• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Scott Rao'dan Espresso Tavsiyeleri

İsim
Fatih
Daha fazla  
İsim
Fatih
Espresso Makinesi
Lelit Victoria; Arçelik K3185
Değirmen
Eureka Mignon Specialita, Comandante C40, Timemmore C2
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Hoffman vidyolarında sıkça gördüğümüz Decent Espresso'nun youtube kanalında Scott Rao ile bir seri yapmışlar. Buraya özet olarak bırakmak istedim:

1. Tabansız (Bottomless) portafiltre kullanın. Bu sayede kanallanma-channelling var mı yok mu görmüş olursunuz. Tabansız portafiltrede akışın sepetteki tüm deliklerden hemen hemen aynı anda başlaması gerekir. Örnek olarak sadece kenarlardan akıyorsa bu durumda kahve portafiltreye tam oturmamış olabilir, ya da tek taraftan akış başlıyorsa tamp yaparken dengesiz yapılmıştır ve bir tarafta kahve daha azdır. Bu da bir tarafın çok demlenmesine bir tarafın az demlenip ekşi tadlar vermesine sebep olacaktır.
2. Portafiltreyi tepeleme doldurup parmağınızla süpürmeyin. Bu ittiğiniz yöndeki kahven,n daha az yoğun olmasına sebep oluyor. Gerçi biz ev kullanıcıları için bu israf günümüz fiyatlarıyla mümkün değil :) portafiltreye elimizle hafifçe vurarak, portafiltreyi tezgaha yavaşça vurarak kahvenin eşit dağılmasını sağlamak gerekli. Bu arada leveler ile de tecrübe ettiğim kadarıyla, leveler olsun olmasın gene de öncesinde hafifçe vurarak dağıtmak faydalı oluyor.
3. Funnel-huni kullanın. Funnel fiyatları malum, ben 3D bastırmıştım. Huninin iyi tarafı bir kürdanla topakları kırarken kahve hiçbir yere dağılmıyor.
4. Gene biraz reklama kaçmakla beraber, basınç profilleme kullanılmasını tavsiye ediyor. Bu sayede dünyadaki herhangi bir espresso makinesinin basınç profilinin taklit edilebileceğini söylüyor. Bu arada DE1 denilen cihaz telefona bağlanarak, profiller kaydedilip kullanılabildiği için pedallı makinelere göre kullanımı daha kolay.

Link:

Cihazın incelemesi:

Bu arada cihaz DE1+ 3.100 USD, o paraya Bianca alıp yanına Ceado e37j çekilebiliyor. Ama bu kadar maliyetten sonra yurtiçinde doğru düzgün espresso için çekirdek bile bulunamıyor, çoğu firmada espresso kavrum seçeneği bile yok :) Garip harmanları bol bol profilleyip, fındık, çikolata aroması almaya çalışırsınız artık.

Fındık çikolata badem..
Gına geldi şöyle tatlı bir espressoya hasretim.
Guji Ana Sora gibi bir kahve her zaman stokta olsa keşke.
E61 makineler için profillemeye yarayan kitler mevcut. Benim makina E61 ancak kite uygun değil, öyle bir yapmışlar ki kapamışlar grup başlığını.
3000₺ gibi bir maliyeti var, değer mi tabi tartışılır.

Fındık çikolata badem..
Gına geldi şöyle tatlı bir espressoya hasretim.
Guji Ana Sora gibi bir kahve her zaman stokta olsa keşke.
E61 makineler için profillemeye yarayan kitler mevcut. Benim makina E61 ancak kite uygun değil, öyle bir yapmışlar ki kapamışlar grup başlığını.
3000₺ gibi bir maliyeti var, değer mi tabi tartışılır.
Ben en son Kungpow Kosta Rika'da inanılmaz tatlı shotlar almıştım onu da sordum artık getirmiyorlar. Coffeedepartment'in espresso kavrum kahveleri de güzel hele de fiyatlarını düşünürsek. Bir de Kahvefabrikası ve Montag var birden fazla espresso kavrum seçeneği olan. Zaten kahvenin kendisini geçtim Türkiye'de doğru düzgün içerik de yok. Örneğin Nisan Ağca'nın kanalında espressoya dair tek bir video var. Tabi ekipman fiyatlarını düşününce çok da garipsememek lazım. Eskiden en azından Beko ve Arçelik adı altında Gaggia Evo'lar vardı. Ben sözen + Arçelik ile gayet güzel shotlar alabiliyordum shotların tutarlılığı olmasa da.

Ben en son Kungpow Kosta Rika'da inanılmaz tatlı shotlar almıştım onu da sordum artık getirmiyorlar. Coffeedepartment'in espresso kavrum kahveleri de güzel hele de fiyatlarını düşünürsek. Bir de Kahvefabrikası ve Montag var birden fazla espresso kavrum seçeneği olan. Zaten kahvenin kendisini geçtim Türkiye'de doğru düzgün içerik de yok. Örneğin Nisan Ağca'nın kanalında espressoya dair tek bir video var. Tabi ekipman fiyatlarını düşününce çok da garipsememek lazım. Eskiden en azından Beko ve Arçelik adı altında Gaggia Evo'lar vardı. Ben sözen + Arçelik ile gayet güzel shotlar alabiliyordum shotların tutarlılığı olmasa da.
Son bi sene de kurlarla beraber rakamlar uçtu kabul ama bana sorarsan ciddi ev kullanıcısı var.
Bundan 5 sene önce eve alabileceğimiz makina sayısı kısıtlı idi, Beko, NS nin bi iki modeli ya da Rancillo. Ya da yurtdışından getirme ki ben o zaman bi italya gezisi yapıp makine alma planı bile yapmıştım.
Şimdi espressoperfetto, gelbura gibi mağazalarımız bile var, en alttan en üste makine bulma imkanı, her ne kadar ücreti düşündürse de bu makinaları evde kullanan baya bi insan var.
Ama buna rağmen içerik sayısı da çekirdek sayısı da kısıtlı.

Geri