• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

sertifikalı kahveler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alelade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alelade

Yeni Üye
İsim
aleyna
Daha fazla  
İsim
aleyna
merhaba arkadaşlar, bildiğiniz fairtrade, utz, rainforest alliance vb sürdürülebilir tarımı desteklediğine ve üreticiyi koruduğuna dair sertifikalara sahip yahut sertifika olmasa da bu tür hassasiyetlerle (direkt üreticiden ya da kooperatiflerden) çekirdek temin ederek satış yapan firma, marka önerileriniz var mı? teşekkürler şimdiden..

Atorigin bu şekilde, kahveleri ve kavrumları da iyi genel olarak, Tekangu Tegu'yu öneririm

Bu sertifikaların aslında büyük bir aldatmaca olduğunu okumuştum redditte. Yani istenirse parası ödenerek bütün sertifikalar toplanabiliyor. Gübrenin, ilacın ya da adil ticaretin olup olmadığını (ki hiçbir zaman tam anlamıyla öğrenemeyiz) çiftlik bilgilerinden ve özellikle çiftçi adı, çiftçinin ailesinin adlarının geçtiği satışlardan öğrenebiliyoruz. Şeffaflık ve takip edilebilirlik açısından kahve yetiştiricisinin isminin bilinmesi çok önemli. Çiftçinin adı ve çiftliği öğrenildiğinde internetten çiftlik hakkında birçok bilgiye erişilebiliyor.

Bu sertifikaların aslında büyük bir aldatmaca olduğunu okumuştum redditte. Yani istenirse parası ödenerek bütün sertifikalar toplanabiliyor.

Hepsi öyle olmasa da çok büyük bir kısmı o şekilde. Kahve tarımı yapılan ülkelerin neredeyse tamamında bir çeteleşme, mafyalaşma söz konusu. Ve bunun önemli aktörleri de genelde bölgenin en güçlü çiftçisi oluyor. Bu nedenle iyi niyetle başlayan bir proje olsa bile, çok geçmeden işlevini yitiriyor. Yoksa işin aslına bakarsak 1970'lerden beri kahve ve kakao çiftliklerine, üreticilerine yönelik sürekli yeni projeler yapılıyor. Ancak ne hikmetse çiftlikler hâlâ yerinde sayıyor, çiftliklerde yetişen çocuklar yerel sınırlar içindeki eğitim faaliyetlerinden öteye gidemiyor. Bu da kalitesiz ilkokul, ortaokul ve bazen liseyle sınırlı.

Bu sertifikaların aslında büyük bir aldatmaca olduğunu okumuştum redditte. Yani istenirse parası ödenerek bütün sertifikalar toplanabiliyor. Gübrenin, ilacın ya da adil ticaretin olup olmadığını (ki hiçbir zaman tam anlamıyla öğrenemeyiz) çiftlik bilgilerinden ve özellikle çiftçi adı, çiftçinin ailesinin adlarının geçtiği satışlardan öğrenebiliyoruz. Şeffaflık ve takip edilebilirlik açısından kahve yetiştiricisinin isminin bilinmesi çok önemli. Çiftçinin adı ve çiftliği öğrenildiğinde internetten çiftlik hakkında birçok bilgiye erişilebiliyor.
ben de okumuştum aradım bulamadım şu anda r/coffee'de

merhaba arkadaşlar, bildiğiniz fairtrade, utz, rainforest alliance vb sürdürülebilir tarımı desteklediğine ve üreticiyi koruduğuna dair sertifikalara sahip yahut sertifika olmasa da bu tür hassasiyetlerle (direkt üreticiden ya da kooperatiflerden) çekirdek temin ederek satış yapan firma, marka önerileriniz var mı? teşekkürler şimdiden..
Bu konuda Şerif hoca gibi sektörün önde gelenlerini takip edip Bilgi almak gerek

bu kadar cevap geleceğini ummamıştım, hepinize teşekkürler, bahsettiğiniz satıcılara bakacağım ve sanırım sertifikaya güvenmektense direkt satıcıyla konuşarak teyitleşmek daha doğru bu durumda. bu kadar çok tükettiğim bi şeyin bu kadar emek sömürüsünden geçmesi üzüyor açıkçası o yuzden biraz araştırma içine girmiştim ama bu sertifikaların bile ticarileşmesi üzdü doğrusu neden aksini düşündüysem.

Geri