• Temmuz Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Temmuz ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Vitus Coffee & Roastery olarak seçildi. Bu konudan Temmuz ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Siz Olsanız Nasıl Bir El Değirmeni Dizayn Ederdiniz?

neury

Üye
İsim
Nurullah
Daha fazla  
İsim
Nurullah
Merhaba,

İsmim Nurullah. Makina mühendisiyim. ODTÜ '12 mezunuyum.

Bursada mühendislik firmamız var. Kahve konusunda biraz hassasız. Kendi 3. nesil kafe köşemizi bile oluşturduk.

Kendi işlerimizin yanısıra yeni ve yenilikçi bir el değirmeni üzerine çalışıyoruz. Öğütme kolaylığı, görsellik, en önemlisi homojen öğütme konularında baya yol katettik.

Mayıs sonunda ilk prototipleri tamamlamayı planlıyoruz.

Bu süreçte ilgisi olanlardan, fikri olanlardan değerli geribildirimler almaktan memnun oluruz.

Piyasada popüler comandante, handground, rommelschbacher, hario gibi markaların değirmenlerini aldık, inceledik, hepsinin artı eksi yönlerine bakıyoruz ama kullanıcı yorumları bizim için çok önemli.

Yerli ve en iyi öğütücüyü birlikte geliştirelim.

Bizim kahve köşemiz ve ofisimiz resimdeki gibi. Bursada olanları kahve içmeye bekleriz
:)
.

Edit: Mükerrer olmaması açısından diğer forumlarda da aynı başlıklardan bilgi/öneri topluyoruz. En çok konuşulan fiyat skalası. Biz fiyat konusunu düşünmeden gerçekten fark oluşturacak yenilikçi bir değirmen yapalım kafasındayız. Ürün çıkınca kendi fiyatını belirler. Dünya piyasasında kabul görmüş ürünlerden farkı olan bir ürün çıksın niyetindeyiz. Bu kapsamda belki abartı olacak ama devrim niteliğinde bazı fikirlerimiz var. 3 aydır bu konuda tasarım yapıyoruz. Gün geçtikçe paylaşacağız.

Sizlerden beklentimiz "Bi değirmende şu olsa süper olurdu neden kimse yapmamış" gibi fikirleri paylaşmanız. Değer katanlara biz de elimizden gelen sürprizleri yapacağız.




3a52b7a2-33f0-4053-87dd-4a014450f1e9.jpg20200102_210141-2.jpg
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
görsellik, kullanım kolaylığı vb şeyler geliştirmelerle aşılabilir, asıl önemli olan burr. bunu siz mi üreteceksiniz yoksa yurtdışından hazır mı alacaksınız? işte kilit nokta bu. girişiminizde başarılar dilerim, umarım güzel bir şey çıkar ortaya. heyecanla bekliyorum :)
 
Son düzenleme:
Hoş geldiniz. Şimdiden hayırlı olsun umarım f/p en iyi değirmeni yaparsınız.
 
Hoş geldiniz :) Böyle girişimler düşünceler sevindirici.Homojen ve tutarlı sonuçlar veren herkesin ulaşabileceği bir fiyatı olan değirmen.Öğütüm ayarı kolay olan,öğütüm yaparken de bezdirmeyen bir değirmen her kahveseverin hayalidir.Kahvede en az tozu bırakan, parçalamayan düzgünce kesen, demleme yöntemlerinde üzmeyen bir değirmen de hepimizin hayalidir.
 
ooo gara java :love:
 
görsellik, kullanım kolaylığı vb şeyler geliştirmelerle aşılabilir, asıl önemli olan burr. bunu siz mi üreteceksiniz yoksa yurtdışından hazır mı alacaksınız? işte kilit nokta bu. girişiminizde başarılar dilerim, umarım güzel bir şey çıkar ortaya. heyecanla bekliyorum :)
Kendimiz üretmeyi planlıyoruz. Hali hazırda savunma sanayisine çalıştığımızdan materyal, işleme teknikleri, kaplama konularına bir derece hakimiz.
 
Yukarıda da yazıldığı üzere burr en önemli parça. Bir de ticari açıdan beklentiniz ne oranda olduğu önemli bence. Bu çalışmaya ne kadar para gömmeyi düşünürsünüz? Seri üretim hedefiniz var mı? Ürünü ne kadar karla satmayı düşünürsünüz. Bunların cevabı önemli. Çünkü satacağınız üründen elde edeceğiniz kar belki de ancak cep harçlığı çıkaracak bir meblağ olur. Türkiye'de nitelikli kahve kültürü az çok belli.
 
