• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sizce Melodrip mi lily drip mi?

Coffe.matto

Yeni Üye
İsim
Ahmet
Daha fazla  
İsim
Ahmet
V60 ile demleme yaptıgım zaman cogu zaman tıkanma sorunu oluyor. Bende bu sorunu çözmek için lily drip veya Melodrip arasında kaldım. Melodrip satış fiyatını da göz önüne alarak sizce hangi ekipmanı almalıyım.

V60 ile demleme yaptıgım zaman cogu zaman tıkanma sorunu oluyor. Bende bu sorunu çözmek için lily drip veya Melodrip arasında kaldım. Melodrip satış fiyatını da göz önüne alarak sizce hangi ekipmanı almalıyım.
Bence öncelikle tıkanmanın sebebini bulmaya çalışın. Damlaticinizdan mi (orjinal hario mu), Filtre kağıdından mi (kutulu japon 40, bol poşet japon 100 [bunun da biri çok yavaş olan bir versiyonu varmış] , Hollanda dar poşet 100), çekirdekten mi, öğütücüden mi, yoksa demleme metodunuz ve döküş tutarlılığınızdan mı.

Öğütücü comandante. Sanırım filtre den kaynaklanıyor. Hollanda 100 lü filtre.
Hollanda 100'luk filtre benim denediğim en yavaş filtre (japon 100 lük olanın kötü versiyonuna denk gelmedim o bundan da daha kötüymüş). Tek kişilik porsiyonlarda bile aynı ayarlarda 100 japon ile 20-25, japon 40 ile 35-40 saniye fark oluyor hele bir de direnci yüksek veya fazla toz üreten bir çekirdek ise süre daha da uzayabilir. Bu filtreye göre demlemenizi biraz değiştirmeniz gerekiyor, daha kalın çekim, daha sıcak su, fazla karıştırma çalkalama yapmamak, çok fazla parçalı döküp beklememek gibi. Ben de an itibariyle Hollanda 100'luk ve japon 40'lik var her ikisi ile de aynı kahveyi demlemek için bir yöntem bulunuyor.

Merhaba ben v60 demlemelerimi 4dk altına düşüremez olmuştum. Comandante 28 klikte 4dk oluyordu 7-8 dk bulduğum oluyordu biraz ince öğütme lerde. Sebebi ise kullandığım 100’lü Hario Hollanda yapımı filtre idi. Bunu düzeltmek için ya 100’lü japon üretimi yada 40'lık japon üretimi kağıt almak lazımdı. Bende her bittiğinde özel bir kağıt aramak zorunda olup kahve demleme işini terapiden strese çevirmemek için dün bir tane melodrip aldım. Şu an yine aynı Hollanda üretimi dar poşetteki v60 damgalı filtre ile komandante 21 klikte 90 derece su ile melodrip kullanarak 20/300 oranında kahveyi ortalama 2.30 da demliyorum yani kağıt sorunu tamamen bitmiş oldu. Lilydrip kullanmadım ama gördüğüm kadarıyla melodripin avantajı demleme süresini istediğiniz gibi sekillendirebiliyor olmanız. Biraz üstten dökerseniz kahve yatağı fazla karışır demleme 3dk olur alttan dökerseniz 2dk da biter gibi. Ben karışık kullanımdan çok memnun kaldım mesela bloomingi kuğu boyunlu kettle ile diğer döküşleri melodrip ile yapıyorum çok tutarlı oluyor. Melodrip biraz pahalı ama uzun vadede olması gereken bence faydalı bir aparat.

