• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Silinebilir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
instagram hesabım açık tüm bilgilerim şeffaf, kim ne zaman ne isterse cevaplamaya hazırım, -kendisi burada paylaşım yapmıyor, sonra gelip reklam yapıyor- demesin arkadaşlar diye istemiyorum burada paylaşılmasını ✌️ yoksa başka bir nedeni yok.

Merhabalar @Cihanyuce

Ben bu dediğinizi tam anlamadım. İnstagram hesabınız açık. Ordan youtube a yönlendiriyor. Youtube da herkese açık. Faydalı bir video çekmişsiniz. Forumda reklam yapmış olmamak için burda youtube linkinin paylaşılmasını istemiyorsunuz. Sizi youtubetan ya da instagramdan takip etmeksizin çalışmanızdan haberdar olmak imkansız olmuyor mu bu durumda?

Burası bir forum burda paylaşım yapıp yapmamak sizin tercihiniz tabi. Ama sizi bir sosyal medya mecrasından takip etmeyen insanlar için de bir referans noktası.

Aksine burdan gelen linkleri görüp açmak yerine illa sizi instadan ya da youtubedan takip etme durumunda bırakılmak da bir nevi zoraki bir uygulama olmuyor mu?

Kendi adıma reklam yaptığınızı düşünmüyorum. Ben forumda çektiği videoları instagram ve youtube yükleyen, en çok izlediklerimden örnek olarak @teyyaredenkahve ve @PepukKahve, üyelerin sayfalarını takip etmiyorum ama burda ilgili başlıklar altında değerlendirmelerini görmek faydalı oluyor. Burdan takip etme zorunluluğu olmadan izliyorum. Reklam geliri tarafı görüntülenme ile geliyor diyorsanız da, günün sonunda ben X ekipmanı ya da Y kavurucusu ile ilgili bilgi için google arama yaptığımda öyle ya da böyle tanıtım videoları ile karşılaşıyorum. Varsın forum bu kaynakların toplandığı bir yer olsun.

Şu an konuşulan forum kurallar gereği @NoDRaC referansıyla verilen youtube linkleri paylaşım kurallarına aykırı mıdır? Neticede youtube üzerinden bir videoyu "public" olarak yayınladığımızda bu tarz alıntılamaya da izin verilmiyor mu? Bu bir sıkıntıysa dikkat edilmesinde ve askı konuda sorduğunuz örnekler arasına alınmasını öneririm. Kimsenin hakkını yemeyelim.

Ki kendisi kahvelerinin reklamını yapıp bilinirligini arttırması gereken birisi. Çok iyi kahve kavuruyor ve notaları aynen yansıtıyor hele bir kostarikasi var akıllara zarar.

İçtiniz de çok mu beğendiniz yoksa dalga mı geçtiniz?
4 kelimelik bir cümleyi ben bu şekilde yorumlamazdım. İçen içtiğini beğeniyorsa isterse 40 SCA puanı olsun. Açıklama için sağolun @Cihanyuce şahsen puanın kahvenin potansiyelini yansıttığını düşünüyorum ama 82,5 puanlık kahve 90’lık diye satmanın ticari bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Burada böyle açıklama yapma gereği duymuşsunuz ama sitede aynen şu yazıyor;

Kahve tadım etkinliğinde 100 üzerinden 90 puan aldı.

Yani bunun katılımcılarla ortak yapılan bir değerlendirme olup sca puanının aslında 82,5 olduğu yazsa bunu bahsedilen “Nitelikli Kahve” tanımına daha uygun bulurdum. Hepsi yine benim şahsi düşüncelerim.
Umarım yeni kavurmaya başladığınız şu zamanlarda bunlara dikkat ederek bilgilendirme yaparsınız. Kolay gelsin iyi akşamlar.

4 kelimelik bir cümleyi ben bu şekilde yorumlamazdım. İçen içtiğini beğeniyorsa isterse 40 SCA puanı olsun. Açıklama için sağolun @Cihanyuce şahsen puanın kahvenin potansiyelini yansıttığını düşünüyorum ama 82,5 puanlık kahve 90’lık diye satmanın ticari bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Burada böyle açıklama yapma gereği duymuşsunuz ama sitede aynen şu yazıyor;

Kahve tadım etkinliğinde 100 üzerinden 90 puan aldı.

Yani bunun katılımcılarla ortak yapılan bir değerlendirme olup sca puanının aslında 82,5 olduğu yazsa bunu bahsedilen “Nitelikli Kahve” tanımına daha uygun bulurdum. Hepsi yine benim şahsi düşüncelerim.
Umarım yeni kavurmaya başladığınız şu zamanlarda bunlara dikkat ederek bilgilendirme yaparsınız. Kolay gelsin iyi akşamlar.
Bende yorulamadim sadece sordum. Niyet kötü değilse sorun yok demektir, iyi akşamlar.

