• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sorularla geldim...

MD Coffee

Üye
Konum
İstanbul
İsim
Omer
Herkese merhaba :giggle:
Bir süredir forumu takip ediyordum fırsat buldukça ama yeni üye oldum, geç oldu ama güzel oldu😅
3-4 yıl önce kahve tüketimimin artması ile birlikte sözen değirmen alarak ve kaliteli çekirdeklere geçerek serüvenime başlamış oldum.
İlk göz ağrım Bialetti moka potum oldu. Yıllardır severek içtiğim, vazgeçilmezimdir. Elektrolux ekf5300 filtre kahve makinesi aldım arada ama yıldızımız barışmadı, çok sayıda kişiye kahve yapmam gerekmediği sürece pek de kullanmadığım bir alet olarak duruyor tezgahta.
İndirim ile birlikte Molent g50 değirmen siparişimi verdim ve değirmenin hakkını verecek yöntemlere geçmek istiyorum artık. Espresso benzeri kahveler daha çok hoşuma gitmekle birlikte, bu durumun temel sebebinin kahvedeki notaları alacak eğitimde bir damağımın olmamasından kaynaklandığını düşünmekteyim.
Evde bir de tozlu raflara kaldırılmış bir Cafissimo Pure kapsüllü kahve makinesi var.
İlk sorum; kapsüllü kahve makinesine yeniden doldurulabilir metal kapsül alsam yada kullanmadığım kapsüllerin içini boşaltıp nitelikli kahve ile doldursam bu makineden espresso elde edebilir miyim? Adı espresso olmasa bile güzel bir kahve elde etmek mümkün müdür?
İkinci sorum, espressoya giriş için Minipresso yada Kompresso gibi uygun fiyatlı seçenekleri önerir misiniz? Bu seçeneklerle gerçek bir espresso çıkarmak mümkün değil tabi ama damak tadıma hitap edecek, kendimi ve damağımı geliştirebileceğim yöntemler midir?
Yoksa bunların hepsini bırak, v60 ile kendini geliştirmeyi dene mi dersiniz?
 
Hoş geldiniz.

Naçizane ilk tavsiyem, o kapsüllü makineyi elden çıkarın. Bende de var bir tane, tozlandı, alacak birini bulsam satarım ucuza.

Espressoya giriş için diğer arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır fakat "hepsini bırak, V60 ile kendini geliştirmeyi dene" demem kesinlikle ben. V60 en iyi, en ideal yöntem değil; birçok yöntemden birisi. Şahsen immersiyon yöntemlerini, ya da immersiyona yakın sonuç veren demlemeleri daha çok tercih etmeye çalışıyorum ben (bu yöntemlerin çekirdeklerin tat profillerini daha iyi yansıttığını düşündüğümden).

İyi bir French press, iyi bir cezve, Aeropress, pahalı olması şart olmayan giriş seviyesi bir espresso makinesiyle (geride kalan tüm virgüller "ve/veya" hükmündedir) elinizde oldukça geniş bir yelpaze olacaktır. Tavsiyem, perkolasyon (pour over) yönteminde de seçeneklerinizi geniş tutmanız; metal filtreli ve düz tabanlı ekipmanlara da şans vermek gibi. Böylece damağınıza uygun yöntemi bulabilirsiniz zamanla. Ben referans reçetesine inanan biri değilim, bu yüzden durmadan farklı denemeler yapıyorum; size ve herkese de bunu tavsiye edebilirim rahatlıkla.
 
Hoş geldiniz.

Naçizane ilk tavsiyem, o kapsüllü makineyi elden çıkarın. Bende de var bir tane, tozlandı, alacak birini bulsam satarım ucuza.

Espressoya giriş için diğer arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır fakat "hepsini bırak, V60 ile kendini geliştirmeyi dene" demem kesinlikle ben. V60 en iyi, en ideal yöntem değil; birçok yöntemden birisi. Şahsen immersiyon yöntemlerini, ya da immersiyona yakın sonuç veren demlemeleri daha çok tercih etmeye çalışıyorum ben (bu yöntemlerin çekirdeklerin tat profillerini daha iyi yansıttığını düşündüğümden).

İyi bir French press, iyi bir cezve, Aeropress, pahalı olması şart olmayan giriş seviyesi bir espresso makinesiyle (geride kalan tüm virgüller "ve/veya" hükmündedir) elinizde oldukça geniş bir yelpaze olacaktır. Tavsiyem, perkolasyon (pour over) yönteminde de seçeneklerinizi geniş tutmanız; metal filtreli ve düz tabanlı ekipmanlara da şans vermek gibi. Böylece damağınıza uygun yöntemi bulabilirsiniz zamanla. Ben referans reçetesine inanan biri değilim, bu yüzden durmadan farklı denemeler yapıyorum; size ve herkese de bunu tavsiye edebilirim rahatlıkla.
Çok teşekkür ederim tavsiteleriniz için, perkolasyon yöntemlerini deneyeceğim. Belki düzgün bir demleme ve iyi çekirdeklerle hoşuma bir tat yakalayabilirim
 
Geri
Üst