• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Soğuk kahve için hangisini önerirsiniz? Dripster vs Hario Water Drippter

tanerkosar

Barista
İsim
Taner
Daha fazla  
İsim
Taner
Herkese merhaba.Eve cold brew için ekipman almayı düşünüyorum. Dripster ve hario water dripper arasında kaldım. Arada iki kat fiyat farkı var. Dripsterin galiba en önemli avantaji damla hızı ayarı yapılabiliyor. Fiyat farkına değecek bir avantaj yaratır mı? Düşünceleriniz nedir?

Ekli dosyalar

• 503_1492082385_VX1.jpg
    503_1492082385_VX1.jpg
    31.3 KB · Görüntüleme: 25
  • 10674141528114.jpg
    10674141528114.jpg
    10.8 KB · Görüntüleme: 30
Elinizde aeropress veya delter press varsa halihazırda maliyeti daha da düşürmek için puckpuck bir seçenek olabilir. Henüz demleme yapamadım puckpuck ile ama yapınca tecrübelerimi yazacağım buraya.

Herkese merhaba.Eve cold brew için ekipman almayı düşünüyorum. Dripster ve hario water dripper arasında kaldım. Arada iki kat fiyat farkı var. Dripsterin galiba en önemli avantaji damla hızı ayarı yapılabiliyor. Fiyat farkına değecek bir avantaj yaratır mı? Düşünceleriniz nedir?
Hario da 45-60 dk arası bitiyormuş, Dripster da belki süresel anlamda daha uzun sürede bittiğinden çözünme açısından daha avantajlı olabilir.

Elinizde aeropress veya delter press varsa halihazırda maliyeti daha da düşürmek için puckpuck bir seçenek olabilir. Henüz demleme yapamadım puckpuck ile ama yapınca tecrübelerimi yazacağım buraya.
Hocam şimdi fiyatına baktım da 300 küsür lira fiyatı var. Harioyla aynı. Tek artısı damlama ayarı kontrol edilebiliyor galiba. Bu zahmete değer mi bilmiyorum...

Hocam şimdi fiyatına baktım da 300 küsür lira fiyatı var. Harioyla aynı. Tek artısı damlama ayarı kontrol edilebiliyor galiba. Bu zahmete değer mi bilmiyorum...
Puckpuck fiyatı 295 tl hocam, hario ile arasında 50 tl fark var. Ben dripster ile hario benzer fiyatta sanmıştım ama değilmiş. Yani puckpuck ve hario arasında anlamlı bir fiyat farkı yokmuş dediğiniz gibi. Bu noktada konu damlama ayarı konusuna geliyor. Bu konuda hario water dripper ile delter cold drip benzerlik gösteriyor. Puckpuck almadan önce @batugen Batu Bey'in hem puckpuck hem de getirilmesi planlanan delter cold drip hakkında fikirlerini almak istedim. Delter cold drip de akış tıkandığı zaman (hario water dripper için de geçerli sanıyorum) kullanıcının yapacak pek bir şeyi kalmıyormuş. Yoksa ayar yaparak ideal demlemeyi kendi damak tadıma uyarlamayı çoğu kişinin aksine bir artı değil de ekstra bir zahmet olarak görüyordum aslında. Ancak dediğim gibi tıkanma olduğunda ne yaparım diye düşününce vazgeçtim delter cold drip'ten. Bu benim düşüncemdi elbette, sizi yanlış yönlendirmek istemem. Sonuçta şu aşamada hiçbirini deneyimlemedim, elimde yeni aldığım puckpuck var ama delter press'im yanımda değil. Denediğimde fikirlerimi yazmak isterim.

