• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Selamlar Herkese

londonpride

Yeni Üye
İsim
London
Daha fazla  
İsim
London
Selamlar
Yaklaşık 4-5 yıldır v60 ve emektar Sözen değirmenimle kendimce demlemeler yapıyorum.
Daha önce forumun farkına varmamış olmam büyük eksiklik, bu denli aktif bir forumdan habersizmişim, üzüldüm..

Değirmenin önemi ve eksikliğinin farkında olsam da bu zamana kadar bütçe ayıramadım fakat artık güncelleme zamanı geldi, yeni bir değirmen arayışındayım.
Forum genel kanısı timemore c2 veya bir tık üzeri molent g50 yönünde, sanıyorum bütçemi molent yönünde zorlayacağım.

V60 ile demleme yöntemlerinde ağırlıkla reçeteler 15-16 gram kahveye 250ml su olarak veriliyor fakat bana çok hafif geliyor bu oran, kahve oranını yükseltip oransız bir demleme yapmak istemiyorum fakat daha yoğun bir reçete kullanan var mıdır

Selamlar
Yaklaşık 4-5 yıldır v60 ve emektar Sözen değirmenimle kendimce demlemeler yapıyorum.
Daha önce forumun farkına varmamış olmam büyük eksiklik, bu denli aktif bir forumdan habersizmişim, üzüldüm..

Değirmenin önemi ve eksikliğinin farkında olsam da bu zamana kadar bütçe ayıramadım fakat artık güncelleme zamanı geldi, yeni bir değirmen arayışındayım.
Forum genel kanısı timemore c2 veya bir tık üzeri molent g50 yönünde, sanıyorum bütçemi molent yönünde zorlayacağım.

V60 ile demleme yöntemlerinde ağırlıkla reçeteler 15-16 gram kahveye 250ml su olarak veriliyor fakat bana çok hafif geliyor bu oran, kahve oranını yükseltip oransız bir demleme yapmak istemiyorum fakat daha yoğun bir reçete kullanan var mıdır
Merhabalar. Daha deneyimli arkadaşlar daha detaylı cevap verecektir ama ben de kendi yaptığım şekli anlatayım. Nitelikli kahve demlemeyle yaklaşık 1 yıldır uğraşıyorum, 6 aydır falan da Molent G50 kullanıyorum değirmen olarak. Genelde bir çekirdek aldığımda önerilen tarifi denerim ilk. Eğer önerilen tarif yoksa ya da beğenmezsem kendimce uyarlarım aldığım sonuca göre. İlk demlemelerde de genelde Molent 36-38 klik ile öğütüp, 15/240 (40-50 gram bloom sonra tek döküş) şeklinde demlerim. Her çekirdekte aldığım sonuç farklı olduğundan bu demlemede aldığım sonuca göre gramajları, öğütüm kalınlığını, döküş şeklini vs ayarlarım. Her çekirdekte istenilen sonucu verecek stabil bir reçete bana kalırsa zor ama temel olarak bu reçete ile istediğim yola kolay ulaşabildiğimi düşünüyorum.

Selamlar

Foruma hoşgeldiniz. Bu hafta 1zpresso kampanyası olacak. Kahve Kulübü üyelerine özel hem indirim hemde peşin fiyatına 6 taksit imkanı oluyor. JX Pro modeline bakabilirsiniz.

Foruma hoşgeldiniz. Bu hafta 1zpresso kampanyası olacak. Kahve Kulübü üyelerine özel hem indirim hemde peşin fiyatına 6 taksit imkanı oluyor. JX Pro modeline bakabilirsiniz.
Hoşbuldum selamlar

Konuyu gördüm jx modeli daha pahalı molente göre fakat indirimi bekliyorum yine de.
Umarım beklerken molent bahar indirimini de kaçırmam :)

Hoş geldiniz!

Piyasada incelemediğim değirmen kalmadı sanırım. Sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.
Hoşbulduk

molent fiyatı fazla geldi ve tam leshudan c2 almaya karar verdim leshu sağlam bir zam yaptı.
Yine belirsizliğe düştüm :)

açıkçası kahve tadımını bu demli etkileyeceğine bir türlü ikna olamıyorum, ne kadar fark edecek hayalimde canlanamıyor

Geri