• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Selam Olsun Kahve Dostlarına

Go_Master

Barista
Herkese Merhaba, ben Özgür.
Foruma üye olalı bir kaç gün oldu ama okumaktan yazmaya sıra gelmedi :)
Kahve ile olan ilişkimizi Türk kahvesinden ileriye taşımak için bir süredir arayışa girdim. Öncelikle bir french press almıştım fakat yanında sipariş verdiğim öğütülmüş kahveden keyif alamadım. (Meğer çekirdek alıp kendimiz öğütmemiz gerekiyormuş :devilish:). Sonrasında ekşisözlük, youtube ve bu forumdan araştırmalar yaparak kendim için en doğru ekipmanları bulmaya çalışıyorum. Şu konularda yardımlarınız bekliyorum;

1-Değirmen : Nitelikli kahve için en önemli ekipman sanırım iyi bir değirmen. En iyisi olarak da Comandante C40 kabul görüyor sanırım. Ancak hem şu anki fiyatı hem de yeni başlıyor olmam sebebiyle benim için lüks gibi görünüyor. Aklımdaki model Molent G50, okuduğum kadarıyla kullananlar memnun. Timemore modellerine de baktım fakat işin içine Türk kahvesi girince C2 gibi modeller eleniyor, Slim S ve G1S de fiyat olarak yüksek. Oraya kadar çıkınca C40 geliyor insanın aklına.

2-Origami vs V60 : Bir çok video izledim, inceleme okudum ama kafam hala karışık ikisi arasında seçim yapma konusunda. Ama şu an origamiye daha yakınım.

3-Kaz Boyunlu Demlik : Isı ayarlı elektrik kettle mı alsam yoksa şöyle bir ürün işimi görür mi karar veremedim.

Nurgaz Campout Filtre Kahve Demliği

Forumda kullanıcılar oldukça memnun gördüğüm kadarıyla, fakat termometre konusunda bazı tereddütler var.

4-Tartı : Hassas mutfak tartım olduğu için ilk etapta alınacaklar arasında değil. Hassas derken 2 gram olması lazım, kahve tartıları gibi 0,1 gram değil tabi ki :) Ama işimi görür diye düşünüyorum.

Kısa da olsa fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim, ya da kaynak olabilir karşılaştırma vs.

Değirmeninize taş değmesin, esenlikle...

Hoş geldiniz öncelikle, benim naçizane tavsiyem origami alacağınıza plastik v60 alarak oradan artan kaynağı değirmene aktarmak olur.

öncelikle hoş geldiniz ben de sizin gibi french press öğütülmüş kahveden geçmiştim bu serüvene. bu forum sayesinde çok şey öğrendim umarım siz de öğrenirsiniz. kendi açımdan sorularınıza cevap vermek isterim

1- 6 aydır g50 kullanıyorum şu zamana kadar öğütüm performansı ve malzeme kaynaklı bir sorun yaşamadım, yaşasam da üreticiyle kolaylıkla çözeceğimizi biliyorum gönlüm rahat. bende full model var ama satın aldığımdan beri ne kutuyu ne yedek kavanozu bir kere bile kullanmadım size base model önerebilirim.

2- origami kullanmadım hakkında detaylı fikir belirtemem ama karşılaştırmasını yaptığımda malzeme kaliteleri aynı değil seramik v60a göre. daha kolay kırılabilir hissi var ve iki katı fiyatı var. şimdilik plastik v60 alıp ileride terfi etmenizi önerebilirim. plastik çok sağlamdır acemeliğinizi atlatırsınız kırmadan.

3- ben ocaküstü kazboyunluyla başladım gayet de işimi görüyordu sonrasında derece kafamı karıştırınca elektrikli almaya karar verdim. 2. el aldım bu forumdan epey memnumum aliexpress veya amazon.de de satılıyor. garantili olsun derseniz de tchibonun elektrikli kettle önerebilirim.

4- elinizdeki tartıyı kullanabilirsiniz gayet iş görür şu anlık ama ileride kafa karışıklığı yapacaktır orada da devreye efsane tartı kaan giriyor. knmaster markasıyla her yerde bulabilirsiniz en ekonomik seçenek.

@Akif Hoş buldum, teşekkür ederim. Aslında belirli bir bütçe ayırmadım. Dediğiniz gibi origami yerine plastik v60 alınabilir. Değirmen için bütçeyi artırsam öneriniz ne olur, yani C40'tan sonra hem filtre için hem Türk kahvesi için rahat kullanabileceğim?

@1healthpoint Hoş buldum, detaylı cevabınız için teşekkür ederim.