Şu sıcak günlerde sıcak kahve içmek iyice zorlaştığı için soğuk demlemek için bir ekipman arıyordum. Bu arkadaşa denk geldim:

Piyasada 350 TL civarında. Bu linkte 309 TL. Üstüne de sepette 30 TL düşüyor. Bana bayağı avantajlı geldi aldım. Sizlerin de bilgisi olsun

Dipnot: Ekipman hakkında hario'nun videosu vs. dışında pek bilgim yok. O yüzden gelince göreceğim. Dripster ve Shiziku'nun yanında bu fiyata denenir diye düşündüm. Zaten fiyatı da bu riski almaya müsaitti.
dun 300 uzeri 30 tl indirim vardi. Belki yine gelebilir ama fiyati uygun. Bilginiz olsun

Internetten kisa bir arastirma yaptim. Anladigim kadariyla Hario bu ekipman ile ideal cozunme suresini amaclamis. O yuzden de iki kat fiyat farki vermek gereksiz geldi. Ama gelince sorularinizi seve seve cevaplarim

Son düzenleme:
dun 300 uzeri 30 tl indirim vardi. Belki yine gelebilir ama fiyati uygun. Bilginiz olsun

Internetten kisa bir arastirma yaptim. Anladigim kadariyla Hario bu ekipman ile ideal cozunme suresini amaclamis. O yuzden de iki kat fiyat farki vermek gereksiz geldi. Ama gelince sorularinizi seve seve cevaplarim
Hocam merhabalar,

Ben de tam @tanerkosar Hocam'ın açtığı konudaki iki ekipmanı araştırıyordum. Konusu var mı diye foruma bakayım diye girdim 2 gün önce açılmış :) Öncelikle 2 gün ile 30 lira indirimi kaçırdığıma üzüldüm.

Bana da 600 lira çok geldiği için ve cold brew çok sevdiğim için, en azından evdeki ekonomik imkanlarla yapabilmek için bu cihaz makul geldi. Lütfen denedikten sonra gözlemlerinizi ve düşüncelerinizi aktarır mısınız. Büyük ihtimalle ilk fırsatta ben de bir tane alacağım :)

Hocam merhabalar,

Ben de tam @tanerkosar Hocam'ın açtığı konudaki iki ekipmanı araştırıyordum. Konusu var mı diye foruma bakayım diye girdim 2 gün önce açılmış :) Öncelikle 2 gün ile 30 lira indirimi kaçırdığıma üzüldüm.

Bana da 600 lira çok geldiği için ve cold brew çok sevdiğim için, en azından evdeki ekonomik imkanlarla yapabilmek için bu cihaz makul geldi. Lütfen denedikten sonra gözlemlerinizi ve düşüncelerinizi aktarır mısınız. Büyük ihtimalle ilk fırsatta ben de bir tane alacağım :)
hocam selamlar,

bugün gelecek gibi gözüküyor. Gelir gelmez deneyeceğim, yorumlarımı paylaşırım.

Musluklu olmadığı için iade etmeyi düşünüyordum ama şu iki linki gördükten sonra vazgeçtim:

https://alternativebrewing.com.au/products/hario-drop-water-dripper (overview kısmına bakabilirsiniz)

Hem fiyatı uygun, hem de akış hızının kendiliğinden ayarlanmış olma sebebinin en ideal akış hızı olması gibi gözüküyor. Yani aslında hario, ideal akış hızını bu şekilde tutarak, aroma ve çıktıyı en uygun şekilde vermeyi amaçlamış gibi.

Eğer akıştan memnun kalmazsam da; . Eralp Orhan'ın videosundaki gibi alırım bir serum kendime göre ayarlarım dedim. O yüzden iade etmeyip, kullanacağım. Fiyat bazında diğerleri ile karşılaştırıldığında da çok uygun.

Kullandıkça güncelleme yaparım :)

Selamlar, Aliexpress üzerinden Timemore Ice Dripper sipariş ettim. Size de onu öneririm. Fiyat olarak 400tl falan geliyor.

hocam selamlar,

bugün gelecek gibi gözüküyor. Gelir gelmez deneyeceğim, yorumlarımı paylaşırım.

