• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şerif Başaran / Kahve Kulübü Akşam Sohbetleri / 2.Bölüm

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
Konum
İstanbul
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz yayın sonrası gelen güzel yorumları üzerine akşam sohbetleri devam ettitmeye karar verdik. İlk konuğumuz Şerif Başaran @SerifBasaran ile 15 Nisan Çarşamba 21:00 de programı gerçekleştireceğiz. Yayın bilgilerini buradan ve whatsapp grubundan paylaşacağım. Teknik bir aksaklık olmaması halinde site üzerinden canlı olarak yayınlayacağız. Lütfen program öncesi öneri ve sorularınızı bu başlık altına yazın.

serifbasaranigpost kopya.jpg

 
Son düzenleme:
Çok heyecanlıyız...
Yarın akşam saat 21:00'da mükemmel bir yayın bizleri bekliyor.
Sizler de yayın sırasında Şerif Başaran'a soru sormak isterseniz bu konu altında bizlere sorularınızı iletebilirsiniz.
 
Sayın Şerif beye sorularım;
1) Genel olarak kahvelerin sınıflandırılması, speciality, premium, exchange gibi kavramların tanımı, bunların uluslararası pazardaki satış fiyatları, Turkiye'ye gelen kahvelerin bu sınıflamaya göre yerleri, fiyatlandırılması, bu konunun son tüketiciye nasıl yansıtıldığı... Bu anlamda ayıplı ticaret yapılıp yapılmadığı, tüketici olan bizlerin bunu nasıl anlayabilecegimiz...
2) Tadım skorlarının gerçek anlamda niteliği yansıtıp yansıtmadığı, q graderların sattıkları kahvelere kendilerinin skor puanı verip veremeyecegi...
2) kavurucuların paketlerin üzerine koyduğu kavurum tarihlerinin doğruyu yansıtıp yansıtmadığı...

Soru çok tabii :))
 
Sayın Şerif beye sorularım;
1) Genel olarak kahvelerin sınıflandırılması, speciality, premium, exchange gibi kavramların tanımı, bunların uluslararası pazardaki satış fiyatları, Turkiye'ye gelen kahvelerin bu sınıflamaya göre yerleri, fiyatlandırılması, bu konunun son tüketiciye nasıl yansıtıldığı... Bu anlamda ayıplı ticaret yapılıp yapılmadığı, tüketici olan bizlerin bunu nasıl anlayabilecegimiz...
2) Tadım skorlarının gerçek anlamda niteliği yansıtıp yansıtmadığı, q graderların sattıkları kahvelere kendilerinin skor puanı verip veremeyecegi...
2) kavurucuların paketlerin üzerine koyduğu kavurum tarihlerinin doğruyu yansıtıp yansıtmadığı...

Soru çok tabii :))
Son soruyu bende çok merak ediyorum
 
1) Paketlere valf koyma sebepleri, valfsiz gönderim olsa daha iyi/kötü olur mu? Pakete azot basma hakkındaki düşünceniz (maliyet, tüketim vs)

2) Kavurması diğerlerine nazaran en meşakkatli olan yöre veya işlem?
 
1) Valfli paketi açmadan bir kahve maksimum ne kadar süre saklanabilir?
2) Valfli paketi açtıktan sonra bir kahve maksimum ne kadar süre saklanabilir?

iki soruda ışık ve nemden uzak bir bölgede muhafaza edilmek şartı ile sorulmuştur.
 
Kendisiyle uzun süre oldu görüşmeyeli. Geçen gün ki sohbette dinleyince bilgilerini paylaşmasını özlediğimi farkettim.
Şerif hocanın ülkemizdeki nitelikli kahvede yeri ve öncülüğu herkesçe malumdur. Sorudan ziyade bu öncülüğü için kendisine teşekkürlerimi iletiyorum.

Aklıma gelen ilk soru Teomanin ilk sorusu. Akşama fırsatım olursa canlı dinlerim umarım.

1) Paketlere valf koyma sebepleri, valfsiz gönderim olsa daha iyi/kötü olur mu? Pakete azot basma hakkındaki düşünceniz (maliyet, tüketim vs)

2) Kavurması diğerlerine nazaran en meşakkatli olan yöre veya işlem?
 
1-) espresso ve filtre kahvenin çekirdeklerinin farklı seviyelerde kavrulmasının sebebi nedir?
2-) kahve çekirdeği en küçük boyutta çekildiğinde yüzey alanı genişlediği için suya daha çok mu kafein geçirir?
3-) bazı kahveler neden espresso için uygun adını alır? Kavurma seviyesinden dolayı mı? Örneğin Tchibo’da “espresso sicilia” markasını görmüştüm. Çekirdekleri uygun boyutta çekersek her kahveyi espresso olarak içemez miyiz?
4-) çekirdekleri aldık, deneysel olarak tavada ekstra kavurup demlemek mümkün müdür? :)
 
  • Kaliteyi arttırmak ve bir standart getirmek adına, kahve kavurmak için bir lisans ya da belli kriterler olması konusunda ne düşünüyorsunuz? Bu tarz izinleri verebilecek bir kahve kavurucuları federasyonu ya da oluşum var mı? (SCA hariç)
 
Nitelikli kahve tanımlamasında otorite sorgulanması söz konusu mu? Kaç farklı puanlama/değerlendirme sistemi var? Kaç farklı kuruluş var? Sorgusuz sualsiz tüm üreticiler tek otoriteyi mi kabul ediyor/etmeli?
 
1) Kafelerin müşteri sadakatini oluşturmalarında dikkat etmeleri gereken bir sıralama yapmak istese ilk 3 de hangileri olurdu? ilk 3 de Doğru kavrulmuş kahve ile iyi kahveyi içirmek diye bir madde düşünsek bu sıralamada nereye gelirdi? 2) Nace kodları olarak korona salgını sırasında paket ürün yapan yerler açık oldu?Kahveciler yemek ürünüde veriyorlardı,kahveyi paket ürün satamadıkları için mi mağazalarını kapatttılar?Özel bir düzenlememi geldi?
 
Filtre kahve tarzı ve türevleri için dünya çapında genellikle tercih edilen bardak türleri nelerdir ? Sektörde yer edinmiş ve sizin önerdiğiniz filtre kahve içmek için ideal bardak markaları varmıdır?

Teşekkürler şimdiden.
 
Tek tek not alıyorum yazdıklarınızı, akşama görüşmek üzere...
Hocam ne olacak bu fenerin hali :)))

saka bir tarafa sorum su;

bol bol kahve kavurup deneyim kazanmak ilk sirada olmakla birlikte iyi bir kavurucu olmak icin baska hangi niteliklere sahip olmak gerekir? Soruyu sununla tamamlayabilirim.Yurtdisinda Tanistiginiz iyi kavurucularin ozellikle ulkemizdeki kavuruculardan ayıran seyler neler? ekipman kalitesi, Yardimci ekipmanlar, Bilgi birikimi, kahvenin kendisi, kulturel farkliliklar yada aklimiza gelmeyen baska seyler

tesekkur ederim hocam.
 
Geri
Üst