• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee 2023 Mart Ayı Kahveleri %10 İndirimli Olarak Sizlerle

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan S.Yavuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

S.Yavuz

Barista
İsim
Serkan Yavuz
Daha fazla  
İsim
Serkan Yavuz
Değirmen
Mahlkönig
Twitter
sezycoffee
Merhaba Arkadaşlar,

Sezy Coffee Roastery olarak biz yeni kahveler denemeyi çok seviyoruz. Sizin de sevdiğinizi düşünüyoruz. Sitemizi takip eden arkadaşlar, hemen hemen her ay "Birlikte Deneyelim" kategorimizde bu yeni kahveleri "birlikte10" kupon koduyla %10 indirimli olarak sizlerin beğenisine sunduğumuzu biliyorlardır. Ancak henüz bizi tanımayan veya sitemizi takip etmeyen arkadaşlar için bu uygulamamızı forumla da paylaşmak istiyorum. Birlikte Deneyelim kampanyamızda kupon kodunun geçerli olması için minimum bir alışveriş tutarı bulunmamaktadır. Gönderiler Yurtiçi Kargo ile yapılmaktadır.

2023 Mart ayı birlikte deneyelim kategorisi kahvelerimiz:

El Salvador Finca Gabriela

Bölge: Santa Ana/El Salvador
Üretici: Familia Alvarez
İşleme Yöntemi: Natural
Yetişme yüksekliği: 1550 metre
Hasat Sezonu: 2022
Tadım Notaları: Şarap/Yaban Mersini/Kremsi Gövde
SCA Puanı: 85
Gövde: Kremsi
Asidite: Dengeli
Varyete: Bourbon/Typica/Catuai
Tedarikçi: Rehm & Co

250 gr : 169 TL
1000 gr : 507 TL (%25 indirimli)

Ethiopia Anasora Microlot

Bölge: Guji/Ethiopia
Yetiştirici: Edame Tadesse
Yetişme yüksekliği: 2000 metre
Tadım Notaları: Kırmızı Meyveler/Çikolata/Kremsi
SCA Puanı: 85
Gövde: Dengeli/Kremsi
Asidite: Orta
Varyete: Heirloom
Tedarikçi: Rehm & Co

Ethiopia Belayneh Beriso

Bölge: Bombe/Ethiopia
Yetiştirici: Belayneh Beriso
Yetişme yüksekliği: 2250 metre
Tadım Notaları: Karamel/Çikolata/Orman Meyveleri
SCA Puanı: 86,5
Gövde: Doygun/Kremsi
Asidite: Orta
Varyete: JARC 74110, JARC 74112, JARC 74158
Tedarikçi: Sucafina

Herkese şimdiden afiyet olsun :D

Vallahi fiyatlar kodla beraber kilolukta efso olmuş, peki arakarında güzel espresso var mı?
Teşekkürler. Espresso için çekirdek önerirken doğrusu biraz zorlanıyorum çünkü benim damak tadıma göre espressoda güzel bir gövde, şöyle kallavi bir yoğunluk, hafiften burukluk olması gerekiyor. Bayıldım diye tavsiye ettiklerime biraz koyu olmuş, bence espresso olmaz fazla açık dediklerime şahane olmuş diyorlar :)))

Ama illa tavsiye et derseniz Belayneh Beriso bence içlerinde en yakışanı. Gövdesi doygun, karamel ağızda güzel yayılıyor ama sonra sen bunu mu sevdin diye kızmak yok :)

Kahveler güzel de şöyle light-medium ayarında kavrulmuş bir kahve gelir mi? Medium kavrumlarınızda genelde kavrumdan gelen bir çikolatamsılık hissediyorum ve bu pek gerekli mi emin değilim.
Finca Gabriela ve Anasora light-medium beklentini karşılayacaktır diye düşünüyorum. Özellikle Gabriela bana epeyce Damo’nun şarapsı tadını anımsattı. Daha güzel yanı ise o tadın fermantasyondan değil çekirdekten geliyor oluşu. Aslında başka bir başlığın konusu ama bence kavurma profilleri genel bir tanımlama yapmak için varlar. Bir kahveyi kavururken 5-10 saniye kısaltmak ya da uzatmak, ror ya da fan ayarında ufak değişiklikler bile çıkan sonucu ciddi şekilde etkileyebiliyor. Böyle ufak farklara göre profil tanımlamaya kalksak muhtemelen yüzlerce kavurma profili olması gerekir.

Bir de şöyle bir durum var. Kavurmacı ne kadar fark yaratmaya çalışsa da her çekirdeğin verebileceği ya da veremeyeceği şeyler var. Bariz yanmış ya da çiğ kalmış vs uç örnekleri dışarıda bırakarak konuşursak genelde her kavurmacı elindeki çekirdekten maksimum verimi almaya çalışır. Bazı çekirdeği light ya da light medium kavurabilirken bazısını kavuramıyorsun. Daha doğrusu kavurursun ama ortaya çıkan sonuç iyi olmaz. Gövdesi çok ince kalır, tadı oturmaz, otumsu bir şey çıkar ortaya.