Musluklu olmadığı için iade etmeyi düşünüyordum ama şu iki linki gördükten sonra vazgeçtim:

https://alternativebrewing.com.au/products/hario-drop-water-dripper (overview kısmına bakabilirsiniz)

Hem fiyatı uygun, hem de akış hızının kendiliğinden ayarlanmış olma sebebinin en ideal akış hızı olması gibi gözüküyor. Yani aslında hario, ideal akış hızını bu şekilde tutarak, aroma ve çıktıyı en uygun şekilde vermeyi amaçlamış gibi.

Eğer akıştan memnun kalmazsam da; . Eralp Orhan'ın videosundaki gibi alırım bir serum kendime göre ayarlarım dedim. O yüzden iade etmeyip, kullanacağım. Fiyat bazında diğerleri ile karşılaştırıldığında da çok uygun.

Kullandıkça güncelleme yaparım :)

Vallahi hocam serum çözümüne bayıldım, benim de aklımda buna benzer bir çözüm vardı ama Eralp hocam 10 numara çözmüş :)

Her ne kadar bazı önceliklerden dolayı bu yaz alma planımı rafa kaldırma ihtimalim olsa da, yine de yorumlarınızı bekliyorum :)

Şimdiden güle güle kullanın ve afiyet olsun

Selamlar, Aliexpress üzerinden Timemore Ice Dripper sipariş ettim. Size de onu öneririm. Fiyat olarak 400tl falan geliyor.
Hocam merhaba,

Bahsettiğiniz ürünü inceledim ve gerçekten güzel duruyor. Memnun musunuz?

Ancak fiyat konusunda kafam karıştı, amazon amerika üzerinden sipairş vermek mümkün ancak vergiler dahil 93 (33 dolar vergi) dolar olarak gözüküyor. Aliexpress'te ise nereden aldınız? Çünkü 5-6 tane satıcı çıkıyor ancak sadece biri satmış diğerleri henüz satmamış gözüküyor. Satmış olan ise 60 dolardan satıyor vergi hariç, ki hemen hemen amazon ile aynı rakam denk geliyor.

Siz 400 liraya alalı çok olmuş olaiblir mi acaba :)

Hocam merhaba,

Bahsettiğiniz ürünü inceledim ve gerçekten güzel duruyor. Memnun musunuz?

Ancak fiyat konusunda kafam karıştı, amazon amerika üzerinden sipairş vermek mümkün ancak vergiler dahil 93 (33 dolar vergi) dolar olarak gözüküyor. Aliexpress'te ise nereden aldınız? Çünkü 5-6 tane satıcı çıkıyor ancak sadece biri satmış diğerleri henüz satmamış gözüküyor. Satmış olan ise 60 dolardan satıyor vergi hariç, ki hemen hemen amazon ile aynı rakam denk geliyor.

Siz 400 liraya alalı çok olmuş olaiblir mi acaba :)
Selamlar, daha yeni sipariş verdim elime ulaşmadı ama sonuçta Timemore her ürününden memnun kaldım bundan da kalacağıma eminim :D Ben indirim koduyla beraber aldım internette biraz bakının 10- 20 dolar indirim kodları kolaylıkla bulunabiliyor. Satıcının ismi Leshu bu arada.

Ben Eralp Orhan'ın videosundan hareketle evde bu düzeneği hazırladım. Çok güzel lezzetli bir kahve demledim. :)

Öncelikle serum torbası diyince anlamıyorlar, medikalcide satılıyor, beslenme torbası diye sorduğunuzda veriyorlar.

Bir tahta çubuğu vitrinin üstüne bantlayıp ona astım besleme torbasını, kapağından içeri buzlar sığıyor.

IMG_20210515_194721.jpg

Take-away plastik bardaklardan kullandım, kavanoza akış kesilmesin ,yanlardan hava akışı olsun diye kestiğim parçaları 4 yerinden bantladım. Alt kısmını da büyük iğneyle fazlaca deldim.

