• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Selamun Aleyküm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan isxo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

isxo

Üye
İsim
Deniz
Daha fazla  
İsim
Deniz
Ekipmanlar
Bodum french press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Amasya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Merkez
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Merkez
Arkadaşlar merhaba, kahveyi sevmeye yeni başladım. Forumu uzun zamandan beri okuyordum ama artık üye olmanin zamani geldi galiba dedim. Şuan sadece french pressle kahve demliyorum. Başka hiçbir ekipmanım yok. İlk hedefim eğer sizlerde uygun görürseniz comandante almak istiyorum.

Commandante iyi bir tercih olur. Ama esas mesele toplam bütçeniz, cmd alıp diğer ekipmanları alamayacaksanız bence farklı bir değirmen alın. Yok alırım diyorsanız hayırlı olsun, çok güzel bir değirmeniniz olur.

Hepsini aynı anda alacak bütçem yok malesef. Önce cmd aradan biraz zaman geçtikten sonra diğerlerini alabilirim ancak.

elektrikli kettle ve timemore daha mantıklı olabilir. Tercih sizin ama ben de bir tecrübemi paylaşayım. Baratza encoredan cmd ye geçtiğimde 2 birim tada etki ettiyse, ocak üstü hario kettledan sonra elektrikli bonavita kettle geçmem 5 birim fark etmişti. Demem o ki sadece cmd alacağınıza ortalama üzeri bir değirmen ve elektrikli kettle çok daha iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

Bütçe açısından molent ya da timemore sizi daha rahat ettirir o zaman.

Benim için önemli olan zaten lezzet birimindeki artış. Eğer kettle daha fazla fark ettiriyorsa önce kettle alayim. Forumlardan okuduğum kadarıyla timemore sahibi olan büyük bir kesim satıp molent g50 alıyor ama sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Merak ediyorum açıkçası.

Hoş geldiniz, öncelikle hangi demleme yöntemini istediğinize bağlı, ekipman seçimi yapmanız gerekir. Comandante tabi ki bu konuda en iyilerden ama bütçenizi bilmek önemli.

Merhaba ilk hedefiniz her şeyden önce minik bir tartı olsun. French press kullanmaya devam edecekseniz Comandante'nin tek başına kahvenizin lezzetini çok ilerilere taşımayacağı bellidir.

Edit: Üstteki arkadaşa katılıyorum. Gooseneck kettle da önemli. Comandante bütçenizi Timemore Fish Elektrikli Kettle + Timemore slim şeklinde değerlendirmek çok güzel bir başlangıç olabilir.

Hoş geldiniz, öncelikle hangi demleme yöntemini istediğinize bağlı, ekipman seçimi yapmanız gerekir. Comandante tabi ki bu konuda en iyilerden ama bütçenizi bilmek önemli.
French press sonrasında suna geçebilirsiniz diye bir sıralama yok galiba. Bilmiyorum ama daha sonrasında v60 veya chemex daha lezzetli oluyor diye hatırlıyorum. Bunlardan birine geçebilirim.

Merhaba ilk hedefiniz her şeyden önce minik bir tartı olsun. French press kullanmaya devam edecekseniz Comandante'nin tek başına kahvenizin lezzetini çok ilerilere taşımayacağı bellidir.

Edit: Üstteki arkadaşa katılıyorum. Gooseneck kettle da önemli. Comandante bütçenizi Timemore Fish Elektrikli Kettle + Timemore slim şeklinde değerlendirmek çok güzel bir başlangıç olabilir.
Aslında minik bir tartım var. O kadar minik ki sadece gram ölçüyor. Ķüsürat yok. :)) Bütçe olayi da şöyle ki bu olaya kendimi ne kadar kaptirirsam o kadar desteklerim. Yani dünyanın en iyi kahve aletlerini değil de ortalama birseyler alabilirim.

Geri