• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sıfır Lelit Fred vs İkinci El Sage Bcg 820

Zeki Tüzün

Yeni Üye
İsim
Zeki
Daha fazla  
İsim
Zeki
Espresso Makinesi
Gaggia New Classic Pro
Değirmen
Gaggia MD15
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Bornova
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Alsancak
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, bu aralar değirmenimi değiştirmeyi düşünüyorum. Bütçem Euraka'ya yetmiyor 3-3.5 civarı. %90 espresso için kullanıcağım aldığım öğütücüyü, yaz geldi belki ayda yılda bir Cold Brew yapılabilir. Yaptığım piyasa araştırmasına göre espresso için öğütüm yapabilen makineler bunlar. Sagelerin ekran özelliği timer ve kademeli ayarlanması biraz beni çekti açıkcası ancak güvendiğim bir arkadaşın yorumuna göre açık kavrum kahvelerde motoru zorlanabiliyormuş ve ikinci el piyasası biraz düşmüş sizin yorumlarınız nelerdir ?
Ek Not: İkinci el Euraka Mignon Crono'lara da bütçem yetiyor ancak espresso için önermiyorlar diye biliyorum.

Lelit fred espresso için iyi bir başlangıç olabilir. 17 18gr da 2gr a yakın retention ı oluyor, sallamak yukarıdan vurmak gerekiyor minimize etmek için.
bunun dışında espresso harici cold brewe yönelik kullanmak biraz yorar, uğraştırır. Espresso - filtre - french press geçişleri öyle rahat değildir.

İki değirmenide daha önceden kullanmış birisi olarak lelit fred derim.

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, bu aralar değirmenimi değiştirmeyi düşünüyorum. Bütçem Euraka'ya yetmiyor 3-3.5 civarı. %90 espresso için kullanıcağım aldığım öğütücüyü, yaz geldi belki ayda yılda bir Cold Brew yapılabilir. Yaptığım piyasa araştırmasına göre espresso için öğütüm yapabilen makineler bunlar. Sagelerin ekran özelliği timer ve kademeli ayarlanması biraz beni çekti açıkcası ancak güvendiğim bir arkadaşın yorumuna göre açık kavrum kahvelerde motoru zorlanabiliyormuş ve ikinci el piyasası biraz düşmüş sizin yorumlarınız nelerdir ?
Ek Not: İkinci el Euraka Mignon Crono'lara da bütçem yetiyor ancak espresso için önermiyorlar diye biliyorum.
Crono espresso öğütüyor ve çok da güzel öğütüyor

Aynı ikilemde kalıp crono almıştım.Fred yeterli inceliği veriyor fakat çok fazla statik sorunu ve de bayağı gürültü sorunu var,ayrıca geçişler bir çok steplesse göre oldukça yorucu.Motor gücüde düşük.Sage ise çok sağlam imajı vermiyorki yabancı forumlarda da problem yaşayan bir hayli kişi ayrıca yedek parça ve satıl sonrası servis politikası ciddi anlamda problem,ülkemizde bu oran daha da yüksek.

Katılıyorum,crono perfettonun ekransız hali.Ben kullanıyorum ve çok memnunum.Sadece dikkat etmeniz gereken 2021 ortasından sonra üretilenlerin burrları artık filtre burr olarak geliyor.Önceki burr olan versiyonu alırsanız çok memnun kalırsınız
Benimde okuduğum konu buydu yani euraka crono’yu sıfır almamız gerekiyor espresso için alıyorsak yanlış anlamadıysam ?

Geri