Merhaba, deneme için 250'şer gram Belayneh Beriso ve Anasora Microlot aldım. Dener denemez indirim bitmeden 1 kg Anasora daha aldım. Aklım Belayneh'te kaldı. İlk alışverişim, o derece beğendim. Sizi ısrarala önerenler haklıymış. Bu kaliteyi bu fiyata alabileceğimi düşünmüyordum.
Elinize sağlık, kolay gelsin

Merhaba, deneme için 250'şer gram Belayneh Beriso ve Anasora Microlot aldım. Dener denemez indirim bitmeden 1 kg Anasora daha aldım. Aklım Belayneh'te kaldı. İlk alışverişim, o derece beğendim. Sizi ısrarala önerenler haklıymış. Bu kaliteyi bu fiyata alabileceğimi düşünmüyordum.
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederiz :)

Selam bende 1kg şeklinde alıcam Anasora mı öneriyorsunuz deneme yapmadan alıcam.Size göre ikisi arasında tadım farkı nedir

Selam bende 1kg şeklinde alıcam Anasora mı öneriyorsunuz deneme yapmadan alıcam.Size göre ikisi arasında tadım farkı nedir
Bildiğiniz gibi hangisi daha iyi konusu kişiye göre değişiyor, sizi yanlış yönlendirmek istemem:)
Ben ikisi arasındaki farkı Anasora'nın biraz daha çikolataya kaydığı, Belayneh'in biraz daha kırmızı meyvelerin asiditesine kaydığı şeklinde tanımlayabilirim. @S.Yavuz bey de bu konuda fikrini belirtirse daha çok yardımcı olur çünkü farklı demleme profillerinde defalarca deneme yaptıklarından eminim. Benim deneme sayım henüz sınırlı.
Ama hangisini alırsanız alın pişman olacağınızı zannetmiyorum.

Bildiğiniz gibi hangisi daha iyi konusu kişiye göre değişiyor, sizi yanlış yönlendirmek istemem:)
Ben ikisi arasındaki farkı Anasora'nın biraz daha çikolataya kaydığı, Belayneh'in biraz daha kırmızı meyvelerin asiditesine kaydığı şeklinde tanımlayabilirim. @S.Yavuz bey de bu konuda fikrini belirtirse daha çok yardımcı olur çünkü farklı demleme profillerinde defalarca deneme yaptıklarından eminim. Benim deneme sayım henüz sınırlı.
Ama hangisini alırsanız alın pişman olacağınızı zannetmiyorum.
Selamlar. Anasora, Beriso'ya kıyasla biraz daha meyvemsi ve ince gövdeli bir kahve. Kırmızı meyveler ön planda, alttan ise hafif bir çikolata geliyor. Beriso'da ise Anasora'ya göre biraz daha yoğun bir gövdeyle beraber orman meyveleri ön planda. Alttan ise hafif bir karamel geliyor.

El salvador finca gabriela’nın şakası yok, gerçekten şarapsı bi aromaya sahip. Meyve şarabı kıvamında çok enteresan bir kahve olmuş.

El salvador finca gabriela’nın şakası yok, gerçekten şarapsı bi aromaya sahip. Meyve şarabı kıvamında çok enteresan bir kahve olmuş.
Aldığım birer kiloluk iki kahvenin yanında da hediye olarak Finca Gabriela geldi. 250 gramlıkların yanında Rwanda Muraho gelmişti. Miktara göre mi değişiyor acaba kahve seçeneği?

Bu arada lezzeti konusunda aynı fikirdeyim.

Aldığım birer kiloluk iki kahvenin yanında da hediye olarak Finca Gabriela geldi. 250 gramlıkların yanında Rwanda Muraho gelmişti. Miktara göre mi değişiyor acaba kahve seçeneği?

Miktara göre değil de, sipariş verdiğiniz kahvelere göre gönderdikleri hediyeleri değişiyor benim deneyimlediğim kadarıyla. Bunları sevdiyseniz bir de bunu deneyin, misali. Örneğin bu siparişimde Serkan Bey aklımı okumuş adeta, finca gabriela ve anasoranın yanında tadımlık beriso da göndermiş sağolsunlar.

