• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Soğuk Buhar ile Demleme Denemesi

ttuna64

Üye
İsim
Tuncay
Daha fazla  
İsim
Tuncay
Espresso Makinesi
Lelit Elizabeth + LelitGrace
Değirmen
Euroka Mıgnon Specialita, Breville BCG600,Tımemore Chestnut G1S
Ekipmanlar
STUDYRAC a400 Coffee Roaster, Hand made cold drıp, Home Coffee Roaster-4 wıth Artisan (DIY)
Merhaba
Şu an üniversitede okuyan oğluma bebekliğinde aldığım soğuk buhar makinesini evde bulunca çok sevindim.İyice temizledim.
Bu sabah işe giderken kendi kavurduğum 10 gr E.yırgacheffe çekirdeğini Tımemore chestnut G1 ile 24 klikte öğüttüm Dün soğuk buhar makinesinin üstüne bir hortum,.hortumun ucunada 1.5 litrelik pet şişenin yarısını kesip monte etmiştim.Kesik bölümü v60 üzerine yerleştirip bant ile buhar kaçmasını azalttım.
Sabah 8.30 -12 arasında yaklaşık 35 ml elde ettiğim özüt mükemmel idi.Bu mükemmel tadı ne cold dripte, ne v60 da , ne de espresso makinemden alamamıştım.Paylaşmak istedim.Biraz daha üzerinde çalışmam gerekecek
thumbnail_IMG_5008.jpgthumbnail_IMG_5011.jpgthumbnail_IMG_5015.jpg
 
Son düzenleme:
Boğaziçi’li birkaç arkadaş da “sıcak su ile demleme var, sıcak buhar ile de (espresso), soğuk su ile demleme var da soğuk buhar niye olmasın” diye bir girişim başlatmışlardı:

 
Boğaziçi’li birkaç arkadaş da “sıcak su ile demleme var, sıcak buhar ile de (espresso), soğuk su ile demleme var da soğuk buhar niye olmasın” diye bir girişim başlatmışlardı:

Geçen sene bende okumuştum.Ev ortamında nasıl bir şeyler yapılabilir denemesi idi.Akşama cold drip sistemine uyarlamaya çalışacağım
 
Geri
Üst