G50 alırsam base model almayı düşünüyorum ben de.
Dediğiniz gibi plastik V60 başlangıç için daha uygun olabilir.
Kettle direkt ısı ayarlı elektrikli mi alsam diye düşünüyorum çünkü ikinci el alım satım olayı pek bana göre değil. Şimdi ocaküstü, termometre alırsam daha sonra elden çıkarıp elektrikliye geçmem gerekecek.

Kettle direkt ısı ayarlı elektrikli mi alsam diye düşünüyorum çünkü ikinci el alım satım olayı pek bana göre değil. Şimdi ocaküstü, termometre alırsam daha sonra elden çıkarıp elektrikliye geçmem gerekecek.
tabii siz daha iyi bilirsiniz seçiminizi. ocaküstünde sıradan termometre pek işlevsel olmuyor çünkü en kaliteli termometreyi almanız gerekiyor doğru
ölçüm için bu da elektrikli kettle ile arasındaki fiyat farkını azaltıyor. yurtiçinde diğerlerine göre uygun fiyatlı tchibo ve konchero var. timemore brewista stagg diye gider bu liste.

Hoş geldiniz öncelikle. Neredeyse tüm ekipman listeniz benimle aynı. :)
Plastik Hario V60 gayet güzel iş görüyor. Seramiği de var ama her demleme de plastiği kullanıyorum. Nurgaz kettle da gayet güzel iş görüyor ama biraz kaba ağızlı, yani timemore fish gibi ince-daralan bir ağız yapısı yok. Fakat ben memnunum.
G50 ise en güzel seçim, full paket almamanız iyi olmuş. 1 kez bile yedek şişeyi ve kutuyu kullanmadım. 😃
Tekrardan hayırlı olsun.

Hoş geldiniz öncelikle. Neredeyse tüm ekipman listeniz benimle aynı. :)
Plastik Hario V60 gayet güzel iş görüyor. Seramiği de var ama her demleme de plastiği kullanıyorum. Nurgaz kettle da gayet güzel iş görüyor ama biraz kaba ağızlı, yani timemore fish gibi ince-daralan bir ağız yapısı yok. Fakat ben memnunum.
G50 ise en güzel seçim, full paket almamanız iyi olmuş. 1 kez bile yedek şişeyi ve kutuyu kullanmadım. 😃
Tekrardan hayırlı olsun.
Hoş bulduk. Teşekkür ederim.
Plastik V60 siparişini de verdim şimdi. Tatil öncesi teslim edilmesi için yetiştirmeye çalışıyorum bir gayret :giggle:

Herkese Merhaba, ben Özgür.
Foruma üye olalı bir kaç gün oldu ama okumaktan yazmaya sıra gelmedi :)
Kahve ile olan ilişkimizi Türk kahvesinden ileriye taşımak için bir süredir arayışa girdim. Öncelikle bir french press almıştım fakat yanında sipariş verdiğim öğütülmüş kahveden keyif alamadım. (Meğer çekirdek alıp kendimiz öğütmemiz gerekiyormuş :devilish:). Sonrasında ekşisözlük, youtube ve bu forumdan araştırmalar yaparak kendim için en doğru ekipmanları bulmaya çalışıyorum. Şu konularda yardımlarınız bekliyorum;

1-Değirmen : Nitelikli kahve için en önemli ekipman sanırım iyi bir değirmen. En iyisi olarak da Comandante C40 kabul görüyor sanırım. Ancak hem şu anki fiyatı hem de yeni başlıyor olmam sebebiyle benim için lüks gibi görünüyor. Aklımdaki model Molent G50, okuduğum kadarıyla kullananlar memnun. Timemore modellerine de baktım fakat işin içine Türk kahvesi girince C2 gibi modeller eleniyor, Slim S ve G1S de fiyat olarak yüksek. Oraya kadar çıkınca C40 geliyor insanın aklına.

2-Origami vs V60 : Bir çok video izledim, inceleme okudum ama kafam hala karışık ikisi arasında seçim yapma konusunda. Ama şu an origamiye daha yakınım.

3-Kaz Boyunlu Demlik : Isı ayarlı elektrik kettle mı alsam yoksa şöyle bir ürün işimi görür mi karar veremedim.

Nurgaz Campout Filtre Kahve Demliği

Forumda kullanıcılar oldukça memnun gördüğüm kadarıyla, fakat termometre konusunda bazı tereddütler var.

4-Tartı : Hassas mutfak tartım olduğu için ilk etapta alınacaklar arasında değil. Hassas derken 2 gram olması lazım, kahve tartıları gibi 0,1 gram değil tabi ki :) Ama işimi görür diye düşünüyorum.

Kısa da olsa fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim, ya da kaynak olabilir karşılaştırma vs.

Değirmeninize taş değmesin, esenlikle...
Hoş geldiniz aramıza. İyi forumlar.

Forum ve instagramda bir çok yazım ve Youtube kanalında da incelemeler mevcut. Bir fikir verebilir.

Geri