Adana merkezli bir kahve kavurucusu. Ticari ve Nitelikli kahve kavuruyorlar.

Sahibi Kahve ile ilgili Youtube içerikleri de hazırlayan Cihan Yüce ya da takma adıyla cihanyum

@Cihanyuce nin mesajını da takip edilebilirlik açısından ilk mesaja taşıyorum.

Usüldendir kendimizi anlatayım, Kahvera çok yönlü bir şirket, barista eğitiminden, cafe sosyal medya yönetimine, menü danışmanlığından, kahve atölyelerine, ekipman satışından, kahve üretimine kahveyle iç içeyiz pandemi öncesi 9 kişilik sabit bir ekiple çalışıyorduk ama şu an epey küçüldük. Herşeyi ben kendim şahsen yapmıyorum. (Barista eğitimini ben vermiyorum mesela ✌️)

Adana'da ihtiyaç gördüğümüz kaliteli ticari kahve tedariği ve üretimi yapıyoruz. Nitelikli kahve şu aşamada nadiren kavuruyoruz. Önümüzdeki süreçte arttırmak istiyoruz. Sorularınız olursa bana direkt ulaşabilirsiniz web sitemiz www.kahvera.com

Son düzenleme:
Zamanında Sumatra ve Meksika kahvelerini satın almıştım. Lezzetliydi iki kahve de. Siparişi verdikten sonra Cihan beye Instagram üzerinden bir sipariş notu mesajı göndermiştim. Sağ olsun hem hızlı bir şekilde mesajımı yanıtladı hem de kırmayıp sipariş notuna göre gönderdi kahveleri.

İki paket çekirdek aldım geçenlerde kendisinden. Rica ettim normalde çalışmadığı yurtiçi kargo ile gönderdi. Çekirdeklerin biri Kostarika diğeri Kolombia. Kolombia yi daha çok seveceğimi düşündüğümden önce kostarika yi açtım sanırım Kavrumun 3.günüydü. Kavrum çok homojen ve içinde kötü çekirdek yoktu. Kuru kokusu biraz hafif geldi burnuma öğüttümden sonra koku yoğunlaştı.
İmmersion ile yaptım demlemeyi, CMD 18 klik buzdağı 90°su ile. Toplam 2.dakikada akışı başlattım. İlk yudumda biraz acılık olsa da sonrası çok keyifliydi. Şu sıralar zaten çekirdek oturdu ve max performansına ulaştı. Beklemediğim kadar lezzetli ve tutarlı bir çekirdek. Kolombiayi denemek için kostarikanin bitmesini dört gözle bekliyorum. Ben cihan beyi cok saygılı, kibar ve ilgili buldum. Elimden geldiğince de her çekirdeği denemeyi her kavurucuya şans tanımayı düşünüyorum bir ev baristası olarak.

Ekli dosyalar

• IMG_20210115_214015.jpg
    IMG_20210115_214015.jpg
    61.3 KB · Görüntüleme: 48
ben de yılbaşına özel çıkardığı harmanı ve etiyopya brezilya ve meksikasını denedim. Özellikle meksika çok hoşuma gitti. Düşünenlere tavsiye ederim.

Konuları birleştirdim. İlk mesajın firmanın sahibinin olması gerektiğini düşündüm konuyu istediği gibi düzenleyebilir

Usüldendir kendimizi anlatayım, Kahvera çok yönlü bir şirket, barista eğitiminden, cafe sosyal medya yönetimine, menü danışmanlığından, kahve atölyelerine, ekipman satışından, kahve üretimine kahveyle iç içeyiz pandemi öncesi 9 kişilik sabit bir ekiple çalışıyorduk ama şu an epey küçüldük. Herşeyi ben kendim şahsen yapmıyorum. (Barista eğitimini ben vermiyorum mesela ✌️)

Adana'da ihtiyaç gördüğümüz kaliteli ticari kahve tedariği ve üretimi yapıyoruz. Nitelikli kahve şu aşamada nadiren kavuruyoruz. Önümüzdeki süreçte arttırmak istiyoruz. Sorularınız olursa bana direkt ulaşabilirsiniz web sitemiz www.kahvera.com
Merhabalar Cihan Bey,

Size birkaç sorum olacak. Bazı kahveler yapılan tadım paneline göre skorlar almış 90-91 gibi. Bu panellerin katılımcıları kimlerdi ve yetkinlikleri neydi? Tadımı SCA kriterleri ile mi yapmıştınız?