Merhaba ben v60 demlemelerimi 4dk altına düşüremez olmuştum. Comandante 28 klikte 4dk oluyordu 7-8 dk bulduğum oluyordu biraz ince öğütme lerde. Sebebi ise kullandığım 100’lü Hario Hollanda yapımı filtre idi. Bunu düzeltmek için ya 100’lü japon üretimi yada 40'lık japon üretimi kağıt almak lazımdı. Bende her bittiğinde özel bir kağıt aramak zorunda olup kahve demleme işini terapiden strese çevirmemek için dün bir tane melodrip aldım. Şu an yine aynı Hollanda üretimi dar poşetteki v60 damgalı filtre ile komandante 21 klikte 90 derece su ile melodrip kullanarak 20/300 oranında kahveyi ortalama 2.30 da demliyorum yani kağıt sorunu tamamen bitmiş oldu. Lilydrip kullanmadım ama gördüğüm kadarıyla melodripin avantajı demleme süresini istediğiniz gibi sekillendirebiliyor olmanız. Biraz üstten dökerseniz kahve yatağı fazla karışır demleme 3dk olur alttan dökerseniz 2dk da biter gibi. Ben karışık kullanımdan çok memnun kaldım mesela bloomingi kuğu boyunlu kettle ile diğer döküşleri melodrip ile yapıyorum çok tutarlı oluyor. Melodrip biraz pahalı ama uzun vadede olması gereken bence faydalı bir aparat.
Ben de bu sorunu çözmek için Melodrip alacam gibi duruyor. Ama sanki evde biraz uğraşsam düşünsem buna benzer birşry bulabilirim gibi geliyor.:)Bu yüzden 300 küsür lira fazla geliyor biraz.

Ben de bu sorunu çözmek için Melodrip alacam gibi duruyor. Ama sanki evde biraz uğraşsam düşünsem buna benzer birşry bulabilirim gibi geliyor.:)Bu yüzden 300 küsür lira fazla geliyor biraz.

Suyu direk kahvenin üzerine değil, yemek kaşığına dökün aynı etkiyi yaratacak.

Fiyat yüksek evet. Evdeki eşyalarla yada belki ucuza alınacak başka bir metaryel ile çözülebilir mi? Belkide olur ama denemek lazım öncelikle. Ben denemeden direk aldım çünkü denesem başka şeylere küçük de olsa para harcayacagim sonra da gidip tekrar orijinalini alacağım ve zarar edeceğim. Bunu bildiğim için direk aldım hiç bakmadan.

Ben de melodrip öneririm alınacaksa ama önce filtreyi değiştirin.Bende duzgun ekipman bile yok.Normal bir demlikle dökuyorum en fazla aldigim süre 500 ml için 3.30 dakika.Kullandigim filtre seramik set içinden çikan saman rengi filtre.Melodrip olarak da biraz kafa yorunca evde bulma şansiniz var.Benim stanley termosun kapağindaki aparati denedim biraz daha zor ama çalışiyor.

Ekli dosyalar

• B83C470D-6C4F-47DD-B199-B89D5B86DB47.jpeg
    B83C470D-6C4F-47DD-B199-B89D5B86DB47.jpeg
    70.8 KB · Görüntüleme: 59
Ben de melodrip öneririm alınacaksa ama önce filtreyi değiştirin.Bende duzgun ekipman bile yok.Normal bir demlikle dökuyorum en fazla aldigim süre 500 ml için 3.30 dakika.Kullandigim filtre seramik set içinden çikan saman rengi filtre.Melodrip olarak da biraz kafa yorunca evde bulma şansiniz var.Benim stanley termosun kapağindaki aparati denedim biraz daha zor ama çalışiyor.
Ben de nodric in dediği gibi kaşıkla deneme yaparım. Hatta aeropress başlığı da benziyor belki onla da denerim.

Ben de makine filtresini katlayarak kullanıyordum uzun süredir sürem 3dk civarı oluyordu.En son alışverişimde 100lük japon filtreden aldım ve açıkçası süreyi 2.30 a uzatabilmek için uğraştım bayağı adeta filtre yokmuş gibi akıyor su :D , yani diğer kullanıcıların dediği gibi filtre işi çok değiştiriyor kesinlikle görmezden gelmeyin derim.

Alternatif yollara her zaman bayiliyorum :D

Merhaba ne melodrip ne de lilydrip. Demlemelerimi uzun süredir bol poşetli 100lük hario filtre ile v60'de comandante ile öğüterek yapıyorum.

