• Ocak Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satıldı Sıfır Kalita Wave 155

Papillon

Üye
Daha fazla  
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
Kalita wave 155/185, Hario switch, Hario v60, Kasuya v60, Lilydrip, Chemex, Aeropress, Soy c2g
Merhaba,
Satın alırken düşünemediğim parmak ve su izini belli etmesinden rahatsız olduğum için porselen modelini almak amacıyla satıyorum. Sadece 2 demleme yaptım, herhangi bir sorunu yoktur, kutusuyla gönderilecektir.

Kargo dahil fiyat: 200₺

AFCE1576-D02C-4EBE-8C7E-071913405B6D.jpeg E0C7FF8D-8F5A-4E9D-88C6-1DC288EB453E.jpeg D1D0DAB5-0CBB-4860-ADE0-B0FBA762F08E.jpeg

Son düzenleme:
Merhaba,
Satın alırken düşünemediğim parmak ve su izini belli etmesinden rahatsız olduğum için porselen modelini almak amacıyla satıyorum. Sadece 2 demleme yaptım, herhangi bir sorunu yoktur, kutusuyla gönderilecektir.

Kargo dahil fiyat: 200₺

Ekli dosyayı görüntüle 666 Ekli dosyayı görüntüle 668Ekli dosyayı görüntüle 669
Selam benim merak ettiğim kalita 155'in filtresini Türkiye'de nereden temin ediyoruz? Buna göre almaya karar verebilirim.

Tıkanma sorunu (sözenle bile) yaşama ihtimali son derece düşük, tavsiye edilen demleme sürelerini yakalaması çok uğraş gerektirmeyen tam bir yeni başlayan ekipmanı. Bende de aynısı var günde bir demlememi bu günlerde kalita155 ile yapmaktayım. Tavsiye ederim.

Tıkanma sorunu (sözenle bile) yaşama ihtimali son derece düşük, tavsiye edilen demleme sürelerini yakalaması çok uğraş gerektirmeyen tam bir yeni başlayan ekipmanı. Bende de aynısı var günde bir demlememi bu günlerde kalita155 ile yapmaktayım. Tavsiye ederim.
Bu bilgi biraz sorunlu gibi geldi

Ek43 ile öğütülmüş olmasına rağmen tıkandığına çok şahit oldum özellikle tıkanma konusu; eğer filtre dikkatli ıslatılmaz ise ciddi bir tıkanma sorunu kalita için de söz konusu.

Yeni başlayan ekipmanı diye bir klişe çok kullanılır ama buna da katılmıyorum. 3 ufak deliği olan bir ekipman için flow rate kontrolü bana kalırsa yeni başlayan için daha zor bir durum.

Doğru öğütüm ayarı,doz, bulana kadar o kişi artık profesyonel olur heralde :)

Sözen ise homojen olmayan bir öğütücü olarak filtre demlemelerde kesinlikle önermiyorum.

Aslında doğru extraction elde etmek için karıştırmaya, çalkalamaya çok gerek duymadığı için tıkanma ihtimali daha düşük demek daha doğru olacaktır.

Konik yapılı dripperların aksine, kalitanın her noktada sabit kahve yatağı kalınlığı ve üç farklı noktadan akış sağlaması kanallanma riskini azaltıyor ve bu sayede dengeli bir demleme sağlamak daha kolay oluyor, ufak hataları tolere edebiliyor.

Tabi konik ve düz tabanlı dripperların farklı tatsal profilleri ön plana çıkardıkları unutulmamalı.

Bu bilgi biraz sorunlu gibi geldi

Ek43 ile öğütülmüş olmasına rağmen tıkandığına çok şahit oldum özellikle tıkanma konusu; eğer filtre dikkatli ıslatılmaz ise ciddi bir tıkanma sorunu kalita için de söz konusu.

Yeni başlayan ekipmanı diye bir klişe çok kullanılır ama buna da katılmıyorum. 3 ufak deliği olan bir ekipman için flow rate kontrolü bana kalırsa yeni başlayan için daha zor bir durum.

Doğru öğütüm ayarı,doz, bulana kadar o kişi artık profesyonel olur heralde :)

Sözen ise homojen olmayan bir öğütücü olarak filtre demlemelerde kesinlikle önermiyorum.
V60’a kıyasla kalitanın toz üreten ,elbette sözen tavsiye etmiyorum; ama benim de bir müddet kullandığım ilk değirmende, kontrollü bir su döküşle tıkanmanın az olması kastettiğim. Yeni başlayan klişesi derken ne kastediyorsunuz bilmiyorum, ama ben kendi deneyimime göre -öznel elbette- “heveslendiren, heyecanını kırmayan” anlamımda kullanıyorum ve illa doğru demiyorum.

Geri