• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Saha Labware Gooseneck Kettle ve Gooseneck Kettle Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan elbatin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangi Gooseneck kettle?

• Saha Labware 600 ml cam ibrik

Oy: 2 4.3%
  • Epinox Barista Kettle

Oy: 17 37.0%
  • Nurgaz Campout Filtre Kahve Demliği

Oy: 16 34.8%
  • Hario Drip Air

Oy: 3 6.5%
  • Unuttuğun bir demlik daha var kardeşim

Oy: 8 17.4%

• Kullanılan toplam oy
    46

elbatin

Üye
Herkese selamlar,sevgiler.
Belli bir süredir kaz boyunlu demliklere göz gezdiriyorum. Yaklaşık 10 farklı çaydanlıkla deneme yapıp çok güzel sonuçlar alamamamdan ötürü kettle almaya karar kıldım. Gönül Fellow Stagg ya da Brewista Artisan olsun isterdi ama fiyatları malum. Bir ara Konchero mu alsam dedim ama o da pahalı geldi. Haliyle geriye elektriksiz ve ocak üstü alternatifler kalıyor. Öğrenciyim,evde gazlı ocak var lakin yurtta ocak yok,yasadışı elektrikli su ısıtıcı var. Bunu da göz önünde bulundurmam lazım. Sizce Hario drip air mi almalıyım yoksa gerçekten kaz boynuna sahip bir kettle mi? Hario drip air benim gibi yeni başlamış bir kahveseveri tatmin eder mi? Drip air olmaz derseniz hangi kaz boyun kettle daha uygun olur? Seçeneklerim arasına Nurgaz Campout demlik,Epinox Barista Kettle ve Hario drip air var. Nurgaz kendi sitesinde satılıyor,Epinox birçok sitede. Hangisi orijinal bilmek zor. Hario da her yerde mevcut. Araştırırken Saha Laboratuvar Ekipmanları'nın demleme ekipmanları adı altında sattığı cam demleme ibriğine denk geldim. Bu ibriği @delisibellikahvenin 'den başka kimsede görmemiştim. Haliyle performansını da bilemiyorum. Tamamı cam ve 600 mililitre su alıyor,fiyatı da 80 TL. Acaba fiyatını hak ediyor mu,kırılma gibi durumlar olur mu? Bu demliklerden hangisini tavsiye edersiniz? Önerilerinizi bekliyorum.

Saha Labware
600 ml Cam İbrik

600 ml Cam İbrik

Epinox Barista İbriği
Epinox Barista Coffee Pot Kettle - Filtre Kahve Demliği Fiyatı

Hario Drip Kettle Air
V60 Drip Kettle AIR - HARIO Co., Ltd.

Nurgaz Campout Filtre Kahve Demliği
campout-filtre-kahve-demligi-04e7.png

Markasını bilmediğim bir alternatif
Epinox Barista Kahve İbriği Mini Drip Kettle 600 ML - Mor Mutfak

Forumda bir beyefendi Nurgaz'ı satın almıştı, onun görüşünü alabilirsiniz belki. Benzer tarz ocak üstü kettle'lar arasında en ucuz seçenek o sanırım. Sonrasında Epinox da (biraz daha pahalı) işinizi görecektir. Normal kettle'dan sonra kesinlikle çok aşama kaydettirir size, ben de kullanmıştım.

Şu sıralar bakır ürünlere karşı ilgim arttı gezinirken şunu görmüştüm, alternatifler arasına eklenebilir belki.

Böyle bir ekipman alırken Kettle dan ne bekleriz diye basitçe sıralamak lazım bence.

Ilki sanırım döküş hızı olur. Ne kadar, yavaş ve hızlı dökülebilir bakmak lazım. Minimum ve maksimum debiye bakmak lazım.

Sonrasında stabil bir döküş sağlıyor mu bakılabilir. Aynı açıda tutarken debide bir fark oluyor mu.

Tepkisi nasıl? Ufak bir acı değişiminde büyük farklar oluyor mu, yoksa Kettle bunu tolera edebiliyor mu.

Ikincisi sıcaklık. Suyun sıcaklığını ne kadar uzun süre stabil tutabilirse o kadar iyi dolayısı ile kapağı olmayan ve hızlı ısı transferi yapan modeller dez avantajlı.

Tutuş ergonomisi nasıl. Tek elle dökülebiliyor mu, alttan destek yaparken el yakıyor mu, doğru bir döküş hızı yakalandığında bileğin durumu rahat mı vs.

Ucunun yapısı nasıl, açısı nasıl. dripperin içine girmeye uygun mu, ne kadar yaklasilabiliyor.

Kendi başına kullanmaya uygun mu? Yoksa bir yerde ısıtılıp suyun transfer mi edilmesi gerekiyor?

Malzeme kalitesi nasıl? Pas vs yapacak bir malzememi, imalat kalitesi sebebiyle suya olumsuz etki yapacak bir detay var mı.

Herhangi bir koku yapıyor mu?

Böyle bir ekipman alırken Kettle dan ne bekleriz diye basitçe sıralamak lazım bence.

Ilki sanırım döküş hızı olur. Ne kadar, yavaş ve hızlı dökülebilir bakmak lazım. Minimum ve maksimum debiye bakmak lazım.