Miktara göre değil de, sipariş verdiğiniz kahvelere göre gönderdikleri hediyeleri değişiyor benim deneyimlediğim kadarıyla. Bunları sevdiyseniz bir de bunu deneyin, misali. Örneğin bu siparişimde Serkan Bey aklımı okumuş adeta, finca gabriela ve anasoranın yanında tadımlık beriso da göndermiş sağolsunlar.
Selamlar. Aldığınız kahvelerin yanında yolladığımız tadım paketleri hediye olduğu için belirli bir standardı yok. Aderisa'nın söylediği gibi bunu aldıysanız bunu da sevebilirsiniz gibi bir yol izlemeye gayret ediyorum ama işin aslı genelde ruh halimle alakalı bir durum oluyor :) İşlerin yoğunluğuna göre değişebiliyor, kargo saati yaklaşıyorsa ve siparişleri yetiştirmek için acelem varsa elimin altında hangi çekirdek varsa o olabiliyor. Yani tadım paketlerini kinder sürpriz yumurta gibi düşünebilirsiniz. Kısmet, ne çıkarsa bahtınıza :)

Honduras Mikrolot v60 da hangi reçeteyi denediysem koyu kavrulmuş geldi bitter tatdan kurtulamadı bir de Türk kahvesi deneyim dedim çok yakıştı çok beğendim artık hepsini Türk kahvesinde kullanacağım

Selamlar. Aldığınız kahvelerin yanında yolladığımız tadım paketleri hediye olduğu için belirli bir standardı yok. Aderisa'nın söylediği gibi bunu aldıysanız bunu da sevebilirsiniz gibi bir yol izlemeye gayret ediyorum ama işin aslı genelde ruh halimle alakalı bir durum oluyor :) İşlerin yoğunluğuna göre değişebiliyor, kargo saati yaklaşıyorsa ve siparişleri yetiştirmek için acelem varsa elimin altında hangi çekirdek varsa o olabiliyor. Yani tadım paketlerini kinder sürpriz yumurta gibi düşünebilirsiniz. Kısmet, ne çıkarsa bahtınıza :)
Merhabalar. Siparişimin yanında aklımda kalan gabrieladan göndermişsiniz tadımlık teşekkür ediyorum :) benim merak ettiğim hemen demleyebilir miyiz hediyeyi, bekletelim mi biraz?

Merhabalar. Siparişimin yanında aklımda kalan gabrieladan göndermişsiniz tadımlık teşekkür ediyorum :) benim merak ettiğim hemen demleyebilir miyiz hediyeyi, bekletelim mi biraz?
Merhaba. Rica ederim. Siparişinizi şu an bilemediğim için bir şey diyemiyorum ancak aldığınız kahveler içinde bu ayın kahvelerinden varsa hediye Gabriela da büyük ihtimalle onlarla çok benzer bir kavurma tarihine sahiptir çünkü bu ayın üç kahvesi de kavurma günlerinde hemen hemen kafa kafaya gidiyor. Haftada üç veya dört kez kavruluyorlar. O yüzden çok kabaca bir tahminle size geliş tarihinden itibaren 3-4 gün kadar beklerseniz daha iyi olur diye düşünüyorum.

@S.Yavuz bey aeropress ile Finca Gabrielanın potansiyeline ulaşabilir miyim? Ya da aeropress ile iyi performans vereceğini düşündüğünüz benzer tadım notlarına sahip başka bir kahve öneriniz olur mu?

@S.Yavuz bey aeropress ile Finca Gabrielanın potansiyeline ulaşabilir miyim? Ya da aeropress ile iyi performans vereceğini düşündüğünüz benzer tadım notlarına sahip başka bir kahve öneriniz olur mu?
Selamlar. Ben farklı ekipmanların kahvelerin potansiyellerine ulaşmakta negatif veya pozitif anlamda bir etkileri olduğunu düşünmüyorum doğrusu. Farklı ekipmanların, kullanıcıların damak tatlarına daha çok veya daha az hitap ettiğini düşünüyorum. O nedenle eğer genel olarak aeropressle yaptığınız kahvelerden hoşlanıyorsanız Gabriela’dan da mutlaka hoşlanırsınız.

Benzer tadım notalarında farklı kahveler konusuna gelirsek ve bunu meyvemsi notalar olarak düşünürsek Ethiopia Anasora, Ethiopia Beriso ve Rwanda Muraho’yu önerebilirim ancak Gabriela’da belirgin bir şarapsılık var. Saydığım diğer kahvelerde o şarapsı tat yok. Onun dışında hepsinin aeropress’te de meyvemsi notalarda benzer ölçüde başarılı olduğunu düşünüyorum.

Selamlar. Ben farklı ekipmanların kahvelerin potansiyellerine ulaşmakta negatif veya pozitif anlamda bir etkileri olduğunu düşünmüyorum doğrusu. Farklı ekipmanların, kullanıcıların damak tatlarına daha çok veya daha az hitap ettiğini düşünüyorum. O nedenle eğer genel olarak aeropressle yaptığınız kahvelerden hoşlanıyorsanız Gabriela’dan da mutlaka hoşlanırsınız.

Benzer tadım notalarında farklı kahveler konusuna gelirsek ve bunu meyvemsi notalar olarak düşünürsek Ethiopia Anasora, Ethiopia Beriso ve Rwanda Muraho’yu önerebilirim ancak Gabriela’da belirgin bir şarapsılık var. Saydığım diğer kahvelerde o şarapsı tat yok. Onun dışında hepsinin aeropress’te de meyvemsi notalarda benzer ölçüde başarılı olduğunu düşünüyorum.
İlginiz için çok teşekkür ederim Serkan Bey.

Geri