İyi akşamlar

Cihanyuce' Alıntı:
Konuyu bilmiyorsanız anlatayım Türkiye'nin en geniş kahve tadım etkinliğini yaptım hem de Hoffman'dan önce, hem de 3 kez. Bu tadımlarda insanlara nasıl cupping yapacaklarını anlattım (1) herkese (2) 8 ayrı kahveden oluşan kapalı kutular yolladım, onlar google forms üzerinden numaralara göre tadım puanlarını gönderdiler. Kahveleri kullanıcılar kendileri puanladı, tadım notlarımı da kendileri yazdı. Yorumlar kendilerine ait.. Bu kahveler ticari kahveler nitelikli değil, üstte Ali Bey'in hatırlattığı Kosta Rika , San İsidroydu Coffee İmports tedarikçili 82.5 puanlı bir kahveydi ozaman da onu söyledik. Şimdi o 90 puanın ne olduğunu anldıusanız diğer kahvelere yorumlara ve puanlara da bakın siznin için daha anlaşılır olur.

Cihanyuce' Alıntı:
Yine yanlış anladınız ben düzelteyim, 82.5 puanlı kahve olduğu zaman zaten Sca puanını belirtiyorum, atlamışsınız ama Kosta Rika -Tarrazu yazıyor şu an sitede olan kahvede. 82.5 puanlı falan değil puansız ticari kahve. Şöyle belirtmediğim için haklısınız yarın bilgisayar başında düzelteyim " Türkiye içerisinde yaptığım Kör Tadım Etkinliğinde kahveyi içen normal kullanıcılar(3) tarafından verilen oylarla yüz üzerinden 91 puan almıştır." iyi akşamlar diliyorum.
(2) (3) herkese. insanlara. hangi insanlara? Normal kullanıcı nedir? Bu insanlar hangi mecradan bulundu ve bir araya geldi?
(1) nasıl cupping? hangi kriterler? SCA kriterleri mi? Bu insanlar SCA onaylı bir eğitim mi aldı ve bir süre sonra (1 saat 1 gün 1 hafta ay yıl hangisi?) bu kahveleri değerlendirdi?

Benim sorularıma bakalım.

Bu panellerin katılımcıları kimlerdi ve yetkinlikleri neydi? Tadımı SCA kriterleri ile mi yapmıştınız?

Bunları neden soruyorum.

Yukarıda Cihan bey bu kahveler puansız (bir q grader tarafında puanlanmamış) kahveler, ticari kahveler, bu kahveler nitelikli değil diye söylemiş.

Bir şekilde bu kahveler kim olduğunu bilmediğimiz -işte tam olarak sorum budur- insanlarca değerlendirilmiş.

Şimdi siz @akinsever, Cihan beyin yerine cevap vererek, bana yukarıdaki bilgilerin sorularıma cevap olduğunu düşünüyor musunuz?

Anlamaya çalışıyorum. @Cihanyuce müsait bir zamanınızda sorularıma cevap verebilirseniz çok mutlu olurum.

Bu gibi ayrıntılar olmaksızın, son mesajınızdaki web sitesi düzeltmesi olsa dahi, durumu açıklayıcı olduğunu düşünmüyorum.

İyi akşamlar dilerim,

https://www.kahvekulubu.net/sosyal/goto/post?id=63144

Cihanyuce' Alıntı:
Konuyu bilmiyorsanız anlatayım Türkiye'nin en geniş kahve tadım etkinliğini yaptım hem de Hoffman'dan önce, hem de 3 kez. Bu tadımlarda insanlara nasıl cupping yapacaklarını anlattım (1) herkese (2) 8 ayrı kahveden oluşan kapalı kutular yolladım, onlar google forms üzerinden numaralara göre tadım puanlarını gönderdiler. Kahveleri kullanıcılar kendileri puanladı, tadım notlarımı da kendileri yazdı. Yorumlar kendilerine ait.. Bu kahveler ticari kahveler nitelikli değil, üstte Ali Bey'in hatırlattığı Kosta Rika , San İsidroydu Coffee İmports tedarikçili 82.5 puanlı bir kahveydi ozaman da onu söyledik. Şimdi o 90 puanın ne olduğunu anldıusanız diğer kahvelere yorumlara ve puanlara da bakın siznin için daha anlaşılır olur.

(2) (3) herkese. insanlara. hangi insanlara? Normal kullanıcı nedir? Bu insanlar hangi mecradan bulundu ve bir araya geldi?
(1) nasıl cupping? hangi kriterler? SCA kriterleri mi? Bu insanlar SCA onaylı bir eğitim mi aldı ve bir süre sonra (1 saat 1 gün 1 hafta ay yıl hangisi?) bu kahveleri değerlendirdi?

Benim sorularıma bakalım.

