Cihanyuce' Alıntı:
Konuyu bilmiyorsanız anlatayım Türkiye'nin en geniş kahve tadım etkinliğini yaptım hem de Hoffman'dan önce, hem de 3 kez.
Bu tadımlarda insanlara nasıl cupping yapacaklarını anlattım (1) herkese (2) 8 ayrı kahveden oluşan kapalı kutular yolladım, onlar google forms üzerinden numaralara göre tadım puanlarını gönderdiler. Kahveleri kullanıcılar kendileri puanladı, tadım notlarımı da kendileri yazdı. Yorumlar kendilerine ait.. Bu kahveler ticari kahveler nitelikli değil, üstte Ali Bey'in hatırlattığı Kosta Rika , San İsidroydu Coffee İmports tedarikçili 82.5 puanlı bir kahveydi ozaman da onu söyledik. Şimdi o 90 puanın ne olduğunu anldıusanız diğer kahvelere yorumlara ve puanlara da bakın siznin için daha anlaşılır olur.
(2) (3) herkese. insanlara. hangi insanlara? Normal kullanıcı nedir? Bu insanlar hangi mecradan bulundu ve bir araya geldi?
(1) nasıl cupping? hangi kriterler? SCA kriterleri mi? Bu insanlar SCA onaylı bir eğitim mi aldı ve bir süre sonra (1 saat 1 gün 1 hafta ay yıl hangisi?) bu kahveleri değerlendirdi?
Benim sorularıma bakalım.
Bu panellerin katılımcıları kimlerdi ve yetkinlikleri neydi? Tadımı SCA kriterleri ile mi yapmıştınız?
Bunları neden soruyorum.
Yukarıda Cihan bey bu kahveler puansız (bir q grader tarafında puanlanmamış) kahveler, ticari kahveler, bu kahveler nitelikli değil diye söylemiş.
Bir şekilde bu kahveler kim olduğunu bilmediğimiz -işte tam olarak sorum budur- insanlarca değerlendirilmiş.
Şimdi siz
@akinsever, Cihan beyin yerine cevap vererek, bana yukarıdaki bilgilerin sorularıma cevap olduğunu düşünüyor musunuz?
Anlamaya çalışıyorum.
@Cihanyuce müsait bir zamanınızda sorularıma cevap verebilirseniz çok mutlu olurum.
Bu gibi ayrıntılar olmaksızın, son mesajınızdaki web sitesi düzeltmesi olsa dahi, durumu açıklayıcı olduğunu düşünmüyorum.
İyi akşamlar dilerim,
https://www.kahvekulubu.net/sosyal/goto/post?id=63144