• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Soğuk Kahvelerde Tat Almanın Bir Yolu Var Mıdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dmnebbkr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dmnebbkr

Barista
Arkadaşlar sorum açık ve bu konuda geçen seneden beri uğraş veriyorum ve birçok soğuk kahve demleme yöntemini denedim ancak hiçbirinde sıcak kahvede aldığım aromaları alamadım hatta hiç alamadım desem yeridir. Sizce boşuna mı uğraş veriyorum? Soğuk kahve tüketiminde sıcak kahve gibi aroma beklemek hayal midir?

O şiddette beklemek hayal, zaten kimyasal olarak da mümkün değil. Ama bu aromatik soğuk kahve içemeyiz demek değil. Switch, clever vs tarzı Immersion bir filtreli demleyici ile, asiditesi yüksek kahvelerle Japanese yöntemler tavsiye ederim.

ben de japoncuyum, diğer yöntemlere göre bir tık daha iyi ama öyle sıcak kahve gibi düşünmeyin, yanına yaklaşamaz.

en güzel soğuk kahvemi bir paketin içinde kalan çekirdekle yapmıştım yine japon yöntemle. çekirdeğin ne olduğunu bilmiyordum ama 2-3 ay geçmişti kavrum tarihinden. 15 gram kalmış. soğuk demleyeyim bunu nasılsa tat alamayacağım dedim. ilk yudumu almamla birlikte şok oldum. kahve forumda efsane olan guji ana sora'ydı (gerçek olan), sıcak haliyle tadı da çok yakındı. yani bu durum da çekirdekle çok alakalı. bombe'nin uyacağını düşünüyorum ben ama daha demlemedim, soğuk sezonunu açmadım henüz.

Kahveyi demlemeye bırakırken limon kabuğu karpuz damla çikolata gibi şeyleri de içine atsak nasıl bir sonuç elde ederiz deneyen var mı acaba

Normal v60 yaptıktan sonra bardağı 3 4 kez aynı filtreden geçirip dışarıda soğumaya bırakın. bir saat sonra dolaba alın iyice soğuyunca içersiniz efso oluyor. Ama filtreleme çok önemli ne kadar çok filtreleme o kadar güzel soğuk kahve. içinde kahve partikülü kalırsa demlenmeye devam ediyor. Burda çift kat kağıt filtre de kullanılabilir. daha iyi sonuç verir.

Bide resmi aeropress tarifi de çok güzel oluyor. kahvetrip kanalında var.

Bir de soğuk kahve yaparken kahve tüketimi yüksek olduğu için genelde vasat kahveler kullanılıyor (sizin özelinizde konuşmuyorum), dolayısıyla olağanüstü şeyler beklemek hayalcilik oluyor.

En son soğuk kahveyi Kawa El Paraiso 2 ile (Frambuaz aromalı olan) Puck Puck'ta demlemiştim. Çılgın aromatik ve güzeldi kahve.

Arkadaşlar sorum açık ve bu konuda geçen seneden beri uğraş veriyorum ve birçok soğuk kahve demleme yöntemini denedim ancak hiçbirinde sıcak kahvede aldığım aromaları alamadım hatta hiç alamadım desem yeridir. Sizce boşuna mı uğraş veriyorum? Soğuk kahve tüketiminde sıcak kahve gibi aroma beklemek hayal midir?
Soğuk demleme bir fantazi, tat sorun, koku belki

Geri