• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Seçkin Sinanoğlu - Kahve Kulübü Akşam Sohbetleri - 11.Bölüm

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
Konum
İstanbul
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Kahve kulübü akşam sohbetlerinde konuklarımıza en çok sorulan sorulardan bir tanesi damak tadını nasıl geliştirebiliriz, farklı kahveleri nasıl analiz edebiliriz oluyordu. Gelen bu yoğun sorular nedeni ile Cup Tasters tadım şampiyonu Seçkin Bey'e davet ilettik, sağolsun kahve severleri kırmadı ve yayınımıza katılmayı kabul etti. Bu akşam kendisi ile çok keyifli geçeceğine inandığım bir program gerçekleştireceğiz. Program da sorulmasını istediğiniz soruları buraya yazabilirsiniz. Kahve Kulübü Whatsapp grubuna katılarak canlı yayına katılım bilgilerine ulaşabilirsiniz.



 
Moderatörün son düzenlenenleri:
İlk soru benden olsun. Seçkin Bey ilk olarak tadıma ne zaman başladınız, nasıl çalışıyorsunuz, tadım yaparken nelere dikkat ediyorsunuz?
Bir de kahveleri özel olarak ayırmakta kullandığınız bir yöntem var mı tadım yaparken?
 
Höpürdetmenin özel bir taktiği mi var? Şaka gibi soru, ama çok ciddiyim kusuruma bakmayın. Kahveyi tatmak ile bir kaşık kahvede boğulmak arasında gidip geliyorum.

Başı hafif öne eğmek işe yarıyor, ama bu sefer de ses çıkmıyor gibi hissediyorum. Allah başka dert vermesin, heyecanla bekliyorum yayını.
 
Kahve tadım kaşığı ile normal kaşık arasında tadım yaparken fark yaratıyor mu ? Teşekkürler.
 
Hosgeldiniz.

Tadimda basarili olmak icin ozel yetenek sahibi olmak gerektigine inaniyor mu? Cok calismak yeterli mi? Sigara, tadim icin gercekten buyuk dusman mi?
 
Amatörce (evde :D) kahvenin içindeki o aromayı sonuna kadar alabilmek isteyen biri olarak basit bir soru sormak istiyorum: Evde kendinize keyif için kahve yaptığınızda ne kadar önce yemek yediğinize, ne yediğinize vs. dikkat ediyor musunuz? Ya da yemek yedikten sonra kahve içmek istediğinizde tat duyunuzu kahveye hazırlamak için hızlıca yaptığınız bir "trick" var mı?
 
Tadım yarışmasının yarışma formatını anlatır mısınız? Yarışma tam olarak nasıl oluyor ve nelere dikkat ediliyor? Nasıl hazırlanıyorsunuz? Tadım gücünüü geliştirmek için gastronomi sektöründe olmanızın ne gibi bir faydası oldu?
 
  • Kahvenin asidite ve govde karakteristiklerini dogru tanimlayabilmek icin evde kullanabilecegimiz yontemler nelerdir?
  • Duz yani herhangi bir karakteristiginin fincanda baskin olmadigi kahveleri degerlendirirken daha cok zorlaniyorum. Yarismalarda bu tarz kahveler kullaniliyor mu :) Ictigim kaliteli kahvelerin genelde bir ozelligi ile hep baskin oluyor. ya aromasi ya da asiditesi... o yuzden bu konuda fikrinizi merak ettim.
 
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Damak kalibrasyonu ne sıklıkta yapılmalı? Yılda bir defa yeterli midir, yoksa daha mı sık olmalıdır?
Daha önce kokular icin setlere denk gelmiştim, çok çeşitli kokuları bir arada bulup denemek için. Tadım içinde benzer setler var mıdır? Varsa ürün öneriniz olur mu?
Üstteki soru ile bağlantılı olarak, bazı doğalını tatmak pek istemeyeceğimiz (ben bazılarını denedim alternatif yöntem varsa memnun olurdum :)) taş, ağaç, ot, toprak vs gibi, tadım yapabileceğimiz alternatif uygulamalar var mıdır?
Genel bilinenin aksine tatlı, tuzlu, acı, ekşi haricinde umami diye tabir edilen ana bir tat profili daha var. Yemek için deneme yapmak daha basit (parmesan, mantar gibi) ama kahvede bu tat profili genelde kendini nasıl dışa vuruyor? Mesela kurutulmuş domates buna örnek mıdır?
 
Merhaba Sinan Bey

Cup tasters formunu ve puanlamayı detaylı olarak anlatmanız mümkünmü.

  • Yeni dönemde sizce cupping nasıl şekillenicek
  • Cupping yapılırken kahve niçin kalın öğütülür.
  • Aroma kitlerine en uygun nereden ulaşabiliriz
  • Cupping yaparken kullandığınız su değerleri nedir.
  • Cupping yapmadan veya cupping sırasında ağzı nötrlemek için farklı bir gıda tüketiyormusunuz . Örn: yesil elma veya kraker gibi .
  • Cupping kaşığını koyduğunuz bardaktaki su sıcaklığının bir önemi varmı .
Teşekkürler.
 
Benim sorum Türk kahvesiyle ilgili. Türk kahvesi demleme ile ilgili derece almış çoğu kişi demlemenin 2.5 dakika civarında olması gerektiğini söylüyor. Ancak közde veya kumda Türk kahvesi yapıldığında en az 5 dakika demleniyor. Ben karşılaştırma yaptığımda köz veya kumdaki Türk kahvesinin suya iyice sinip bütünleştiği için daha çok beğeniyorum. Sizce Türk kahvesi nasıl demlenmeli. Diğer bir sorum ise lily drip ile ilgili düşünceleriniz nelerdir. Teşekkür ederim.
 
Sinan beye sorularım şunlar;
Cupping yani tadım konusunda kahve dışında deneyimleri var mı?
Biz ev kahve demleyicileri çoğunlukla farklı koşullar altında, farklı sularla ve reçetelerle kahve demliyoruz, tadım notlarında bahsedilen meyve ya da benzeri duyusal ürünlerden aynı tat ve aromaları aldığımızdan hiç emin değilim, ayrıca bazılarımızın tat ve koku duyularımızı baskılayan sigara gibi alışkanlıkları olabiliyor, kısacası burada kahve deneyimlerimizi paylaşsak da bazen aynı şeyleri tarif ediyor olduğunuzdan cok şüpheliyim... bu durumda cupping konusunda birbirimizle bu anlamda kalibre olmak için neler yapmamız gerekiyor?
 
Merhabalar, tadim yaparken kahvenin demlendigi yerde veya baska bir odada tadim yapmak buyuk fark ettirir mi? Mesela tadim yapmayi acik hava da yapsak daha efektif bir fark yaratir mi ? Tesekkurler.
 
Selamlar Seçkin Bey,benim sorum parfüm konusunda. Yeteneğinizi parfümler üzerinde de denemeyi düşündünüz mü? Parfüm kullanmak problem oluyor mu? Malum sigara eğer engel olmuyorsa parfüm de olmaz diye düşündüm. :)
 
2. Tüyo benden gelsin ev kullanıcıları için tadım yapılabilecekler:
Çikolata
Frambuaz
Kumkat
Portakal
Lime
Vanilya (vanilya çubuğu sıcak su içerisinde)
 
Geri
Üst