• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sıvı Kahve Kreması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OmerM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

OmerM

Barista
İsim
Ben
Daha fazla  
İsim
Ben
Selam.
Genelde sade tüketim yapılan bir ortam olduğunu tahmin ediyorum buranın.
Ben de genelde sade tercih ederim.
Ancak özellikle yurtdisi kaynakli videolari izlerken gördüğüm kahveye kattiklari bir krema var.
Sütten daha kıvamlı duruyor.
Tahminim oralarda yoğun olarak kullanıliyor.
Bizde ise genelde toz var.
Velhasıl kelam, bu sıvı kremalar hakkinda bilgisi olanlari bilgi paylaşımına davet ediyorum.
Yaz geldi, soğuk kahveleri keyiflendirebilir :)

Half and half diye aratırsanız bulabilirsiniz, yarım süt yarım krema.

yoğunlaştırılmış süt (condensed milk) olabilir mi? şekerlisi bildiğimiz süt reçeli. şekersizi türkiyede pek yok, n11 de yunanistandan ürün getiren bir dükkanda bulabilmiştim sadece.

Son düzenleme:
Şok markette görmüştüm böyle kapsül gibi kahve kreması yazıyordu yağ oranı yüksek bahsettiğiniz bu olabilir

half and half yapacaksanız artık türkiye'de %18 yağ oranlı kremelar satılıyor. yemeklerde kullanmak için gibisinden şeyler yazıyorlar üzerine. ona süt ekleyim yağ oranını zevkinize göre %10-15 civarına çekebilir ya da direkt yüzde 18'lik krema ile de deneyebilirsiniz.

yoğunlaştırılmış süt (condensed milk) olabilir mi? şekerlisi bildiğimiz süt reçeli. şekersizi türkiyede pek yok, n11 de yunanistandan ürün getiren bir dükkanda bulabilmiştim sadece.
Ben de boyle dusundum ama ince farklar oldugunu anladım.Yabancı kaynaklarda aradaki farkta, condensed milkte sütün icindeki su oranının da buharlastırıldıgı ,half and half süt'teki su oranından az oldugu anlamını cıkardım

Sütü ısıtarak yapıldığını okumuştum bende. Satın almaktan ziyade evde yapmak istediğim için böyle bir bilgi görmüştüm. Sütü kaynama derecesinin altında ısıtarak suyunu buharlaştırıp elde ediliyormuş condensed milk kısmı. Yaklaşık 2-3 saatlik bir pişme süresi. Bunu şekerle yaptığınız zaman ise 1-1,5 saate kadar düşüyormuş süre. Kullanım ömrü şekerden dolayı daha uzun süreli oluyor olarak okudum ama şekerli şekersiz nasıl isterseniz ona göre yapabilirsiniz de.

Sütü bir gece buzlukta dondurduktan sonra, çıkarıp yarı yatık şekilde bir kaba koyun. Su önce çözüldüğü için kap su dolacak. Süt şişesi/kutusunda yoğunlaştırılmış süt kalacaktır. Yaklaşık yarı yarıya kadar kayıp oluyor. Biraz daha yoğun, epeyi daha tatlı oluyor.

Düzeltme; dalgınlıkla yanlış olmuş, tam tersi olacak, yoğunlaşmış süt kaba dolacak, şişede sulu süt kalacak.

Son düzenleme:
Merak ettim, deneyeceğim. 3.3 yağlı sütü attım şimdi buzluğa. Sonucu merak ediyorum
Sütü bir gece buzlukta dondurduktan sonra, çıkarıp yarı yatık şekilde bir kaba koyun. Su önce çözüldüğü için kap su dolacak. Süt şişesi/kutusunda yoğunlaştırılmış süt kalacaktır. Yaklaşık yarı yarıya kadar kayıp oluyor. Biraz daha yoğun, epeyi daha tatlı oluyor

Sütü bir gece buzlukta dondurduktan sonra, çıkarıp yarı yatık şekilde bir kaba koyun. Su önce çözüldüğü için kap su dolacak. Süt şişesi/kutusunda yoğunlaştırılmış süt kalacaktır. Yaklaşık yarı yarıya kadar kayıp oluyor. Biraz daha yoğun, epeyi daha tatlı oluyor.
Aslında tam tersi. Su daha erken donduğu için, sütü bir şişeye koyup derin dondurucuda dondurup, sonra bir kavanoz üstüne başaşağı koyarsanız, katı madde, yağ vb emülsiyon halindeki arkadaşlar kavanoza süzülür, şişede karbuz kalır.

Şarapta yaparım sürekli. Tek seferde 12-13 derecelik şarap 20 derecelik portoya/şeriye döner.
ColdDistillation diye geçer moonshiner jargonunda.

Aslında tam tersi. Su daha erken donduğu için, sütü bir şişeye koyup derin dondurucuda dondurup, sonra bir kavanoz üstüne başaşağı koyarsanız, katı madde, yağ vb emülsiyon halindeki arkadaşlar kavanoza süzülür, şişede karbuz kalır.

Şarapta yaparım sürekli. Tek seferde 12-13 derecelik şarap 20 derecelik portoya/şeriye döner.
Tabiki, haklısınız, dalgınlığıma gelmiş.

Şimdi süt kendi şişesiyle birlikte buzlukta. Baş aşağı bir kutuya koyup mu bekleteyim yoksa başka bir şişeye aktararak mi yapmak gerekiyor

Kahveci kardeşlerde (pendik) görmüştüm daha önce deneyen oldu mu acaba

Geri