• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sokak hayvanları beslemesi

Lastdrip

Barista
İsim
Ali Aytaç
Merhaba arkadaşlar,
Biraz önce kedi beslenmesinden geldim. İstanbul Anadolu yakasindayim ve hava gerçekten soğuk. Kediler hem titriyor hem yemeye çalışıyor.
Hepinizden ricam bu soğukta kahvelerimiz elinizde sıcak evimizde keyif yaparken sokaklarda üşüyen ve aç bilaç dolanan sokak hayvanlarını unutmamanız. Bütçenizden cüzi bir miktar para ayırıp 15kg kuru mama alırsanız en azından mahallenizdeki canların kış ayını daha rahat atlatmalarini sağlayabilirsiniz.
Besleme yaparken de belli yerlere öbek öbek dökmek yerine mamayı bir duvar dibine yada kediler için güvenli olan bir alana uzunlamasına dökerseniz yerken kavga etmelerini engellemiş olursunuz.
Neden kediler diye soran arkadaşlar olacaktır, dostlar Ben sadece kedileri besliyorum çünkü bölgemde köpekleri besleyen ayrı bir arkadaş var o da sadece köpekleri besliyor.
Ayrıca şunu da ekleyeyim konunun vehametini anlatabilmek adına, artık bir çok ilçede çöp konteynerları yer altına alındı, bu iş insanlar için daha iyi olsa da sokak hayvanları için malesef çok daha kötü oldu. Eskiden çöp konteynerinden hayvanlar karnını doyurabilirken artık sadece insan eline bakar oldular bu imkanları da kalmadı artık. Zaten av yapmayı bilmiyor çoğu. Demem o ki herşeyin onlar için çok kısıtlı olduğu bu günlerde sokak canlarına bir kap yemekte siz koyun.

Çok güzel bir başlık olmuş. Kimi firmalar alışverişin yanında sokak hayvanları için bir miktar mama hediye gönderiyorlar. Özellikle tercih etmeye çalışıyorum bunları. İnsanların çoğu kendileri almaya üşeniyor bence fakat ellerinde olsa çantalarının bir köşesine 500 gr'lık mama koymak kimse için zor olmaz bana kalırsa. Bir kişinin tüm işi sırtlanmasındansa hepimiz bunu yaparsak çok daha faydalı olur diye düşünüyorum. Hatta bana fiyatı kalırsa cüzi bir miktar artırıp kahvekulübünün toplu alımlarında yanına bir miktar kedi maması bile yollattırabiliriz.

Biz eşimle kedilere yetişmeye çalışıyoruz ancak köpeklere ulaşamıyoruz. Köpeklerin durumu daha vahim zira onlar çöp konteynerlerine giremiyor, şehir dışına atılıyor vicdansız belediyeler tarafından. Ama gidip bunları bulup besleyen bakan muhteşem insanlar var. Patifood.com gibi satıcılar aracılığı bu gruplara mama gönderebiliyorsunuz. 15 kg köpek maması 110 tl civarı. Ben Ankara'da Yeşil Kulube isimli bir gruba gönderiyorum. Fotolarla instagramdan paylaşıyorlar faaliyetlerini. Bu tip gruplar ayrıca kaza geçiren kedi-köpeklerin her tür ameliyat ve tedavilerini yaptırıyor, gerçekten muhteşem insanlar. Ayda 1-2 kere gönderebilsek gerçekten çok faydamız dokunur arkadaşlar.

Son düzenleme:
Bu güzel başlığa da benim küçük bir katkım olsun diye şunu eklemek istedim, mümkünse beslemeyi ucuzundan bile olsa kuru mama ile yapmak en iyisi, yemek artıkları hızlı bir şekilde bozulup yiyen hem sahipli hem sahipsiz hayvanlara zarar verebiliyor. Özellikle pişmiş kemik içeren gıdalar ile besleme yapmamak lazım, oldukça kırılgan hale geldikleri için gastrointestinal sisteme sivri köşeleri ile tehdit oluşturuyorlar. Ne yazık ki iyi niyetle de olsa bunlara dikkat edilmeden yapılan beslemelerde zarar gören kedi ve köpeklere şahit olduğum için dikkat etmeye çalışıyorum.

Bir veteriner hekim adayı olarak bu başlığın forumda olmasından çok mutlu oldum. Ben büyük 15 kilogramlık mamalar alıp ufak zipli poşetlerle çantama koyuyorum. sokaktaki hayvanlara gördüğümde marketten salam alıp karnını doyurayım derken parazite boğmaktansa böyle hem daha sağlıklı hem de daha ekonomik oluyor. Herkese tavsiye edebilirim. Hepinize bol patili akşamlar :)