Bu panellerin katılımcıları kimlerdi ve yetkinlikleri neydi? Tadımı SCA kriterleri ile mi yapmıştınız?

Bunları neden soruyorum.

Yukarıda Cihan bey bu kahveler puansız (bir q grader tarafında puanlanmamış) kahveler, ticari kahveler, bu kahveler nitelikli değil diye söylemiş.

Bir şekilde bu kahveler kim olduğunu bilmediğimiz -işte tam olarak sorum budur- insanlarca değerlendirilmiş.

Şimdi siz @akinsever, Cihan beyin yerine cevap vererek, bana yukarıdaki bilgilerin sorularıma cevap olduğunu düşünüyor musunuz?

Anlamaya çalışıyorum. @Cihanyuce müsait bir zamanınızda sorularıma cevap verebilirseniz çok mutlu olurum.

Bu gibi ayrıntılar olmaksızın, son mesajınızdaki web sitesi düzeltmesi olsa dahi, durumu açıklayıcı olduğunu düşünmüyorum.

İyi akşamlar dilerim,

https://www.kahvekulubu.net/sosyal/goto/post?id=63144
Yanlış anlamayın lütfen ama biraz gereksiz sorular değil mi bunlar ben yakından takip etmiştim o puanlama sürecini bir anket yapıp ankette gerekli ekipmanı olduğunu gördüğü kişilere göndermişti kahveleri onlara puanlatmıştı diye hatırlıyorum sıradan ev baristaları hatta o bile değildir belki de puanlayanlar anlamadığım nokta bu bilgiyi öğrenip ne yapacaksınız :D

Yanlış anlamayın lütfen ama biraz gereksiz sorular değil mi bunlar ben yakından takip etmiştim o puanlama sürecini bir anket yapıp ankette gerekli ekipmanı olduğunu gördüğü kişilere göndermişti kahveleri onlara puanlatmıştı diye hatırlıyorum sıradan ev baristaları hatta o bile değildir belki de puanlayanlar anlamadığım nokta bu bilgiyi öğrenip ne yapacaksınız :D
Hocam merhabalar,

Benim bahsi geçen puanlama süreciyle ilgili hiç bir bilgim yok. O yüzden merak ediyorum.

Bu sorular firmayı ve kahveyi daha iyi anlayıp gerçekten alıp içmeye değer bir kahve var mı anlamak için sorulmuş indirekt, daha nazik sorular.

Daha direkt olayım. Şöyle anlatayım. Bu tarz bir değerlendirme için elimde farklı bir örnek var.

Bundan 6-7 ay önce annemle babama gardelli shantewena demlemiştim. Türk kahvesi olarak. Cidden çok tatlı bir çilek tadı geliyordu. 90+ bir çekirdek.
Annemler ne dedi biliyor musunuz? Ne koydun bunun içine çilek tadıyor türk kahvesine benzemiyor.

Şimdi bu insanlar 30-40 senelik kuru kahveci mehmet efendi müşterisi. Sen alemi cihan olsan da gidip benim aileme SCA eğitimi versen de anlatsan da bu insan bu kahveyi beğenmeyecek.

O yüzden soruyorum ve merak ediyorum. Eğer katılımcılarda çoğunluk ailem gibiyse, 90-91 puan hiç bir şey ifade etmez ve daha önce söylendiği gibi, ticari bir kahvenin nitelikli diye satılması yöntemi olmaktan ileri de gitmez.

Yok eğer satılan kahveler bu şekildeyse, bakınız sadece ben değil herkesçe söylenen bilinen bişey var. Burası Nitelikli kahve forumu.

Derseniz burda konuşulan her firmanın her çekirdeği çok mu nitelikli. Hayır değil. Çoğunu aldığımıza pişman oluyoruz. Bunu da ilgili konularda yazıyoruz. Boşuna mı yurtdışından alım yapıyoruz.

Durum bu. Umarım şimdi sorularımın gereğini daha net anlaşılmıştır.

İyi akşamlar dilerim,

Hocam herşeyi geçtim.

Şu 2 sayfayı bir kıyaslayın. Eksik bişeyler göreceksinizdir.

Kaç kere bahsi geçti kahve künyesinin. Hasat yılı nedir üretici kimdir tedarikçi kimdir. Hiçbir kahvede bu bilgiler yok.

Bu soruları neden soruyorsun, gereksiz değil mi daha önce söylenmiş işte. Yok daha önce hiç birşey söylenmemiş.

Bunları yine iyi niyetten sordum ki üreticiden bir cevap gelir diye.

Daha da bişey yazmam bu başlığa. Herkes nasıl iyi olduğunu düşünüyorsa ona göre kahvesini alır içer.

Geri