• Ocak Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

SORU - CEVAP! Kahve Masası 21. Bölüm | Boxx Coffee Roasters'tan Mert SOLEY ve Altuğ BASER

PepukKahve

Üye
İsim
İsmail Gökcan
Daha fazla  
İsim
İsmail Gökcan
Herkese merhaba,
Kahve Masası programı ile Instagram canlı yayınında buluşuyoruz.

İsmail Gökcan @pepukkahve ile Levent Öncü'nün @teyyaredenkahve bu haftaki konuğu Boxx Coffee Roasters Kurucu Ortağı ve Eski SCA Türkiye Event Direktörü Mert SOLEY...

Programda Boxx Coffee’nin nitelikli kahveye bakış açılarından, Amerika'da açacakları şubeye, kahve kavurma tarzından, kahve seçimine kadar pek çok detayın yer alacağı program 10 Aralık Perşembe saat 21:00’da Instagram canlı yayınında!

Kahve Masası programı için sizleri @pepukkahve ve @teyyaredenkahve instagram hesaplarına bekliyoruz.

 
2 soru instagramdan geldi.
  1. Temelde bir kahveyi almadan önce o kahveyi alıp almama seçip seçmeme kriterleri nelerdir?
  2. Mert Bey tecrübeli bir isim, nitelikli kahve sektörünün Türkiye’deki gelişimini nasıl buluyor? Geleceğe dair beklentileri neler? Sektörü tatmin edecek ve daha ileriye taşıyacak talep var mı? Sektörün uluslararası pazarlara açılması için neler yapılmalı?
 
Soru yöneltmek için geç mi kaldım bilmiyorum ama bağlantının kavurmaevinden kurulacak olması beni çok heyecanlandırdı.

1- Peki Altuğ Bey ve Mert Bey'i çekirdek araştırmaktan kahveyi müşteriye ulaştırana kadar en çok heyecanlandıran aşama hangisi?
2- Bir çekirdeğin profilini çıkarırken ne kadar uğraşıyorlar ve istediklerini elde ettiklerini nasıl anlıyorlar?
3- Türk kahvesi için önerebilecekleri bir çekirdekleri var mı?
 
Ben de soru sormak için geç kalmadım umarım.
1.Hangi ekipmanı ve yöntemi en çok tercih ediyorlar acaba? (Kalita, v60, origami v.b.) Özellikle düz tabanlı demleme ekipmanları için ne düşünüyorlar?
2. Sitelerinde demleme reçeteleri olarak sadece v60 var örneğin hario immersion için ne düşünüyorlar? Genel olarak kahvede pour over ya da immersiın dan hangisini tercih ediyorlar?
3. Şarap konusundaki deneyimlerinden kaynaklı özellikle asiditeyi nasıl tanımlarlar ve bunu ayırt etmek için hangi gıda veya içecekleri tatmayı tavsiye ederler?
 
Herkese merhaba, öncelikle yayınlarımıza göstermiş olduğunuz ilgiye çok teşekkür ederiz.
Sizlerden gelen geri bildirimler sonrası videomuzu bölümlere ayırarak yayınladık. Youtube'daki videodan dilediğiniz sorunun dakikasına tıklayarak, cevabı dinleyebilirsiniz. Özellikle Mert Beyin demleme reçetelerinden bahsettiği kısmı dinlenmenizi kesinlikle tavsiye derim.
Eski bölümlerimiz için de bölümlere ayırma çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede sizlere bilgi vereceğiz.

İyi seyirler

00:05 Giriş ve Levent Öncü ile İsmail Gökcan Bu Hafta Hangi Kahveleri İçti?
09:17 Boxx Coffee Nasıl Kuruldu?
19:22 Yeşil Çekirdek Alırken Nelere Dikkat Ediyorsunuz?
28:00 Kahve Kavrum Profillerine Nasıl Karar Veriyorsunuz?
32:25 Boxx Coffee Sitesinde Demleme Reçetelerine Neden Yer Vermiyor?
35:00 Kahve Demlemede Suyun Önemi!
41:55 Amerika'da Açılacak Şube Sonrası Bizi Neler Bekliyor?
50:25 Amerika Şubesi Açıldığında Nitelikli Çekirdekler Türkiye'ye Gelecek Mi?
53:43 Boxx Cofffee Şubeleşmeyi Düşünüyor Mu?
56:18 Yakın Zamanda Hangi Kahveler Gelecek?
59:36 Türkiye'de Kahve Sektörü Hakkında Neler Düşünüyorsunuz?
01:05:40 Ev Baristaları İçin Önerileriniz Nelerdir?
01:10:29 Son Sözler: Kahve Bir Meyvedir! 01:15:35 Bitiş.

 
Herkese merhaba, öncelikle yayınlarımıza göstermiş olduğunuz ilgiye çok teşekkür ederiz.
Sizlerden gelen geri bildirimler sonrası videomuzu bölümlere ayırarak yayınladık. Youtube'daki videodan dilediğiniz sorunun dakikasına tıklayarak, cevabı dinleyebilirsiniz. Özellikle Mert Beyin demleme reçetelerinden bahsettiği kısmı dinlenmenizi kesinlikle tavsiye derim.
Eski bölümlerimiz için de bölümlere ayırma çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede sizlere bilgi vereceğiz.