IMG_20210515_214907.jpg

IMG_20210515_214918.jpg

Ben Eralp Orhan'ın videosundan hareketle evde bu düzeneği hazırladım. Çok güzel lezzetli bir kahve demledim. :)

Öncelikle serum torbası diyince anlamıyorlar, medikalcide satılıyor, beslenme torbası diye sorduğunuzda veriyorlar.

Bir tahta çubuğu vitrinin üstüne bantlayıp ona astım besleme torbasını, kapağından içeri buzlar sığıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 12762

Take-away plastik bardaklardan kullandım, kavanoza akış kesilmesin ,yanlardan hava akışı olsun diye kestiğim parçaları 4 yerinden bantladım. Alt kısmını da büyük iğneyle fazlaca deldim.

Ekli dosyayı görüntüle 12764

Ekli dosyayı görüntüle 12763
Muazzam : )

Takdir ettim sizi.

Sonuçta şu aşamada hiçbirini deneyimlemedim, elimde yeni aldığım puckpuck var ama delter press'im yanımda değil. Denediğimde fikirlerimi yazmak isterim
Bugün puckpuck ile ilk demlememi gerçekleştirdim. Orijinal tarifi uyguladım, 38 g orta kalınlıkta (comandante 28 klik uygundur diye düşündüm) kahve, 400 ml su ve 100 g buz. Kahvem Williams Roastery Brazil Limpo idi, yani cold drip için teorik olarak uygundu. Demleme 2,5 saat sürdü. Burda da sorun yok, her şey yolunda ama çıktıya baktığımda pek hoşlanmadım. Japanese cold brew ile tatsal açıdan benzer doğrultudaydı. Ondaki gibi asidite denemeyecek baskın ekşilik ve burukluk vardı. Gövde ise beklediğimden düşük oldu, zira bu kahvenin gövdesi oldukça yüksekti. Sonuç olarak fincandan yana korkum acılıkken ters köşe oldum. Demlemede bariz bir hata yaptığımı da zannetmiyorum, en fazla öğütüm kalınlığı birkaç klik eksik ya da fazla olmuştur. Dışarıda cold brew tüketmediğimden net bir şey söyleyemiyorum. Belki olması gereken tat budur fakat bana hitap etmiyordur orasını bilemiyorum. Lezzeti bir kenara bırakırsak işlevsel olarak puckpuck herhangi bir zorluk çıkarmadı. Uygulaması ile ayarlaması çok rahattı. Delter ile uyum sorunu yok. Akışda spontan kesilme olmadı yalnız 1 saat kadar sonra 55-60 dpm olan değer 35-40 dpm'lere düştü. Ben müdahale ettim bu noktada ama etmesem daha iyi olabilirdi belki. Burukluk ve ekşilik bir nebze azalabilirdi.

@CanK Çok güzel olmuş. Birkac sorum olacaktı :
1. Damlama ayarını nasıl yaptınız ?
2. Kaç gr kahveyi hangi oranda öğüttünüz ?
3. Demleme ne kadar sürdü ?
4. Son olarak bu torbaların fiyatı nedir ?

@CanK Çok güzel olmuş. Birkac sorum olacaktı :
1. Damlama ayarını nasıl yaptınız ?
2. Kaç gr kahveyi hangi oranda öğüttünüz ?
3. Demleme ne kadar sürdü ?
4. Son olarak bu torbaların fiyatı nedir ?
Teşekkür ederim. Tabii seve seve cevaplayayım☺️

1. Damlama ayarını, sıkıştırma aparatı ile yapıyorum. Saniyede bir damla olacak şekilde ayarlıyorum.
2. Timemore 14 Click 60gr kahve, 200gr buz, 400gr oda sıcaklığında su. Buz fazla ya da az olmamalı.
3. 4 saat civarı.
4. 12.5 TL verdim.

