmen duruyor ama epey paslanmış küflenmiş, götürdüm sözen'e verdim hikmet ustaya sağolsun epey bir temizlediler. pek kullanmasam da anı değeri vardır baş köşede duruyor.

Kazandıkları da kendilerine fazlasıyla yetiyor ki 3 kuşktır aynı ürünle devam ediyorlar.

yamulmuyorsam 5 ya da 6 kuşaktır bu işi yapıyorlar. ailenin 30'lu yaşlarda genç bir üyesi var, onun bile umrunda değil modern bir değirmen tasarlamak, üretmek.

bu denli köklü firmalar zamanında bayrağı eline almışlar ama koşmuyorlar. Adamlar tur bindirip duruyor. bu yüzden bir arabamız bir cep telefonumuz bir yazıcımız yok. pahalı bir japon kamera markası sadece japonca dil seçeneği olan kameraları diğer dil seçeneği olanlardan çok ucuza satıyor, adamları takdir ediyorum. hem yapıyor hemde kendi vatandaşına sahip çıkıyorlar. neyse konu iyicene dağıldı. sanırım benim bir öğütücü almam lazım :)) sözenide yerine vitrine koyayım.

Geri