• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee Roastery Nitelikli Etiyopya Kahveleri Kampanyası

İsim
Sezy Coffee Roastery
Daha fazla  
İsim
Sezy Coffee Roastery
Twitter
sezycoffee
Herkese Merhaba,

Ulusal Gıda'nın 2021 yılına damga vuran Etiyopya kahvelerinin biz tadına doyamadık. 2022 hasatları büyük bir heyecanla bekliyoruz. 2021 hasatlı kahvelerin sonlarına doğru gelirken, bu bekleyişimizi biraz daha tatlı bir hale getirmek istiyoruz. Bu şahane kahveleri hala denememiş veya bizim gibi tadına doyamamış kahve severler için stoğumuzdaki tüm Ulusal Gıda Nitelikli Etiyopta Kahvelerinin 250 gram fiyatlarını 90 liraya çektik. Şimdiden herkese afiyet olsun :)

ETHIOPIA NENSEBO REFISA NATURAL
Bölge: Refisa Köyü/Nensebo Bölgesi
İşleme Yöntemi: Natural
Yetişme yüksekliği: 1950-2050
Hasat Sezonu: Kasım 2020-Ocak 2021
Tadım Notaları: Kompleks, Kırmızı Meyveler, Çikolata
Gövde: Orta
Asidite: Orta
Varyete: Heirloom
İçim-Sertlik: Yumuşak
Kavurma Profili: Medium

Bölge: Banko Gutiti Köyü/Gedeb Bölgesi
İşleme Yöntemi: Natural
Yetişme yüksekliği: 2150-2250
Hasat Sezonu: Aralık 2020-Ocak 2021
Tadım Notaları: Şeftali, Karamel, Tatlı Baharatlar
Gövde: Yoğun
Asidite: Orta
Varyete: Kurume
Kavurma Profili: Medium

Bölge: Aricha Köyü/Guji/Yirgacheffe
İşleme Yöntemi: Yıkanmış/Güneşte Kurutulmuş
Yetişme yüksekliği: 1950-2050 metre
Hasat Sezonu: Kasım 2020-Ocak 2021
Tadım Notaları: Kompleks, Limon, Kalıcı, Şekerimsi Tatlı
Gövde: Orta
Asidite: Belirgin
Varyete: Kurume
Kavurma Profili: Medium+

İyi akşamlar, kahvelerimiz zarif bir ikram ve güzel bir ambalajda gelmişler bugün :)
Sayın @S.Yavuz öncelikle hızlı ve sağlam gönderim için teşekkür ederim. Kavrum tarihleri 11 Şubat, degassing için kaç gün önerirsiniz acaba ?
V60 demlemeye çalışacağım, su ısısı ve öğütme önerilerinizi de paylaşırsanız çok sevinirim.
IMG_0639.jpg

Nensebo dan yarım kilo almıştım gayet keyifliydi. Son %20lik birlikte deneyelim indiriminden de 1 kilo hambela almıştım, onun önümüzdeki hafta içmeye başlarım, heyecanla bekliyorum. Her halde sezy nin çoğu kahvesini tüketmişimdir, worka dışında bütün etiyopya çekirdeklerini de deneyimledim, ama burtukaana gibisini içmedim. Kavrumunun diğerlerinden daha açık olması mı, yoksa çekirdekten mi bilmiyorum ama, 2021 de içtiğim en iyi f/p çekirdeğiydi.

İyi akşamlar, kahvelerimiz zarif bir ikram ve güzel bir ambalajda gelmişler bugün :)
Sayın @S.Yavuz öncelikle hızlı ve sağlam gönderim için teşekkür ederim. Kavrum tarihleri 11 Şubat, degassing için kaç gün önerirsiniz acaba ?
V60 demlemeye çalışacağım, su ısısı ve öğütme önerilerinizi de paylaşırsanız çok sevinirim.
Ekli dosyayı görüntüle 18850
Merhaba. Öncelikle kahvelerimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. 11 Şubat kavurma tarihi için degassing sonuna 18 Şubat diyebilirim. Omniroast kavurmalar 7 gün degassing ideal bir süre. Demleme için ise genel hatlarıyla kendi tercihlerimi paylaşabilirim.

25 gram kahve 385 ml su 1gr/15,5 ml
Su ısısı: 94-95 derece
Ön demleme: 1gr/3ml - 25 gram kahve / 75 ml su - 45 saniye
İlk döküş: 1 gr/9,5 ml - 25 gram kahve / 237,5 ml su - 30 saniye ara
İkinci döküş: 1gr/3ml - 25 gram kahve / 75 ml su
Demleme süresi: 2.45-3.00 dakika

Öğütme kalınlığı için tavsiyem Commandante 22-24 klik ancak ben öğütmelerimde Mahlkönig kullanıyorum. Belirtmiş olduğum klik tahmini Commandante karşılığı. O nedenle yukarıdaki demleme süresi üzerinden gidip bir iki klik yukarı veya aşağı denemeler yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Merhaba. Öncelikle kahvelerimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. 11 Şubat kavurma tarihi için degassing sonuna 18 Şubat diyebilirim. Omniroast kavurmalar 7 gün degassing ideal bir süre. Demleme için ise genel hatlarıyla kendi tercihlerimi paylaşabilirim.

25 gram kahve 385 ml su 1gr/15,5 ml
Su ısısı: 94-95 derece
Ön demleme: 1gr/3ml - 25 gram kahve / 75 ml su - 45 saniye
İlk döküş: 1 gr/9,5 ml - 25 gram kahve / 237,5 ml su - 30 saniye ara
İkinci döküş: 1gr/3ml - 25 gram kahve / 75 ml su
Demleme süresi: 2.45-3.00 dakika

Öğütme kalınlığı için tavsiyem Commandante 22-24 klik ancak ben öğütmelerimde Mahlkönig kullanıyorum. Belirtmiş olduğum klik tahmini Commandante karşılığı. O nedenle yukarıdaki demleme süresi üzerinden gidip bir iki klik yukarı veya aşağı denemeler yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)
Çok teşekkür ederim paylaştığınız bilgiler için, degassing süresinin tamamlanmasına çok az kalmış demek ki:), zamanlama süper olmuş, haftasonunu bol kahveli geçireceğiz demek ki…
İyi akşamlar.

Geri