Yukarıda da yazıldığı üzere burr en önemli parça. Bir de ticari açıdan beklentiniz ne oranda olduğu önemli bence. Bu çalışmaya ne kadar para gömmeyi düşünürsünüz? Seri üretim hedefiniz var mı? Ürünü ne kadar karla satmayı düşünürsünüz. Bunların cevabı önemli. Çünkü satacağınız üründen elde edeceğiniz kar belki de ancak cep harçlığı çıkaracak bir meblağ olur. Türkiye'de nitelikli kahve kültürü az çok belli.

Bizim asıl hedefimiz yurtdışına satmak. Yurtdışına satılırsa TR fiyatları daha kabul edilebilir olur.

Hep söylenir ama biz bu işi asıl kar amacıyla değil de hobi maksatlı yapıyoruz. Ve gerçekten kaliteli bir ürünün bu şekilde ortaya çıkacağına inanıyoruz. 8 kişilik ekibimiz var hepimizin zaten halihazırda yürüyen işleri var.
 
Sevindirici bir girişim umarım muvaffak olursunuz. Kısaca bir değirmende olsun dediğim:

- Öğütüm ayar aralığı geniş olmalı tek bir değirmenle espresso ve filtre öğütüm işini çözebilmeli

-Öğütüm ayar numaralandırılması, herkesin kolaylıkla yapabileceği ortak bir dil ile geliştirilmeli; örneğin 1-5-15-25 denildiğinde herkesin ne olduğunu anlaması.

-Yukarıdaki ayarın ergonomik bir şekilde konumlandırılması

- Öğütüm ayarının görünmesi: değirmeni 20 çentik/klik her ne ise ayarladım, bunu başka biri eline aldığında ayarına bakıp bu 20’ye ayarlanmış diyebilmeli.
 
Son düzenleme:
Güzel bir girişim. Bence en devrim niteliğinde girişim öğütme ayarının kolaylaştırılması olur. Comandante, Timemore gibi klik saymak, öğütücüyü her öğütümden sonra temizleyen bi kullanıcıyı yoruyordur diye düşünüyorum. Kinu M47, 1zpresso gibi bir çözümler var ama daha güzel bir şekilde geliştirilebilir gibi. Ayrıca temizleme kolaylığı konusuna da kafa patlatabilirsiniz. Kinu M47'yi de incelemenizi tavsiye ederim. İyi çalışmalar dilerim :)
 
Selamlar,
Öncelikle Bursa'da olmanıza sevindim, ilk fırsatta İnegölden bir kahve ziyareti yapmak isterim...
Yukarıda sizlerde tanınmış bazı markalar yazmışsınız, göremediğim ise bence yapı ve tasarımı yazanların hepsinden farklı olan Lido..
Arkadaşların dediği öğütümlerdeki ortak dil markaların yol alması nedeni ile imkansız görülüyor...
Ancak geçenlerde bahsi geçmişti, gelecekte değirmenlerde numara veya click saymak yerine ....... mikron gibi derecelendirme çalışmaları olduğu söylenmişti.
Bu sayede yapıları farklı olsa da öğütüm sonuçları ile ortak bir dil yakalanması mantıklı. (kaliteleri farklı olsa da)

Aklıma şimdilik gelen (malum, brain storm (zurnada peşrev olmaz hesabı)),
Kalın - çok kalın öğütümlerde bir elek veya basit bir üfleme veya manyetik (bunu salladım) bir düzenek ile ince tozlar ayrılabilir....
Kalın öğütüm kademelerinde değirmenin ürettiği istenmeyen incelikteki tozlar incelenerek, (belki de kahve çeşitlerine göre) farklı elek büyüklüklerini kullanabilir.
Konik Burr yapısında dıştaki halkanın, sabit ve tek parça olması da insanın aklına deli sorular getiriyor!...

Başarılar dilerim...
 
Güzel bir girişim. Bence en devrim niteliğinde girişim öğütme ayarının kolaylaştırılması olur. Comandante, Timemore gibi klik saymak, öğütücüyü her öğütümden sonra temizleyen bi kullanıcıyı yoruyordur diye düşünüyorum. Kinu M47, 1zpresso gibi bir çözümler var ama daha güzel bir şekilde geliştirilebilir gibi. Ayrıca temizleme kolaylığı konusuna da kafa patlatabilirsiniz. Kinu M47'yi de incelemenizi tavsiye ederim. İyi çalışmalar dilerim :)

Handground daki gibi ortadan yapsak? Numaralı. Klikten daha kullanışlı olabilir.