50 demleme yaptıysam 3 dk belki 4-5 defa geçmiş o da 3:10-3:20 görmüştür maksimum. 20gr 320- 330 gr su ve öğütüm aralığım 18-24 click.

Kahvenin akışında tıkanma konusunda;

kullanılan su, döküş tekniği, blooming süresi (saturasyon),kahve tazeliği, değirmen toz üretimi, çalkalama, vb etkenleri de gözden geçirebilirsiniz.

Yani başlıkta ki 2 seçenekten birine mahkum değilsiniz.

Merhaba ne melodrip ne de lilydrip. Demlemelerimi uzun süredir bol poşetli 100lük hario filtre ile v60'de comandante ile öğüterek yapıyorum.

50 demleme yaptıysam 3 dk belki 4-5 defa geçmiş o da 3:10-3:20 görmüştür maksimum. 20gr 320- 330 gr su ve öğütüm aralığım 18-24 click.

kullanılan su, döküş tekniği, blooming süresi (saturasyon),kahve tazeliği, değirmen toz üretimi, çalkalama, vb etkenleri de gözden geçirebilirsiniz.

Ben de bu paralelde bir mesaj yazmıştım, ilave ekipmanlara ihtiyaç duymadan doğru şekilde kahve demlemek gayet mümkün.

Acaba döküş tekniğinde mi sıkıntı yaşıyorum. hollanda 100 lü filtreleri her kullandığımda özellikle sonralara doğru su neredeyse akmıyor. Ama japon mallarını kullandığımda 3 dakikanın altında demleyrbiliyordum. Yavaş bir şekilde mi döküm yapıyorsunuz.

Acaba döküş tekniğinde mi sıkıntı yaşıyorum. hollanda 100 lü filtreleri her kullandığımda özellikle sonralara doğru su neredeyse akmıyor. Ama japon mallarını kullandığımda 3 dakikanın altında demleyrbiliyordum. Yavaş bir şekilde mi döküm yapıyorsunuz.

Hocam üstte belirtilmiş zaten, Hollanda 100’lükler tıkanmaya meyilli? Sizlik bir durum değil, üst seviye (cmd bile kesmeyebilir) bir değirmen kullanmadığınız sürece tıkanma yaşamanız sizin suçunuz değil.

Bol poşet 100’lü yine Japon, ama farklı fabrika.

Iki filtre kağıdı arasında hız farkı olduğu bilinen bir gerçek ama Hollanda 100 luk kağıt ile demleme yapılmaz diye birşey kesinlikle yok. Bazı fazla toz çıkartan cekirdeklerde iki filtre arasındaki fark belirgin şekilde daha da artıyor.
Hollanda filtre ile demleme yaparken önerim biraz daha kalın öğütüm yapmanız, fazla parçalı dokmemeniz, fazla karistirmamaniz.
Dökme yüksekliği önemli, debisi de öyle onları deneyerek optimum bir noktaya getirmeniz lazım.

Hollanda 100’lü ile cmd de 30 klik ayarında boqurbone u 4 dk da demleyebiliyordum. 24 klikte 5 dk yı buluyordu hatta bazen demleme bitmiyor du çünkü filtre tamamen tıkanıyor du. Melodrip ile 18 klik te aynı filtre ve aynı çekirdek ile 2.30dk da demlemeyi bitirebiliyorum.

Kalın çekerek, fazla karistirmayarak, parçalı dökmeyerek falan belki demlemeyi öne alabilirsiniz ama istediğiniz lezzetlere ulaşamazsınız. Arkadaşlarınızın önerdiği reçeteleri de yapamazsınız. Bunlar için ya elinizde melodrip olacak yada lilydrip. Yada japon 40'lık veya 100lük bol poşetteki filtre. Diye düşünüyorum. Sizler kadar uzman değilimdir belki ama gözlemlerim ve deneyimlerim bu yönde.

Son düzenleme:
Geri