• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Salgından sonra kahve fiyatları

Salgından sonra kahve fiyatları nasıl seyreder?

• Artar

Oy: 36 83.7%
  • Azalır

Oy: 1 2.3%
  • Aynı kalır / Salgının etkisi olmaz

Oy: 6 14.0%

• Kullanılan toplam oy
    43
Süreçte Türk lirasının değeri düştüğü için, lira bazında herhalükarda yükselecektir. Ama dolar bazında düşünelim, bunun ticareti dünyada lira bazında yapılmıyor sonuçta.

Kahve fiyatı düşecek diyenler, ekonomik büyümedeki düşüşle kahve talebindeki düşüş arasında pozitif korelasyon olduğunu belirtiyor ve insanların gelirlerinin azalmasıyla kahve talebinin düşeceğini, dolayısıyla fiyatların düşeceğini söylüyor.

Kahve fiyatı artacak diyenler, kahve hasadında aksamalar yaşanabileceğini (Latin Amerika'dan gelen haberler buna işaret ediyor) ve üretimdeki düşüşün arzı azaltacağını, dolayısıyla fiyatların yükseleceğini söylüyor. Şu anda dünya kahve stoğunun son iki yılın dibinde olmasını ve stoktan yediğimizi (içtiğimizi) de ekleyelim.

Konuyla doğrudan ilgili değil ama, @SerifBasaran geçenlerdeki yayında Arabikanın üretildiği rakımın her sene biraz daha yükseklere çıktığını ve böyle giderse Arabika hasadının çok azalacağını, yerini Robustanın alması konusunda çalışmalar yapıldığını ve ileride bugün Arabika aldığımız fiyatlara ancak Robusta alabileceğimizi anlatmıştı.

Birkaç yıldır kahve fiyatlarının düştüğünü biliyorum ama salgın sürecinden sonra yükseleceğini düşünüyorum. Ama kahveyi ayda yılda bir yapılacak egzotik bir keyfe dönüştürecek kadar yükselmemesini diliyorum.

Geri