@CanK Çok teşekkür ederim. Bende de Timemore Chestnut Slim var 14 klik çok ince kalmıyor mu ? Ben genelde kavanozda yaptığım Cold brew için 24 klik kullanıyorum .

Evet arkadaşlar, hario water dripper drop ile 6. demlememi de yaptım. O yüzden faydalı olması adına almayı düşünen arkadaşlar için birkaç fikir beyan etmek isterim.

Öncelikle demlemelerimi 60 gr kahve 650 gr su (50gr'ı blooming) ile yaptığımı belirtmek isterim.

Üst hazne maksimum 700 ml civarı su almakta. Ben pek zorlamıyorum.

Şöyle söyleyeyim akış gayet hızlı, hızlı olmasını engellemek adına bayağı ince öğütümlere indim -ki inmeye müsaade ediyor ve cold brew'larda alınan daha az aromatik tatlar yerine, ciddi aromalarını alabileceğiniz güzel bardaklar çıkardığını söyleyebilirim. Akışı da hario verimli bir şekilde ayarlamıştır diye düşünüyorum, koskoca hario :d

Hem mizudashi, hem de bunu kullandığımdan dolayı; bu arkadaşı çok daha fazla beğendiğimi, immersion metodlu cold brewlarda içtiğim kahvelerin genel olarak "kahve" kahvesi olduğunu fark ettiğimi de belirteyim.

Yalnız dediğim gibi akış gayet hızlı, ben molent ile 24 kliklere kadar indim. 600 ml suyu 35-40 dakika civarında çıkartıyor.

Bence en önemli hususlardan birisinin de kahveyi çok fazla absorbe etmeyip, neredeyse 650 ml sudan, 580-600 ml kahve çıktısı alıyor olmam. Bu bu cihazlar için bayağı başarılı bir oran.

İki gün buzdolabında muhafaza edilebiliyor, sonrası patates. Yani içilebilir ama zaten 600 ml kahve iki günde içiliyor genel olarak.

Şimdi bir de beslenme torbası sipariş edip, uzun süreli drip demleme yapıp bu ikisini karşılaştıracağım.

Özet: Bir cold drip demlemesinin gayet kısa süre içerisinde gerçekleşmesi avantaj mıdır dezavantaj mıdır deneyenler karar versin. Ancak ben kesinlikle çok büyük avantaj olarak görüyorum. Çok kısa sürede, bir soğuk demleme yönteminden beklenmeyecek derecede aromatik bir kahve hazır oluyor. O yüzden öneririm. Bir de hazırlaması demlemesi vs. çok kolay. Kahveyi koy, suyu koy. Bırak kendi kendine hazırlansın.

Plase: Aliexpress'te yer alan Timemore Cold Dripper ve Cafede Kona Cold Dripper da aklımı çelmedi değil. Fakat Timemore'un kapasitesi 400 ml, yani çok düşük ve kahve çıktısının ml olarak düşük olduğu yorumlarını gördüm. O yüzden vazgeçtim. Cafede Kona'ya ise bence şans verilebilir fakat ben zaten bu arkadaştan memnun kaldım. Bir de cafede kona 450, timemore 500 küsür yanlış hatırlamıyorsam. Vergisi mergisi stresi neredeyse iki katına geliyor.

İndirim ile yaklaşık 270 TL'ye aldım. Özellikle soğuk kahve seven dostlarım için üzmeyecek bir ekipman olduğunu düşünüyorum. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım.

Edit: Dripster konu başlığında karşılaştırmayı unutmuşum :d Eğer çok yavaş demlenen bir demleme stili tercihim olursa da 650-700 küsür lira verip dripster alacağıma, 10-12 liraya bir beslenme torbası alır, water dripper drop ile birlikte kullanırım düşüncesindeyim.

Evet arkadaşlar, hario water dripper drop ile 6. demlememi de yaptım. O yüzden faydalı olması adına almayı düşünen arkadaşlar için birkaç fikir beyan etmek isterim.

