• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Seramik Filtre

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GTuncay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GTuncay

Barista
İsim
Gökhan
Daha fazla  
İsim
Gökhan
Bu aralar fazlaca karşıma çıkan ürünün konusunu bulamadığım için paylaşmak istedim. Hakkında iyi yorum yapanlarda var memnun kalmayanlarda. Genel olarak kağıt filtre ile demlenen kahveler net ve tortusuz olurken, (yağlarıda engelliyor) metal ve bez filtrelerin daha yüksek gövdeli olmasına rağmen tortulu, berrak olmayan bir kahve sunduğu söyleniyor. Sonuç olarak her iki filtre çeşidini birleştiren bu seramik filtre ortaya çıkıyor. Demlemeler kağıt filtreye göre daha uzun sürüyor ama harika gövdeli ve berrak bir bardak elde edildiği söyleniyor. Zamanla tıkandığı söylense de üretici firmalar çeşitli temizleme yöntemleri sunuyor. Tıkanma sorununu çözebilende var çözemeyende. Daha fazla detaya girmeden birkaç görsel bırakıyorum. Aramızda deneyimlemiş olanlar varsa katkı sağlayacaklarına şüphem yok :)

Ekli dosyalar

• 1 YbHtXrQsGgpWjHXQkh17Aw.jpg
    1 YbHtXrQsGgpWjHXQkh17Aw.jpg
    54.2 KB · Görüntüleme: 174
  • ceramic-filter-overview-768x541-1-updated.jpg
    ceramic-filter-overview-768x541-1-updated.jpg
    200.7 KB · Görüntüleme: 168
  • Pha-cà-phê-pour-over-với-phễu-lọc-gốm-và-cảm-nhận-vị-ngọt-tuyệt-vời.jpg
    Pha-cà-phê-pour-over-với-phễu-lọc-gốm-và-cảm-nhận-vị-ngọt-tuyệt-vời.jpg
    202 KB · Görüntüleme: 172
  • taste-graph-768x642-updated.jpg
    taste-graph-768x642-updated.jpg
    93.8 KB · Görüntüleme: 174
Yenilikçi ve güzel bir ürün gibi görünüyor, denemek güzel olur

gerçekten denemek isterdim ama sanki her kullanışta geçirgenliği azaldığından hep farklı sonuç verecek gibi. Bir de içinde hep bir önceki kahvenin tadı gelirse :/

gerçekten denemek isterdim ama sanki her kullanışta geçirgenliği azaldığından hep farklı sonuç verecek gibi. Bir de içinde hep bir önceki kahvenin tadı gelirse :/
Genelde demleme bittikten sonra sıcak su dökerek günlük temizleme, tıkandığında ya da arada bir tencere içinde kaynatma, fırında veya ateş üzerinde tutma gibi yöntemler var. Ne kadar işe yarar denemeden bilemeyiz :)

Çevreci olalım derken temizlemeye harcanan su 1 adet filtrenin üretiminden fazla ise oldukça gereksiz geldi. Değişik ama günlük kullanacağımı sanmam elimde olsa bile.

Geri