Temizleme kolaylığı konusunda olur mu öyle şey diyeceğiniz bir tasarımımız var. Yakında ;)
 
Foruma hoş geldiniz, kahve ile ilgili özellikle ülkemizde eksikliğini hissettiğimiz el değirmeni ile ilgili bir ürün üzerinde çalışmanız ve kullanıcı yorum ve talepleri almanız çok heyecan verici.

Birkaç arkadaşın bahsettiği gibi odaklanmanız gereken nokta fiyat/perfornmans oranı. Hali hazırda yapacağınız şey bir değirmen ve öğütücü kısmı bu konuda zaten harika işler çıkaran firmalar var. Yani yüzde 98 gelişmeyi 99 çıkarmaktansa fiyat/perfornmans bir cihaz üretmeniz hem satılabilirliğin daha fazla olması hemde markanınız tanınırlılığı artıracaktır.

Bunun en güze örneği yaklaşık 2 yıl önce piyasaya kickstarter olarak çıkan Niche elektrikli değirmen. Piyasada hazır bulunan 110 euroluk dişli setini 500 poundluk cihaza koydular. Çünkü piyasadaki benzer cihazlar 1000 pound üzeriydi. Şu an değirmen yok satıyor.

kişiselleştirilebilir bir cihaz olabilir. Uygun fiyata görünümünü, sapını vs değiştirebileceğiniz bir cihaz. Bu size aksesuar satışı geliride getirir.

dişli takımı için dlc kaplama düşünebilirsiniz belki. Bursa da yapan biryer vardı.
 
Selamlar,
Öncelikle Bursa'da olmanıza sevindim, ilk fırsatta İnegölden bir kahve ziyareti yapmak isterim...
Yukarıda sizlerde tanınmış bazı markalar yazmışsınız, göremediğim ise bence yapı ve tasarımı yazanların hepsinden farklı olan Lido..
Arkadaşların dediği öğütümlerdeki ortak dil markaların yol alması nedeni ile imkansız görülüyor...
Ancak geçenlerde bahsi geçmişti, gelecekte değirmenlerde numara veya click saymak yerine ....... mikron gibi derecelendirme çalışmaları olduğu söylenmişti.
Bu sayede yapıları farklı olsa da öğütüm sonuçları ile ortak bir dil yakalanması mantıklı. (kaliteleri farklı olsa da)

Aklıma şimdilik gelen (malum, brain storm (zurnada peşrev olmaz hesabı)),
Kalın - çok kalın öğütümlerde bir elek veya basit bir üfleme veya manyetik (bunu salladım) bir düzenek ile ince tozlar ayrılabilir....
Kalın öğütüm kademelerinde değirmenin ürettiği istenmeyen incelikteki tozlar incelenerek, (belki de kahve çeşitlerine göre) farklı elek büyüklüklerini kullanabilir.
Konik Burr yapısında dıştaki halkanın, sabit ve tek parça olması da insanın aklına deli sorular getiriyor!...

Başarılar dilerim...
Merhaba hemşerim :) Mutlaka bekleriz.
Lido ile alakalı olumlu bazı yorumlar aldık. Bir tane temin edebilirsek incelemek isteriz.

Elekle alakalı şöyle bişey düşündük;
Kahve demlerken en istemediğimiz over extraction a sebep olan ince tozlar ki değirmen nr kadar iyi olursa olsun kaçınılmazlar. Biz sadece ince tozları (200-250 micron altı) ayıracak bir eleği alt hazneye entegre etsek elemek için ikinci bir ekipmana gerek kalmaz. Altta kalan tozlardan türk kahvesi yapılabilir;)

Sizin dediğinizle örtüşüyor. Ancak birden çok elek mantıklı mı? Biz tek elek düşünmüştük.
 
Foruma hoş geldiniz, kahve ile ilgili özellikle ülkemizde eksikliğini hissettiğimiz el değirmeni ile ilgili bir ürün üzerinde çalışmanız ve kullanıcı yorum ve talepleri almanız çok heyecan verici.

Birkaç arkadaşın bahsettiği gibi odaklanmanız gereken nokta fiyat/perfornmans oranı. Hali hazırda yapacağınız şey bir değirmen ve öğütücü kısmı bu konuda zaten harika işler çıkaran firmalar var. Yani yüzde 98 gelişmeyi 99 çıkarmaktansa fiyat/perfornmans bir cihaz üretmeniz hem satılabilirliğin daha fazla olması hemde markanınız tanınırlılığı artıracaktır.

