• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

SORU-CEVAP / 2017&2020 Demleme Şampiyonu Orkun Üstel'e Soruyorum

İsim
Levent
Herkese merhaba,

Kahve Masası'nın bu haftaki konuğu, ev baristalarının ve kulübümüzün de yakından tanıdığı 2017 ve 2020 SCA Türkiye Demleme Şampiyonu ve Kavurucu Orkun Üstel @orkunustel

Özellikle Youtube kanalından paylaştığı videolar eğitim niteliğinde.... Sektöre ve bizlere büyük katkı sağlıyor. 🙏

Programda Orkun Üstel, sizlerden gelen soruları cevaplarken, aynı zamanda kahve demleme ile ilgili ipuçlarını da bizler ile paylaşacak. Sorularınızı bekliyoruz!

Bu özel program için sizleri 8 Ekim Perşembe saat 21:00’da @pepukkahve ve @teyyaredenkahve instagram hesaplarına bekliyoruz.

@PepukKahve

Son düzenleme:
Son 2 videosunu da buraya referans olarak ekliyorum.

Son 2 videosunu da buraya referans olarak ekliyorum.

Paylaşım için teşekkürler Levent!✌️✌️

Sorular genel olarak instagramdan geldi :) Buradan da sorularınızı iletebilirsiniz

Orkun Bey başarılı bir barista ve kahve demleme konusunda da uzman. Kendi yaptığı programlardan da anladığım kadarıyla yurt dışında yer alan kavurucularla hatta kahve üreticisi çiftçilerle iletişimi ve dostluğu var. Soracağım soruyu da kahve kavurmadığı için ve objektif kişiliğine güvendiğim için sormayı tercih ettim. Kahve işinin demleme kısmında yer alan biri olarak Türkiye'de bulunan çekirdeklerin hem kavrulma öncesi kalitesi hem de kavurlma sonrası kalitesi hakkında neler söyleyebilir? Türk kavurucular, yurt dışı kavuruculara göre daha mı kötü kavuruyor? (Bu soruyu ortalamaya göre yorumlamasını tercih ederim.)

Instagramdan gelen sorulardan bazılarını buraya yazayım :

- Kahve içerken yanında her hangi bir ürün tüketiyor mu? (çikolata,kurabiye,tütün)
- Şimdiye kadar içtiği en iyi kahve hangisidir?
- Kahve serüveninde unutamadığı bir anısı var mı?

+
- Barista olmak istiyorum ama ailemin geçimini sağlayabilir miyim?
- Kahve eğitimi alıp yurt dışına gitmek istiyorum MSA sertifikalı bir eğitim mi tercih etmeliyim yoksa SCA sertifikalı bir eğitim mi?

Bu forumda sabah akşam nasıl daha iyi kahve demleriz, suyu mu değiştirsek akış hızını mı değiştirsek yoksa yurt dışından çekirdek mi getirsek diye en ince detayına kadar tartışıyoruz.

Siz de hem 2 defa türkiye demleme şampiyonu olmuş hem de çok iyi bir kahve zincirinde barista trainer olarak çalışan Orkun Bey ile organizasyon yapıp sorularımızı yanıtlanmasını sağlıyorsunuz.

Muazzam bir iş, size ve Orkun Bey’e emekleriniz için çok teşekkürler.

Soruyu iletirseniz sevirim.

Kahve demlemekten mi yoksa içmekten mi daha çok keyif alıyor ?

Çok iyi bir çekirdeği hazır demlenmiş olarak servis edilmesi mi, yoksa kendi demleyip içmeyi mi tercih eder ?

Yayınlar youtube’dan da yapılsa çok iyi olur, instagram telefonu blokluyor ☺️

maalesef İstanbul'da internet altyapısında sıkıntı var şu anda :(

Aslında bağlantı problemi için söylememiştim, youtube’da olduğunda uygulama arka plandayken oynatabiliyorum ya da direkt tv’ye yansıtabiliyorım, instagram’da bu özellikler yok. Telefonda uygulama aktif durumda olması gerektiğinden telefonun kullanımını engelliyor.

Youtubeda ne zaman yayınlanır?

Geri