Bir veteriner hekim adayı olarak bu başlığın forumda olmasından çok mutlu oldum. Ben büyük 15 kilogramlık mamalar alıp ufak zipli poşetlerle çantama koyuyorum. sokaktaki hayvanlara gördüğümde marketten salam alıp karnını doyurayım derken parazite boğmaktansa böyle hem daha sağlıklı hem de daha ekonomik oluyor. Herkese tavsiye edebilirim. Hepinize bol patili akşamlar :)
hocam merhaba, ben kayserideyim ve şuanda burada ciddi kar yağışı var ve baya soğuk uzun zamandır kedilere sosis veriyorum öncesinde birkaç farklı kuru mama versemde kuru mamayı birtürlü yemiyorlar internetten bulduğum mama tariflerinide denedim mesela pirinç lapasıyla karıştırılmış yumurta gibi ama yok hiçbiri yemiyor ne zaman elimde sosisle aşağı insem peşimdeler. aç kalacaklarına sosis yesinler mantığıda pek doğru değil. zamanında yaş mama da aldım ama maddi açıdan sürdürülebilir değil. öneriniz var mı?

hocam merhaba, ben kayserideyim ve şuanda burada ciddi kar yağışı var ve baya soğuk uzun zamandır kedilere sosis veriyorum öncesinde birkaç farklı kuru mama versemde kuru mamayı birtürlü yemiyorlar internetten bulduğum mama tariflerinide denedim mesela pirinç lapasıyla karıştırılmış yumurta gibi ama yok hiçbiri yemiyor ne zaman elimde sosisle aşağı insem peşimdeler. aç kalacaklarına sosis yesinler mantığıda pek doğru değil. zamanında yaş mama da aldım ama maddi açıdan sürdürülebilir değil. öneriniz var mı?
merhaba hocam konuyu çok dağıtmadan ufaktan bir şeyler söyleyeyim. sokak kediler ev kedileri kadar gurme değillerdir. aç kalan kedi zorla da olsa kuru mamayı yer. sadece bazen çok sert olduğu için ısırma problemi yaşıyorlar. burada hafif ılık suyla ıslatılıp mamanın birazcık şişmesi sağlabanilir belki. ama dediğim gibi zorda kalınca illa kuru mamayı yiyeceklerdir. kuru mama markanızı değiştirin. daha az konsantre mamalar alın. marka vermek gerekirse sokak hayvanları için trendline önerebilirim. iyi akşamlar :)

Merhaba, kuru mamayi sosisin içine koyarak verebilirsiniz. Zamanla sosisi azaltarak sadece kuru mama verdiğinizde yemeye başlayacaklardir. Yeterki tadını alsınlar, keza kuru mamalar hele ucuz olanlar o kadar lezzetli oluyor ki kediler bayılıyor.

merhaba hocam konuyu çok dağıtmadan ufaktan bir şeyler söyleyeyim. sokak kediler ev kedileri kadar gurme değillerdir. aç kalan kedi zorla da olsa kuru mamayı yer. sadece bazen çok sert olduğu için ısırma problemi yaşıyorlar. burada hafif ılık suyla ıslatılıp mamanın birazcık şişmesi sağlabanilir belki. ama dediğim gibi zorda kalınca illa kuru mamayı yiyeceklerdir. kuru mama markanızı değiştirin. daha az konsantre mamalar alın. marka vermek gerekirse sokak hayvanları için trendline önerebilirim. iyi akşamlar :)
Peki teşekkür ederim birde bunu deneyimim yine yemezlerse zorda kalmıyorlar demekki.

Mükemmel bir başlık elinize sağlık. Aylık 15-20kg sokak için mama tüketimimiz var. Kışın fazla fazla bıraktığımız için biraz daha artıyor. Eskiden temizmamadan alıyorduk fakat her ay alışta fiyat hep yukarı doğru değişiyor. Fiyat avantajlı 15kg civarı kedi köpek maması fırsatı denk gelirse de buradan paylaşalım. Özellikle kediler bazı mamaları açlıktan ölseler de yemiyorlar. Ucuz fiyatlı yeni bir marka alırken de bu yüzden tereddüt ediyoruz. Yardımlaşma bu açıdan da iyi olur.

Bu sosis işi alması, küçük küçük kesmesi, soğukta kuruması yüzünden sürdürülemez olunca ve parazit riskinin ciddi sonuçları olabildiğini okuduktan sonra daha önce kuru mama girişimlerim sonuç vermese de birkaç sokak ilerideki veterinere gittim durumumu anlattım ve önerdikleri kuru mamayı aldım. Aldığım kuru mama 1.5kilosu 20lira olan econature tavuklu kedi maması, bu mamayı sosise saldırdıkları kadar saldırmasalarda yediler bu durumda 15kglik almak için veterinere gittiğimde 200₺ fiyat verdiler İnternet araştırması sonucu 155₺ ye buldum. @cmscoffee hocama sorum şu bu mamada 15kg alayım mı, marka hakkında görüşleriniz nedir? Sizin önerdiğiniz trendline mama ile çokta fiyat farkı yok ama 15kg alacağım için yiyeceklerinden emin olmak istiyorum.