Bunun en güze örneği yaklaşık 2 yıl önce piyasaya kickstarter olarak çıkan Niche elektrikli değirmen. Piyasada hazır bulunan 110 euroluk dişli setini 500 poundluk cihaza koydular. Çünkü piyasadaki benzer cihazlar 1000 pound üzeriydi. Şu an değirmen yok satıyor.

kişiselleştirilebilir bir cihaz olabilir. Uygun fiyata görünümünü, sapını vs değiştirebileceğiniz bir cihaz. Bu size aksesuar satışı geliride getirir.

dişli takımı için dlc kaplama düşünebilirsiniz belki. Bursa da yapan biryer vardı.

Merhaba, hoşbulduk. Biz de heyecanlıyız. Nihayet sıkıcı müşteri işleri değil de zevk aldığımız bir iş üzerinde çalışıyoruz.

Öğütüm kalitesinde dediğiniz gibi üst segmentte limit var. Orada takılmak, çalışmak ciddi zaman, emek ve para harcamak demek. Bizim de düşüncemiz öğütüm kalitesinde premium segmentte yer alalım ama başka bir farkımız olsun ki tercih sebebi olalım, yurtdışında duyulalım.

Bu fikirle bu konuyu açtık ki detaycı kullanıcılardan detaycı fikirler alalım. Mesela kişiselleştirilebilir olması tercih sebebi olabilir.
 
Merhaba hemşerim :) Mutlaka bekleriz.
Lido ile alakalı olumlu bazı yorumlar aldık. Bir tane temin edebilirsek incelemek isteriz.

Elekle alakalı şöyle bişey düşündük;
Kahve demlerken en istemediğimiz over extraction a sebep olan ince tozlar ki değirmen nr kadar iyi olursa olsun kaçınılmazlar. Biz sadece ince tozları (200-250 micron altı) ayıracak bir eleği alt hazneye entegre etsek elemek için ikinci bir ekipmana gerek kalmaz. Altta kalan tozlardan türk kahvesi yapılabilir;)

Sizin dediğinizle örtüşüyor. Ancak birden çok elek mantıklı mı? Biz tek elek düşünmüştük.

Bence birazcık 'çözünme teorisi' (extraction theory) üzerine çalışmalısınız. İnce partiküller bize yüksek extraction'ı veren parçacıklar, onları yok etmemelisiniz, aksine onlara ihtiyacımız var. Problem yaratan parçalar, boulder yani büyük parçacıklar.

Espresso da plurimodal, filtre kahvede ise unimodal bir partikül dağılımı her zaman istenen/hedeflenen şey olur. Bu iki terimi araştırabilirsiniz.
 
Bence birazcık 'çözünme teorisi' (extraction theory) üzerine çalışmalısınız. İnce partiküller bize yüksek extraction'ı veren parçacıklar, onları yok etmemelisiniz, aksine onlara ihtiyacımız var. Problem yaratan parçalar, boulder yani büyük parçacıklar.

Espresso da plurimodal, filtre kahvede ise unimodal bir partikül dağılımı her zaman istenen/hedeflenen şey olur. Bu iki terimi araştırabilirsiniz.

Yani sizin fikriniz nedir konu ile alakalı? Alt haznede kalın elek mi olmalı?
 
Yani sizin fikriniz nedir konu ile alakalı? Alt haznede kalın elek mi olmalı?

Alt haznede kalın elek fikrini geliştirmek adına;
Alt hazneye takılabilecek 5-6 adet elek olsa, istediğin öğütüme göre istediğin eleği takabilirsin(600 800 1000...) . Eleği çıkartıp üste döküp tekrar öğütmek olabilir, biraz uğraştırıcı olur ama uğraşmak istemeyen de eleği takmadan öğütür kahvesini :)
 
Benim konu ile alakalı bir fikrim de değirmenin tutuşu iyi olmalı, ergonomik olmalı. Tutuşu zor bir değirmen eli ağrıtabilir, öğütmeyi tatsız kılabilir.
Öğütürken çıkan sesi de minimuma indirmek için bir kaç şey yapılabilir tabi ki.
Öğütüm sonrası ortaya çıkan kahve ne kadar güzel olursa olsun öğütüm de güzel olsun ki bu iş, güzel kahve içmek için katlanılan bir eziyete dönüşmesin :)
 
Geri
Üst