• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Silinsin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FEROJİS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba, cafec abaca'yı kullanmadım ama izlediğim videolarda gayet başarılı bir sonuç alındığı söyleniyor, benim de elimdeki hario filtre bitince onu alacağım.

hario filtre için bu filtre daha iyi sonuç veriyor, akışı gayet düzenli, tıkanma yapmıyor.

ben şu an kahverengi olan hario filtreyi kullanıyorum, şimdilik bir problem yaşamadım, üstteki verdiğim linkteki filtreyle başa baş gidiyor bitiş olarak. en fazla 3-4 saniye gecikme yaşadım.

ancak trendyolda fiyatları yüksek buldum hario'nun fiyatlarını. daha ucuza bulabileceğiniz yerler de var.

cafec trad. ı kullanmadım cafec abaca ve ve hario 100 lü japon için aralarında uçurum olmadığını düşünüyorum. f/p anlamında tercihim 100 lü hario

Ben de Cafec TH-3 ve Abaca almak istiyorum fakat Abaca'nın yorumları uçlarda. ya gayet memnun kullananlar, ya da hiçbir şekilde düzgün sonuç alamamışlar. Bir yandan 40lık Hario da aklımı çeliyor. Hario'ların fiyatları bulabildiğim kadarıyla en düşük "kahve.com"da bu arada.

Ben uzun süredir TH-3 kullanıyorum ve gayet memnunum. Abaca da var bende ama onu su tutmayan yani standart öğütümümle demlemesi umduğumdan daha kısa süren çekirdekler için nadiren kullanıyorum çünkü TH-3'e göre akışı yavaş. Tek hakkım olsa TH-3 alırdım.

Hario alacaksanız 40lı filtreden şaşmayın. Cafec in bütün filtlerini kullandım en hızlısı th 3, abaca da alışınca güzel ama traditional tam bir f/p olduğunu düşünüyorum

40' ile diğerleri arasındaki fark nedir acaba?
Akış hızı olarak sizce abaca mi traditional mı? Aradaki fark minimal mi? Yoksa fark edilir derecede yüksek mi?
Üretim yeri değiştiği için filtrenin kalitesi de değişiyor hollanda üretimi ve 40lı japonya üretimi filtrem var ikisi çok fark ediyor hollanda üretiminde tıkanma sorunu yaşıyorum. 40lı hario ve Cafecler de tıkanma sorunu pek yaşamadım.
Cafecler hakkında detaylı bilgi için burayı inceleyebilirsiniz. Abaca yı traditional dan daha çok seviyorum ben ama abaca ya biraz nazlı diyebilirim doğru parametleri bulmak lazım

Kuvvetle muhtemel doğru ama kesinleştirmek için sormak istedim, bahsettiğiniz filtre aşağıdaki değil mi?

Anlamadığım nokta bunun neden 100'lü versiyonu yok :)
Evet bu. Eğer Ankara'daysanız th-2 hariç bütün filtreler mevcut örnek olarak verebilirim

Hario alacaksanız 40lı filtreden şaşmayın. Cafec in bütün filtlerini kullandım en hızlısı th 3, abaca da alışınca güzel ama traditional tam bir f/p olduğunu düşünüyorum
Merhaba, benim de son zamanlarda çevremde cafec kullanan sayısı artınca markaya olan ilgim arttı ama açıkçası çok arada kalmış durumdayım. Th-1 ve th-3 genelde tavsiye edilenler lakin ben abaca ile ilgili yorumları da çok olumlu buldum. Lezzet ve doğru tat profili açısından siz hangisini tavsiye edersiniz?

Ben hario 100, 40 ve TH-1 i kullandım. Kesinlikle th-1 demle süresini çok kısalttı. Bu üçü arasında favorim kesinlikle th-1. 100 olan baya tıkanıyordu. 40 lı olan da fena değildi. Hele 100 lüden sonra 40’lı kullanınca çok iyi gelmişti. Şimdi denemek için th-2 ve 3 ü alıp onu kullanacağım. Bir tek 100 lü harioyu önermiyorum. Yani çekirdeğin öğütüm derecesi ile nekadar toz bıraktığı ve bu tozların filtre geçirgenliğini etkilediği de önemli bir faktör ama benim öğütmelerim hep aynıydı. Deneyimlerim bunlar.

Geri