Bu sosis işi alması, küçük küçük kesmesi, soğukta kuruması yüzünden sürdürülemez olunca ve parazit riskinin ciddi sonuçları olabildiğini okuduktan sonra daha önce kuru mama girişimlerim sonuç vermese de birkaç sokak ilerideki veterinere gittim durumumu anlattım ve önerdikleri kuru mamayı aldım. Aldığım kuru mama 1.5kilosu 20lira olan econature tavuklu kedi maması, bu mamayı sosise saldırdıkları kadar saldırmasalarda yediler bu durumda 15kglik almak için veterinere gittiğimde 200₺ fiyat verdiler İnternet araştırması sonucu 155₺ ye buldum. @cmscoffee hocama sorum şu bu mamada 15kg alayım mı, marka hakkında görüşleriniz nedir? Sizin önerdiğiniz trendline mama ile çokta fiyat farkı yok ama 15kg alacağım için yiyeceklerinden emin olmak istiyorum.
Hocam bu sosis salam kadar sevilmeyen mamalar için eğitmen bir arkadaşımızın şöyle bir önerisi vardı, mamaları birkaç saat veya bir gece sosis/salam ile aynı pakette bekletince kokusu mamaya geçiyor, bunu tekrar tekrar da kullanabiliyorsunuz.

Ben bunu veriyorum sokaktaki canlara. Bayıla bayıla yiyorlar hatta peşimde geziyorlar. Ben 15kg 119tl ye almıştım şimdi baktım 219tl olmuş 100tl birden zam gelmiş. Ama yapabilecek bir şey yok biz doyuyorsak onlarda doymalı! Mama arayışı içinde olan arkadaşlara bu mamayi tavsiye ederim zira daha yemem diyen olmadı.

Ekli dosyalar

• IMG_20210125_230302.jpg
    IMG_20210125_230302.jpg
    101.2 KB · Görüntüleme: 23
kuru mamanın üzerine bir miktar somon yağı damlatabilirsiniz. bazı kediler için yaş mama hissi oluşturuyor.

hocam 5 6 kediden bahsediliyorsa 15kg alınabilir. 15kgnin avantajı ucuz olması ama dezavantajı da büyük bir ambalaj olduğu için aromaları kaçıyor ve hatta mikro küflenmeler bile görülebiliyor. naçizane hesabımı 1 ayda bitirebileceğim kadar hesaplıyorum. 1 ayda 15kg mamayı bitiririm derseniz tabii ki en mantıklısı bu olacaktır. econature de ekonomik sınıf mama grubu arasında hiç kullanmadım ama kimseden de bu çok kötü diye bir şey duymadım. küçük kutularını sevdilerde büyüğünü de alabilirsiniz bence diyebilirim.

bir de malum kış geldi minik patilere su ve mama koyuyoruz. ama soğuk gecelerde koyduğumuz sular donabiliyor. su kabını koyarken içine 1 2 damla zeytinyağı damlatırsanız donmasını engelleyecektir. hepinize sevgiler

hocam 5 6 kediden bahsediliyorsa 15kg alınabilir. 15kgnin avantajı ucuz olması ama dezavantajı da büyük bir ambalaj olduğu için aromaları kaçıyor ve hatta mikro küflenmeler bile görülebiliyor. naçizane hesabımı 1 ayda bitirebileceğim kadar hesaplıyorum. 1 ayda 15kg mamayı bitiririm derseniz tabii ki en mantıklısı bu olacaktır. econature de ekonomik sınıf mama grubu arasında hiç kullanmadım ama kimseden de bu çok kötü diye bir şey duymadım. küçük kutularını sevdilerde büyüğünü de alabilirsiniz bence diyebilirim.
Ben bu sorunu 15kg paketin ağzını küçücük kesip 3kg lik kaba yemi aktardiktan sonra paket mandaliyla büyük paketin mümkün mertebe havasını alıp mandalla kitleyip bırakıyorum. Çok fazla aroma kaybı yaşanmıyor Bu şekilde aklınızda olsun.

Arkadaşlar, sokaktaki kedişler sarı paketlerdeki etli/balıklı Friskies kuru mamayı çok severek yiyiyorlar. Biz migros ve carrfourda yüzde 25/40/50 indirimler olduğunda bolca alıyoruz. Bir dahaki indirime kadar yetiyor. 1,7 kglık paketlerde olduğu için aroma kaybı olmuyor. Tavsiye ederim. Şu an yüzde 25 indirim var.

Selam dostlar,

Pandemi bizleri olduğu gibi sokak hayvanlarınıda vurdu. Pandemi sebebiyle ziyarete kapatılan orman da, hayvanlar hem açlık hem de soğuk ile mücadele ediyorlar. Fırsat buldukça mama ve yemek götürüyorduk. Havanın soğuması sonrası ziyaretlerimizde hayvanların barınma ihtiyacınında olduğunu farkettik. Şahsımın da arasında bulunduğu bir grup hayvan sever ile köpekler için kulübeler inşa ettik. Toplam 12 kulübenin 6 sı bitti. Önümüzde ki hafta sonu kar yağışı gözüktüğü için, bugün biten kulübeleri gidip yerleştirdik. Bir çok gönüllü kişinin maddi manevi gayreti ile böyle bir iş çıktı ortaya çıktı.

IMG_3743.jpg
IMG_9847.jpg
IMG_1308.jpg

Geri