Sonrasında stabil bir döküş sağlıyor mu bakılabilir. Aynı açıda tutarken debide bir fark oluyor mu.

Tepkisi nasıl? Ufak bir acı değişiminde büyük farklar oluyor mu, yoksa Kettle bunu tolera edebiliyor mu.

Ikincisi sıcaklık. Suyun sıcaklığını ne kadar uzun süre stabil tutabilirse o kadar iyi dolayısı ile kapağı olmayan ve hızlı ısı transferi yapan modeller dez avantajlı.

Tutuş ergonomisi nasıl. Tek elle dökülebiliyor mu, alttan destek yaparken el yakıyor mu, doğru bir döküş hızı yakalandığında bileğin durumu rahat mı vs.

Ucunun yapısı nasıl, açısı nasıl. dripperin içine girmeye uygun mu, ne kadar yaklasilabiliyor.

Kendi başına kullanmaya uygun mu? Yoksa bir yerde ısıtılıp suyun transfer mi edilmesi gerekiyor?

Malzeme kalitesi nasıl? Pas vs yapacak bir malzememi, imalat kalitesi sebebiyle suya olumsuz etki yapacak bir detay var mı.

Bu kettle'ları kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Sitelerinde bu bilgiler yazmıyor,kullanıcı deneyimleri çok önemli.

Ben en çok kaz boyun kısmının farklarını merak ediyorum. Yani bakıyorsunuz bazı demliklerin uc kısmı daha yatay, bazılarınınki daha dik açılı duruyor. Bunlardan hangisi daha iyisi emin değilim.

Bence çakma hario tarzı olanlardan alın. Döküşü gayet iyi ve soğuma problemi olmuyor...

Dekante edecekseniz Hario Air, ki şartlar gerektirmediği zaman mümkünse demlediğiniz kettle'ın suyun ısındığı kettle olmasını tavsiye ederim. Yani bu durumda ocak üstü bir kettle (aktardıktan sonra bile geri ocağa koyup)

Sadece bakarak bile bazılarını bulabilirsiniz zaten :)

Kapağı var mı?
Ocak üstünde kullanımı var mı?
Toplam kapasitesi ne kadar?
Malzemesi nedir ve ısı yalıtımı nasıl olabilir.

Ocak üzerinde ısıtmanız gerekiyorsa zaten kafadan bazıları elenir.
Kapaksız olanlar ısı stabilitesi için elenir.

Zaten kalırsınız birbirinin aynısı hario kopyası iki modele :)

Sadece bakarak bile bazılarını bulabilirsiniz zaten :)

Kapağı var mı?
Ocak üstünde kullanımı var mı?
Toplam kapasitesi ne kadar?
Malzemesi nedir ve ısı yalıtımı nasıl olabilir.

Ocak üzerinde ısıtmanız gerekiyorsa zaten kafadan bazıları elenir.
Kapaksız olanlar ısı stabilitesi için elenir.

Zaten kalırsınız birbirinin aynısı hario kopyası iki modele :)
Saha cam ibriği görene kadar o ikisinin arasındaydım zaten:) 80 liraya ocak üstü olmayan kapaksız demlik mi 180 liraya ocak üstü kapaklı demlik mi: )

Saha cam ibriği görene kadar o ikisinin arasındaydım zaten:) 80 liraya ocak üstü olmayan kapaksız demlik mi 180 liraya ocak üstü kapaklı demlik mi: )

O iki ocaküstü kettledan birini almalısın çünkü profesyoneller tarafından kullanılanlara en çok benzeyen onlar. Bu işin eri kişilerin kapaksız demlik kullandığını ya da suyu bir yerde ısıtıp başka bir yere transfer ederek demleme yaptığını görmedim. Gidip o plastik veya cam bir şey alırsan eğer istediğin sonuca ulaşamazsan aklın yine nurgaza epinox a gidecek ileride bir daha masraf edeceksin. Epinox veya nurgaz alıp da yine istediğin sonuca erişemiyorsan başka değişkenleri gözden geçirmek gerekecek.

Bence almışken epinox al, bana daha çok güven veriyor nedense.

Ben ocak üstü derim çünkü transferde hele de dökülen taraf ısıtılmamışsa rahatlıkla 8-10c kayıp oluyor. Kapaklı olması da avantaj. Eğer döküş hızı hario gibiyse debisi yüksek olacaktır, bunun içinde önerilen kirpi süzgeçleri kullanıp çözüm bulabilirsiniz.
Bunları sadece gözlem olarak yazıyorum bu arada, benzer ürün kullandım ama birebir aynılarını hiç kullanmadım.

Kimse dememiş o air’in kapasitesi çok duşuk.Filtreyi falan ıslatayim desen daha da az bir su kalacak içinde.İçinde ne kadar su olursa sicskligi tutması o kadar kolay olacagindan nurgazdan al derim.Hario ve diger cam olan senlik değil.Duşunme git nurgaz al begenmezsen iade edip epinox alirsin kullanmadan.Sicak su aktaracaksan da oncesinde ısıt yoksa ani kayip dişinda devam eden hizli isi kaybi yasarsin.Anlatmaya zamanim yok ama anlamişsindir sen.Ani ısı kaybı fazla tamam ama devaminda da daha hizli kayip olacak.Yani nurgaz al

Geri