Öncelikle demlemelerimi 60 gr kahve 650 gr su (50gr'ı blooming) ile yaptığımı belirtmek isterim.

Üst hazne maksimum 700 ml civarı su almakta. Ben pek zorlamıyorum.

Şöyle söyleyeyim akış gayet hızlı, hızlı olmasını engellemek adına bayağı ince öğütümlere indim -ki inmeye müsaade ediyor ve cold brew'larda alınan daha az aromatik tatlar yerine, ciddi aromalarını alabileceğiniz güzel bardaklar çıkardığını söyleyebilirim. Akışı da hario verimli bir şekilde ayarlamıştır diye düşünüyorum, koskoca hario :d

Hem mizudashi, hem de bunu kullandığımdan dolayı; bu arkadaşı çok daha fazla beğendiğimi, immersion metodlu cold brewlarda içtiğim kahvelerin genel olarak "kahve" kahvesi olduğunu fark ettiğimi de belirteyim.

Yalnız dediğim gibi akış gayet hızlı, ben molent ile 24 kliklere kadar indim. 600 ml suyu 35-40 dakika civarında çıkartıyor.

Bence en önemli hususlardan birisinin de kahveyi çok fazla absorbe etmeyip, neredeyse 650 ml sudan, 580-600 ml kahve çıktısı alıyor olmam. Bu bu cihazlar için bayağı başarılı bir oran.

İki gün buzdolabında muhafaza edilebiliyor, sonrası patates. Yani içilebilir ama zaten 600 ml kahve iki günde içiliyor genel olarak.

Şimdi bir de beslenme torbası sipariş edip, uzun süreli drip demleme yapıp bu ikisini karşılaştıracağım.

Özet: Bir cold drip demlemesinin gayet kısa süre içerisinde gerçekleşmesi avantaj mıdır dezavantaj mıdır deneyenler karar versin. Ancak ben kesinlikle çok büyük avantaj olarak görüyorum. Çok kısa sürede, bir soğuk demleme yönteminden beklenmeyecek derecede aromatik bir kahve hazır oluyor. O yüzden öneririm. Bir de hazırlaması demlemesi vs. çok kolay. Kahveyi koy, suyu koy. Bırak kendi kendine hazırlansın.

Plase: Aliexpress'te yer alan Timemore Cold Dripper ve Cafede Kona Cold Dripper da aklımı çelmedi değil. Fakat Timemore'un kapasitesi 400 ml, yani çok düşük ve kahve çıktısının ml olarak düşük olduğu yorumlarını gördüm. O yüzden vazgeçtim. Cafede Kona'ya ise bence şans verilebilir fakat ben zaten bu arkadaştan memnun kaldım. Bir de cafede kona 450, timemore 500 küsür yanlış hatırlamıyorsam. Vergisi mergisi stresi neredeyse iki katına geliyor.

İndirim ile yaklaşık 270 TL'ye aldım. Özellikle soğuk kahve seven dostlarım için üzmeyecek bir ekipman olduğunu düşünüyorum. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım.

Edit: Dripster konu başlığında karşılaştırmayı unutmuşum :d Eğer çok yavaş demlenen bir demleme stili tercihim olursa da 650-700 küsür lira verip dripster alacağıma, 10-12 liraya bir beslenme torbası alır, water dripper drop ile birlikte kullanırım düşüncesindeyim.
Aslında puck puck ile aynı fiyata geliyor.Aero ya da delter ı olan birine puk puk daha mantıkli gibi.Puk Puk da buz koyup daha soguk suyla demleme avantajı var.Ama bu da baya pratikmiş.Bende delter aero yok şuan.Bundan alsam mı bilemedim simdi.Amacim
Pratik şekilde hazırlamak.Çıktı miktari ve hazirladigi süre cazip gorunuyor

Geri