İyi seyirler

00:05 Giriş ve Levent Öncü ile İsmail Gökcan Bu Hafta Hangi Kahveleri İçti?
09:17 Boxx Coffee Nasıl Kuruldu?
19:22 Yeşil Çekirdek Alırken Nelere Dikkat Ediyorsunuz?
28:00 Kahve Kavrum Profillerine Nasıl Karar Veriyorsunuz?
32:25 Boxx Coffee Sitesinde Demleme Reçetelerine Neden Yer Vermiyor?
35:00 Kahve Demlemede Suyun Önemi!
41:55 Amerika'da Açılacak Şube Sonrası Bizi Neler Bekliyor?
50:25 Amerika Şubesi Açıldığında Nitelikli Çekirdekler Türkiye'ye Gelecek Mi?
53:43 Boxx Cofffee Şubeleşmeyi Düşünüyor Mu?
56:18 Yakın Zamanda Hangi Kahveler Gelecek?
59:36 Türkiye'de Kahve Sektörü Hakkında Neler Düşünüyorsunuz?
01:05:40 Ev Baristaları İçin Önerileriniz Nelerdir?
01:10:29 Son Sözler: Kahve Bir Meyvedir! 01:15:35 Bitiş.


Öncelikle ikinizin de ağzına sağlık, güzel bir program olmuş. Canlı izleme fırsatım olsaydı keşke zira Mert Beye reçeteler ile ilgili o anda bir soru yöneltmek isterdim.

Öncelikle herkesi evde hazır su ile demliyor diye kategorize etmiş ki zaten doğru olmadığını hepimiz biliyoruz. Her nedense firmalarin aklına evlerimizde de kahve için uygun aralıkta ve kompozisyonda su olabileceği ihtimali gelmiyor.

İkincisi burada talep edilen mutlak bir reçete paylaşmak değil, bir başlangıç noktası paylaşmak. İlk adımı daha sağlam atmak ve daha az uğraşmak için nereden başlanabilir bilgisini vermek.

Bu reçeteyi verirken de önerdiğimiz su şu mineral kompozisyonunda, şu sertlik ve alkaliniteye sahip denebilir.
Bu su ile de başlangıç tarifimiz şöyle diyebilirler diye düşünüyorum. Öğütüm kalınlığını mikron da verebilirler, belli öğütücülere göre direk sayı vererekte.

Biraz kaçamak bir cevap gibi geldi bu bana açıkçası.

Madem su en önemli o zaman su içeriği + demleme reçetesini beraber paylaşmalarını talep etmek bizler açısından çok doğal diye düşünüyorum.

Her müşterisi buradaki kahveseverler kadar bilinçli olmayabilir, kabul ediyorum ama seviyeyi alt çizgiye göre değil üst çizgiye göre belirlemekte fayda var bence. bizlerin farkında değiller herhalde diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Öncelikle ikinizin de ağzına sağlık, güzel bir program olmuş. Canlı izleme fırsatım olsaydı keşke zira Mert Beye reçeteler ile ilgili o anda bir soru yöneltmek isterdim.

Öncelikle herkesi evde hazır su ile demliyor diye kategorize etmiş ki zaten doğru olmadığını hepimiz biliyoruz. Her nedense firmalarin aklına evlerimizde de kahve için uygun aralıkta ve kompozisyonda su olabileceği ihtimali gelmiyor.

İkincisi burada talep edilen mutlak bir reçete paylaşmak değil, bir başlangıç noktası paylaşmak. İlk adımı daha sağlam atmak ve daha az uğraşmak için nereden başlanabilir bilgisini vermek.

Bu reçeteyi verirken de önerdiğimiz su şu mineral kompozisyonunda, şu sertlik ve alkaliniteye sahip denebilir.
Bu su ile de başlangıç tarifimiz şöyle diyebilirler diye düşünüyorum. Öğütüm kalınlığını mikron da verebilirler, belli öğütücülere göre direk sayı vererekte.

Biraz kaçamak bir cevap gibi geldi bu bana açıkçası.

Madem su en önemli o zaman su içeriği + demleme reçetesini beraber paylaşmalarını talep etmek bizler açısından çok doğal diye düşünüyorum.

Her müşterisi buradaki kahveseverler kadar bilinçli olmayabilir, kabul ediyorum ama seviyeyi alt çizgiye göre değil üst çizgiye göre belirlemekte fayda var bence. bizlerin farkında değiller herhalde diye düşünüyorum.
Malesef ne yayını izleyebildim, ne de sorulara bakabildim ama birileri kahve künyeleri konusunu sordu mu merak ediyorum... çünkü Boxx gibi bir firmaya hiç yakışmayan bir ciddiyetsizlikleri var o konuda..
Ayrıca artık herkeste bulunan çekirdekler dışında çekirdek tedarik etmeyi düşünmüyorlar mıymış acaba!!!
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Buradayken olmuyor muymuş!?Neyse, umarım öyle olur :)
Pandemi dolayısı ile planlarını ötelemek zorunda kalmışlar. Eğer anlattıkları şeyleri yapabilirlerse, kaliteli çekirdeklere erişebiliriz gibi duruyor.

Amerika'da kaliteli yeşil çekirdeğe erişimleri daha kolaymış ve nispeten uygun fiyatlı olabilirmiş. Oraya aldıkları çekirdeklerden, Türkiye'ye de yollayıp, kavurmayı düşünüyorlar.
 
Malesef ne yayını izleyebildim, ne de sorulara bakabildim ama birileri kahve künyeleri konusunu sordu mu merak ediyorum... çünkü Boxx gibi bir firmaya hiç yakışmayan bir ciddiyetsizlikleri var o konuda..
Ayrıca artık herkeste bulunan çekirdekler dışında çekirdek tedarik etmeyi düşünmüyorlar mıymış acaba!!!
Merhabalar,
Künyelerimizde ne gibi bir ciddiyetsizlik gördünüz? bizlerle paylaşabilir misiniz lüften.
 
Geri
Üst